• Απονεύρωση
  • Υποβλήθηκε 31/10/2023

Ειχα πονο εντονο σε δοντι επανω δεξια ο οποιος ομως μετακινιοταν κ δεν μπορουσα να καταλαβω ποιο ακριβως πονουσε ,πηγα οδοντιατρο κ μου ξεκινησε απονευρωση απευθειας κι ενω πεθαινα στον πονο κ ιδιαιτερα την ωρα που εκοβε καποια ριζα ,το εκλεισε με προσωρινη σφραγιση κ μου ειπε να παρω αντιβιωση μονο αν πρηστει,επειτα απο 1 ωρα ανεβασα 39 πυρετο κ δεν ηξερα που να σταθω,ξεκινησα την επομενη το πρωι augmentin 1000 πρωι βραδυ κ algofren 600 ,επι 2 μερες ανα 6ωρο μου ανεβαινε με το που οερνουσε η επιδραση του αναλγητικου. Ποσες μερες πρεπει να παρω αντιβιωση κ τι σημαινει ολο αυτο που επαθα ,πολλοι με τρομαξαν κ ειπαν οτι ηταν λαθος του γιατρου αυτο ,δεν πειραζουμε ποτε δοντι που πονα ,οταν ηρεμησει ανοιγουμε κ φοβαμαι για μικροβιο που μπορει να περασε στην καρδια ,κυνδυνευω?τι πρεπει να κανω για να βεβαιωθω οτι δεν εχω παθει κατι σοβαρο?

12 ειδικοί απάντησαν

  • 1. η αντιβιωτική αγωγή πρεπει να κάνει εναν κύκλο 6 ημερών για να δράσει...
    2. η ενδοδοντική θεραπεία μπορει να αρχίσει αμέσως στην κατά την επώδυνη φάση διότι μόνον έτσι θα καταπολεμηθεί η φλεγμονή που δημιουργεί τον πόνο.....
    3. ο πυρετός δείχνει μια επιθετική φλεγμονή που οφείλεται σε εναν συνδιασμό ανθεκτικών κ πολυπληθων ειδών μικροοργανισμών....
    4. συστημικός κίνδυνος υπάρχει σε ατομα με πεσμένο ανοσοποιητικό, συγγενελις καρδιοπάθειες, ιστορικο επεμβάσεων καρδιας, επεμβασεων ορθοπεδικών κ ασθενων με παραμελημένη στοματική υγιεινή....

    Αλησάφης Μιχαήλ

    Ενδοδοντολόγος

    Ηλιούπολη

  • Δεν διατρέχεστε κίνδυνο το μόνο που έγινε στην περίπτωση σας είναι ότι ταλαιπωρηθήκατε γιατί έχει η απονεύρωση εν θερμό με την φλεγμονή σε έξαρση αν παίρνατε αντιβίωση για 5 μέρες πριν θα ήταν πιο ήπια η ταλαιπωρία σε αυτές τις περιπτώσεις όταν δεν έχει προηγηθεί η αντιβίωση το αφήνουμε ανοιχτό το δόντι με ένα βαμβάκι μέσα ώστε να εκτονωνοντε τα υγρά της φλεγμονής στο στόμα κ μετά απο 5 μέρες αντιβιωσησ περίπου καθαρίζονται ξανά οι ρίζες μηχανικά και με φάρμακα και το κλείνουμε με προσωρινό σφράγισμα

    Τσαούσης Ιωάννης

    Οδοντίατρος

    Αμπελόκηποι

  • Μην ανησυχειτε,η αντιβιωση αρχιζει να πιανει μετα την δευτερη-τριτη ημερα,ολα καλα θα πανε

    Ρίζος Κωνσταντίνος

    Οδοντίατρος

    Ηλιούπολη

  • Τη συγκεκριμένη αντιβίωση τη χορηγούμε από 7 έως 10 ημέρες συνήθως. Μετά την τρίτη μέρα θα πρέπει να δείτε σαφή βελτίωση. Το τι σημαίνει αυτό που πάθατε μόνο ο οδοντίατρος που σας εξέτασε μπορεί να το κρίνει. Όπως καταλαβαίνετε χωρίς κλινική εξέταση και ακτινογραφία δε μπορώ να σας απαντήσω. Το σίγουρο είναι ότι ανοίγουμε ένα δόντι που πονά προκειμένου να σταματήσουμε τον πόνο και την εξέλιξη του προβλήματος. Δεν αντενδείκνυται η διάνοιξη από οδοντίατρο όταν πονά. Το αντίθετο μάλιστα. Μικρόβιο στην καρδιά σας δεν είναι εύκολο να πάει καθώς λαμβάνετε αντιβίωση. Μπορείτε να συμβουλευτείτε και τον καρδιολόγο σας.

    Σιαραμπή Νίκη

    Οδοντίατρος

    Χαϊδάρι

  • Καλο ειναι οντως να μην ανοιγουμε ενα δοντι "εν θερμω" οπως λεμε,οταν δηλαδη ειναι πολυ ευαισθητο κ βρισκεται στη φαση που νεκρωνεται.συνηθως χορηγουμε αντιβιωση για μια βδομαδα κ οταν ηρεμησει απο τον πονο ο ασθενης προσερχεται για την συνεχεια της θεραπειας.η καρδια σας παντως δεν πιστευω οτι κινδυνευει,γι'αυτο συνηθως ενοχοποιουνται οι χρονιες περιοδοντιτιδες που παραμενους χωρις θεραπεια.

    Καραχάλιος Δημήτρης

    Οδοντίατρος

    Ηλιούπολη

  • Δεν μπορώ να ξέρω τι συνέβη ακριβώς, αλλά όταν ένα δόντι είναι σε οξεία φάση πόνου εννοείται πως το ξεκινάμε για να ηρεμήσει. Εκτός και αν υπάρχει πρήξιμο. Αλλιώς επιβάλλεται να το ανοίξουμε!
    Δεν πέρασε κάποιο μικρόβιο στην καρδιά αν αυτό φοβάστε. Να πάτε πάλι στο οδοντιατρο σας να το συνεχίσετε. Και θα ηρεμήσει ο πόνος.

    Πέττα Ευγενία

    Οδοντίατρος

    Ζωγράφου

  • Καλησπέρα σας, δεν κινδυνεύει η καρδιά σας, μην ανησυχείτε. Πρέπει όμως, να επισκεφθείτε έναν γιατρό, να δει τί ακριβώς συμβαίνει, προκειμένου να σας βοηθήσει.

    Χαριτωνίδης Αναστάσιος

    Οδοντίατρος

    Παγκράτι

  • Απο την περιγραφή ΙΣΩΣ, ΝΑ ισχύει κατι απο τα εξής.

    1. Μήπως δεν βρέθηκαν όλοι οι ριζικοί σωλήνες ?

    2. Μήπως ήταν καποιο διπλανό δόντι ? Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο νανδιαγνωσθεί πιό δόντι προκαλεί τον συγκεκριμενο πόνο, ιδίως αν παραπάνο απο ένα δόντια έχουν πρόβλημα.

    Βεράνης Βασίλειος

    Οδοντίατρος

    Πετράλωνα

  • Καλησπέρα σας,μην ακούτε τι σας λένε.Δεν υποστηρίζετε πουθενά αυτό που σας είπαν ότι πρέπει να περιμένουμε, ίσα ίσα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες με ότι θεραπεία αρμόζει στην κάθε περίπτωση.
    Πολύ καλα κάνατε που ξεκινήσατε ενδοδοντικη θεραπεία στο υπαίτιο δόντι.
    Αν δεν πρηστικατε ο πυρετός δεν είχε κάνει με το δόντι,απλά συνέπεσε.
    Να έχετε εμπιστοσύνη στο θεράποντα ιατρό.

    Μανωλιάδης Χρήστος

    Οδοντίατρος

    Άλιμος

  • Καλησπέρα σας,πολύ καλά έπραξε ο συνάδελφος και πάρτε την αντιβίωση μέχρι να ξεπρηστει.Συμβαινει κάποιες φορές όταν ανοιχθεί νεκρό δόντι να πρηστεί και μόνο τότε χορηγουμε αντιβίωση.

    Γκανά Δήμητρα

    Οδοντίατρος

    Νέο Ψυχικό

  • Αυτά που περιγράφετε μπορεί να συμβούν και δε σημαίνει ότι έγινε κάποιο σφάλμα
    Παρόλα αυτά εάν έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη σας θα σας συμβούλευα να πάτε σε κάποιον ενδοδοντολογο που εξειδικεύεται στις απονευρώσεις

    Λεβή Άννα

    Οδοντίατρος - Ειδική Προσθετολόγος

    Χαλάνδρι

  • Καλησπέρα. Είναι κάτι που συμβαίνει αυτό που πάθατε. Να μην ανησυχείτε, να πάρετε τα φάρμακα σας και να ενημερώσετε το γιατρό σας.

    Τσαγκάρη Νεφέλη

    Χειρουργός Οδοντίατρος - Προσθετολόγος

    Άγιος Δημήτριος

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
  • Επιτρέπονται

    • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

    • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

  • Δεν επιτρέπονται

    • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

    • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

    • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime