Γεια σας, πήγα να βγάλω τον φρονημητη μου (της κάτω γνάθου ) 22 Οκτωβρίου κ μέχρι σήμερα 12 Νοέμβρη ενώ έχει ξεπριστεί το μάγουλο μου δεν είμαι όπως ήταν δηλαδή φαίνεται ότι έχει μείνει λίγο. Πήγα στον γνάθο χειρουργό μου χτες κ μου είπε ότι αυτό θα υποχωρήσει σε 2 μήνες. Είναι φυσιολογικό ?
Γεια σας! Είναι αρκετά συνηθισμένο μετά από εξαγωγή φρονιμίτη, ειδικά της κάτω γνάθου, να παραμείνει ένα μικρό πρήξιμο ή ασυμμετρία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακόμα και αν το κύριο πρήξιμο έχει υποχωρήσει. Η διαδικασία επούλωσης των ιστών της γνάθου μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες ή και μήνες, ειδικά αν η εξαγωγή ήταν δύσκολη ή αν υπήρξε μεγάλη χειρουργική παρέμβαση.
Ο χρόνος που σας ανέφερε ο γναθοχειρουργός (περίπου 2 μήνες) είναι εντός των φυσιολογικών ορίων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ιστοί θα συνεχίσουν να αναπλάθονται και το υπόλοιπο πρήξιμο θα μειώνεται σταδιακά. Αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε νέο σύμπτωμ...α, όπως πόνο, πύον ή ξαφνικό πρήξιμο, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε ξανά με τον γναθοχειρουργό σας.
Διάβασε περισσότερα
Οδοντίατρος | Γουδή
Το ήξερες ότι μπορείς να κάνεις live chat με γενικό γιατρό και να βρεις τις απαντήσεις που θέλεις; Κάνε chat τώρα με το DO+
Live chat
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 23:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.