• Καταρράκτης
  • Υποβλήθηκε 13/12/2022

τι μπορει να ειναι η αιτια που μετα απο επεμβαση καταραχτη εχω οραση 7\10 και πρεπει να φοραω γιαλια για να βλεπω,και αν μπορω τωρα να κανω κατι για καλητερα

22 ειδικοί απάντησαν

  • υπολειπόμενος κερατικός αστιγματισμός που, μάλλον, δε μειώνει τόσο πολύ την οπτική δυνατότητα, θόλωση οπισθιου περιφακίου που χρήζει λέηζερ, διαταραχές του ιριδοκορικού διαφράγματος κ οίδημα ή μεμβράνες της ωχράς κηλίδος

    Δημητρακόπουλος Πάνος

    Οφθαλμίατρος

    Πύργος

  • Πιθανώς έχετε υπολειπόμενο αστιγματισμού ή ο φακός που χρησιμοποιήθηκε δημιούργησε κάποια μυωπία η υπερμετρωπία. Υπάρχουν τρόποι για να βελτιωθεί η όραση και κάποιες φορές χρειάζεται να αλλαχθεί ο φακός που μπήκε κατά την επέμβαση καταρράκτη

    Μπαραμπούτη Φαίη

    Χειρουργός Οφθαλμίατρος

    Χολαργός

  • Καλησπέρα σας. υπάρχουν πολλοί λόγοι που απαντούν την ερώτησή σας. Για να σας δώσουμε μία συγκεκριμένη απάντηση πρέπει να γίνει μία διεξοδική εξέταση ώστε να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή λύση.

    Βρυώνης Νικόλαος

    Οφθαλμίατρος

    Αμπελόκηποι

  • Πολλές μπορούν να είναι οι αιτίες και αυτό που λέμε εμμετρωπία (δηλαδή να μην φοράτε γυαλιά μετά το χειρουργείο καταρράκτη) μπορεί να επιτευχθεί μόνο με λεπτομερή έλεγχο προεγχειρητικά και συζήτηση για το είδος του ενδοφακού (τορικού, EDOF, τριπλοεστιακού κ.τ.λ) που θα τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια του χειρουργείου του καταρράκτη.

    Μπορείτε σαφώς να βελτιώσετε τη κατάσταση και αν είναι και κάτι που σας ενοχλεί θα πρέπει να το συζητήσετε με τον οφθαλμίατρο σας.

    Γκόγκος Μανώλης MD Laser Inc.

    Χειρουργός Οφθαλμίατρος

    Θήβα

  • Καλησπέρα , η οπτική οξύτητα 7/10 μετά την επέμβαση είναι με διόρθωση γυάλιων; Και αν ναι με τι διόρθωση ; Αυτό για να μπορέσω να σας απαντήσω πιο συγκεκριμένα . Πόλλες φορές μετά την επέμβαση του καταρράκτη χρειάζεται κάποια διόρθωση με γυαλιά είτε μακριά είτε κοντά είτε και στα δυο . Αν υπήρχε πχ αστιγματισμός αυτό θέλει ειδικό ενδοφακο για να διόρθωθει , όποτε μετά την επέμβαση παραμένει ο αστιγμαριμοσ Καο φοράμε διορθωτικό γυαλάκι . παράδειγμα σας δίνω …
    Ναι μπορείτε να κάνετε διορθώση με laser για να αφαιρέστε τους πιθανούς βαθμούς αν υπάρχουν για την μακρινή όραση .
    Ευχαρίστως να σας βοηθήσω να γίνει μια κλινική εκτίμηση και ν
    ... Διάβασε περισσότερα

    Φιλίπ Γκαμπριέλα - Μόνικα

    Οφθαλμίατρος

    Πλάκα

  • Αν η όραση σας βελτιώνεται και φτάνει τα 10/10 με τη χρήση γυαλιών τότε η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι παραμένει κάποιο διαθλαστικό σφάλμα (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός) το οποίο κατά περίπτωση μπορεί να διορθωθεί με αλλαγή του ενδοφακού, προσθήκη επιπλέον ενδοφακού ή διαθλαστικό laser. Αν η όραση δεν φτάνει τα 10/10 με τη χρήση γυαλιών τότε πιθανώς υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα και χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

    Παπανδρέου Ηλίας

    Οφθαλμίατρος

    Πλατεία Μαβίλη

  • Δεν μπορώ να σας απαντήσω χωρίς να σας εξετάσω

    Σαμιωτάκη Αφροδίτη

    Οφθαλμίατρος - Παιδοφθαλμίατρος

    Εύοσμος

  • Η όραση μετά την επέμβαση καταρράκτη εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αρχικά από την όραση πριν τον καταρράκτη και έπειτα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κερατοειδής και η ωχρά κηλίδα. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί δευτερογενής καταρράκτης, ο οποίος αντιμετωπίζεται. Πρέπει πάντα να γίνει καλή κλινική εξέταση καθώς και βυθοσκόπηση για να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε αν υπάρχει ΄πιθανότητα βελτίωσης ή όχι.

    Κουμούτσου Κωνσταντίνα

    Οφθαλμίατρος

    Κουκάκι

  • Πρέπει να το συζητήσετε με τον χειρουργό σας

    Λαλέτσογλου Ελισάβετ

    Χειρουργός Οφθαλμίατρος

    Αιγάλεω

  • Καλημέρα σας, μετά απο χειρουργείο καταρράκτη αιτίες μειωμένης όρασης μπορεί να είναι διάφορες: υπολειπόμενο διαθλαστικό σφάλμα απο την επεμβαση, αυξημένη πίεση, μετεγχειρητικό οίδημα ωχράς κηλίδας κα. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να γίνει μετεγχειρητική πλήρης εξέταση για να προσδιορίσουμε την αιτία της μειωμένης όρασης. Ευχαριστώ

    Ντόρα Ευθαλία

    Οφθαλμίατρος

    Νέα Ιωνία

  • Μπορεί να έχετε είτε δευτερογενή καταρράκτη είτε λανθασμένη επιλογή ενδοφακού. Και για τα δυο υπάρχει θεραπεία.

    Dr. Νασίκας Βασίλειος

    Οφθαλμίατρος

    Λάρισα

  • Για όραση 7/10 χωρίς διόρθωση δεν θα πρότεινα κάτι. Αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα στο μάτι και είναι θέμα διάθλασης μόνο (γυαλιών) ενδεχομένως μέτρηση του φακού με οπτική βιομετρία αντί για υπέρηχο και διόρθωση του αστιγματισμού διεγχειρητικά θα μπορούσε να δώσει καλύτερο διαθλαστικό αποτέλεσμα. Για μεγάλα διαθλαστικα σφάλματα μπορεί να αλλαχθεί ο ενδοφακος που τοποθετήθηκε ή να τοποθετηθεί επιπλέον φακός στο μάτι

    Dr. Δερβένης Νικόλαος

    Οφθαλμίατρος

    Θεσσαλονίκη

  • Την αιτία μπορείτε να την μάθετε από τον χειρουργό οφθαλμίατρο που σας έκανε την επέμβαση .
    Αλλιώς μπορείτε να συμβουλευτείτε ένα δεύτερο οφθαλμίατρο που θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα σάς προτείνει τις δυνατότητες που έχετε .

    Ντερ-Γκαραπετιάν Βάτσε

    Οφθαλμίατρος

    Καλλιθέα

  • Οι αιτιες μπορει να ειναι πολλες οπως θολωση οπισθιου περιφακιου ή καποια παθηση στην ωχρα.Θα πρεπει να εξετασθειτε για να γινει διαγνωση.

    Γρέτου Αικατερίνη

    Οφθαλμίατρος - Παιδοφθαλμίατρος

    Πειραιάς

  • Η όραση μετά το χειρουργείο του καταρράκτη χρειάζεται ένα μικρό διάστημα για να φτάσει στο μέγιστο. Ίσως να χρειαστεί κάποιο βοηθητικό γυαλί

    Μακριδάκης Δημήτριος

    Χειρουργός Οφθαλμίατρος

    Χαλκίδα

  • Καλησπέρα σας,
    Οι αιτίες που μπορούν να περιορίσουν την όραση είναι πολλές και διαφορετικές. Παθήσεις του κερατοειδούς, της ωχράς κηλίδας ή του οπτικού νεύρου για παράδειγμα θα μπορούσαν να μην επιτρέπουν όραση 10/10.
    Αν ο περιορισμός που περιγράφετε οφείλεται σε μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμό που δεν διορθώθηκε με το χειρουργείο, μια επιπρόσθετη επέμβαση με λέιζερ θα βελτίωνε την όραση χωρίς γυαλιά.
    Με εκτίμηση,
    Δρ. Α. Δελβενακιώτης

    Δελβενακιώτης Αθανάσιος

    Οφθαλμίατρος

    Κηφισιά

  • Το πιο συχνό αίτιο είναι μια υπολοιπόμενη μυωπία, αστιγματισμο ή υπερμετρωπια. Αυτά διορθώνονται με γυαλιά, φακούς επαφής ή laser. Άλλα αίτια είναι ένας δευτερογενης καταρράκτης και παθήσεις του κερατοειδη ή της ωχράς.

    Γεωργόπουλος Μηνάς MD, PgDip, FEBO, FRCOphth, FEBOS-glaucoma

    Χειρουργός Οφθαλμίατρος

    Πειραιάς

  • Τρια τα αιτία 1 κακή επιλογή ενδοφακου 2 προϋπάρχουσα οργανική βλάβη 3 θόλωση οπίσθιου περιφακιου

    Μητσώνης Μιχαήλ

    Οφθαλμίατρος

    Νέα Ερυθραία

  • Μπορει να εχετε υπολειπομενο αστιγματισμο που δεν διορθωνεται με απλο ενδοοφθαλμιο φακο αλλα θελει ειδικο φακο που λεγεται τορικος.Ο φακος αυτος ειναι σαφως πιο ακριβος και δεν καλυπτεται απο τον ΕΟΠΥΥ.Επισης μπορει να εχετε καποια αλλη εσωτερικη παθολογια ασχετη απο το χειρουργειο που μειωνει την οραση σας.Ο γιατρος που σας χειρουργησε ειναι ο πλεον αρμοδιος να σας εξετασει και να σας απαντησει.

    Κόκκορης Ιωάννης

    Οφθαλμίατρος

    Παλαιό Φάληρο

  • Αν η όραση σας είναι 10/10 με γυαλιά τότε σημαίνει ότι μετά την επέμβαση καταρράκτη έχει μείνει κάποιο διαθλαστικό σφάλμα πχ αστιγματισμός,μυωπια, υπερμετρωπία.
    Αν η όραση σας είναι 7/10 με την καλύτερη διόρθωση δλδ με γυαλια θα πρέπει να εξεταστείτε σε κάποιον οφθαλμίατρο γιατί υπάρχουν πολλες αιτίες που μπορούν να το προκαλέσουν.

    Μποροδήμος Χριστόδουλος

    Οφθαλμίατρος

    Ιωάννινα

  • Εκτός από τον καταρράκτη (ο οποίος αντιμετωπίστηκε με την επέμβαση ) υπάρχουν πολλές άλλες παθήσεις /διαταραχές του οφθαλμού που μπορεί να συνυπάρχουν , είτε σχετικές με την επέμβαση (πχ οίδημα ωχράς κηλίδας κτλ) είτε ασχέτως αυτής (πχ εκφύλιση της ωχράς κηλίδας κτλ). Την απάντηση θα την δώσει η λεπτομερής μετεγχειρητική εξέταση των οφθαλμών.
    Το ότι μετά την επέμβαση καταρράκτη κάποιος δεν θα χρειάζεται γυαλιά για να βλέπει δεν είναι ο κανόνας και ούτε κάποιος μπορεί να το υποσχεθεί εκατο τοις εκατό. Πχ μπορεί να είχατε και πριν το χειρουργείο (άρα πιθανότατα και μετά) έναν αστιγματισμό, που για να διορθωθεί και να βλέπετε καλά θέλει γυαλ
    ... Διάβασε περισσότερα

    Dr Καϊάφας Κωνσταντίνος

    Οφθαλμίατρος

    Πάτρα

  • Χωρίς εξέταση δυστυχώς δεν μπορεί καποιος να σας απαντήσει. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στον οφθαλμίατρο που σας χειρούργησε.

    Γκουντής Χριστόφορος

    Οφθαλμίατρος

    Ηλιούπολη

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
  • Επιτρέπονται

    • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

    • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

  • Δεν επιτρέπονται

    • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

    • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

    • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime