Sadness and distress
390

Health professionals for Sadness and distress

About the specialist

Tina Alexiou is a trained Psychodynamic Psychotherapist, offering psychotherapy to adults facing a wide range of emotional and psychological difficulties. She works both in-person, and online at her practice in Larisa, Greece, in English and in Greek, as she is native to both.

Born and raised in New York, Tina earned her Bachelor's degree in Psychology from Queens College, N.Y. In 2012, she relocated to Greece, where she pursued advanced studies in Clinical Psychology, obtaining her Master's degree from the University of Indianapolis (Athens Campus) in 2014. Deepening her expertise, she completed a four-year training in Psychodynamic Psychotherapy at the European Institute of Counselling and Psychotherapy in 2025.

Her personal empathic approach grounded in psychodynamic principles facilitates her patients explore and understand unconscious patterns and early experiences that may be influencing their current thoughts emotions and behaviors.

Committed to her professional development, Tina participates in ongoing clinical supervision, and regularly attends seminars and psychoeducational forums which deepen her knowledge of psychodynamic psychotherapy.

Χατζηαποστόλου 5, Larissa

Next availability See all
Systemic Therapy Family Therapy Eclectic Psychotherapy Model
About the specialist
Ψυχολόγος - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, σε θέματα άγχους, στρες, σχέσεων

Ragkavi 75-77, Gizi

Next availability See all
About the specialist
Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT) και Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (ACT).

Φειδιππίδου 12, Ampelokipoi

Next availability See all
About the specialist

Η Πέτρου Βίλμα MSc είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και πραγματοποιεί διαδικτυακές συνεδρίες. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα». Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το 2021 και έχει εξειδικευθεί στη διαχείριση του στρες και των αγχωδών διαταραχών μέσω του μεταπτυχιακού προγράμματος «Επιστήμη του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ψυχοθεραπευτική της προσέγγιση βασίζεται στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT), στην οποία εκπαιδεύτηκε μέσω του τετραετούς προγράμματος εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ).Παράλληλα, μέσω της συμμετοχής της σε ολιστικό πρόγραμμα διαχείρισης στρες και αλλαγής τρόπου ζωής για εξαρτημένους χρήστες ηρωίνης στη Μονάδα ΟΚΑΝΑ του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο», απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στη διαχείριση εξαρτήσεων και εθισμών, παρέχοντας συνεδρίες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται με παιδιά, εφήβους και ενήλικες, παρέχοντας ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική σε θέματα όπως αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, συναισθηματικές δυσκολίες και δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις. Η εμπειρία της περιλαμβάνει ατομικές συνεδρίες ενηλίκων (διά ζώσης και online), καθώς και συνεδρίες παιδιών και εφήβων μέσα από τη συνεργασία της με Κέντρα Ειδικών Θεραπειών. Στόχος της είναι να προσαρμόζει τις τεχνικές που εφαρμόζει στις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε θεραπευόμενου, με σκοπό τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και της ποιότητας ζωής του.

Remote availability

Next availability See all
About the specialist

Η Κρικέλη Ελένη είναι Ψυχολόγος και Συγγραφέας. Οι Πανεπιστημιακές της σπουδές ξεκίνησαν στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ολοκληρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας. Έκτοτε συνεχίζει τις σπουδές της στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας (ΚΕ.Σ.ΜΕ.Θ), στο οποίο είναι υπό εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία. Στη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας έχει συνεργαστεί ως εθελόντρια Ψυχολόγος με το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου στο Τμήμα Ψυχιατρικής και υπήρξε αρκετά χρόνια ως Ψυχολόγος στην ιδιωτική Νευροψυχιατρική κλινική "Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ". Στο παρόν, η επαγγελματική της δράση συνεχίζει, πραγματοποιώντας συνεδρίες online, ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνη Ψυχολόγος στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "Λεώνια" στη Καλλιθέα Αττικής. Επιπλέον η διοργάνωση σεμιναρίων, όπου άπτονται των επαγγελματικών της ενδιαφερόντων και η γνώση που αποκομίζει κάθε φορά εμπλουτίζουν μια ακόμη λευκή σελίδα αποτελούν προτεραιότητα της. Τέλος η αρθρογραφία, αλλά και η συγγραφή βιβλίων αποτελούν σημαντικές πτυχές της ζωής της διαδραματίζοντας σπουδαίο ρόλο σε αυτή. Έχοντας ήδη εκδώσει ένα βιβλίο με τίτλο : "Η Βόλεψη Του Λιονταριού", παρουσιάζει τακτικά τη γοητεία, αλλά και το θαυμασμό που της εμπνέει η ανθρώπινη ύπαρξη, η διαφορετικότητα, η ευελιξία, η ανησυχία και ο φόβος. Ως Ψυχολόγος θαυμάζει κάθε φορά την αλήθεια που προβάλλεται από το θεραπευόμενο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας τους, καμαρώνει το θάρρος και τη δύναμη να εστιάσει στη πραγματική του δυσκολία και άλλο τόσο χαίρεται την αλλαγή που πραγματοποιεί! Με όλα αυτά τα βλέμματα που είχε και έχει την ευκαιρία να συναντά, είναι γεγονός πως ο κεντρικός άξονας κάθε φορά των άρθρων της και των βιβλίων της …. Είναι ο άνθρωπος!

Remote availability

Next availability See all
About the specialist

Η Βακονδίου Μαρία είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στους Αγίους Αναργύρους. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ολοκληρώσει τετραετή κλινική εκπαίδευση στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας “Λόγω Ψυχής”. Στο ίδιο κέντρο ολοκλήρωσε, επίσης, κύκλο ειδίκευσης στη θεραπεία ζεύγους. Από το 2011 και μετά έχει εργαστεί τόσο σε εθελοντικό, όσο και σε πρακτικό και κλινικό πλαίσιο σε φορείς, όπως είναι το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων “Π. & Α. Κυριακού”, στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθηνών, στον Συμβουλευτικό σταθμό του Δήμου Πετρούπολης, καθώς και στο Σύλλογο “Ανοιχτή Αγκαλιά” με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Παράλληλα με τις σπουδές και την εξειδίκευσή της, έχει πάρει μέρος σε συνέδρια και σεμινάρια Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας, φροντίζοντας για συνεχή εκπαίδευση, προσωπική ανάπτυξη και ενημέρωσή της για τις σύγχρονες εξελίξεις. Τα πιο συνήθη αιτήματα που αντιμετωπίζονται στον προσωπικό της χώρο είναι τα εξής : άγχος, κρίσεις πανικού, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις, ψυχοσωματικά συμπτώματα, αρνητικά συναισθήματα (θλίψη, θυμός, απογοήτευση), διαχείριση εργασιακού άγχους, υπερβολική ντροπή, συναίσθημα ενοχής, δυσκολία στη διεκδικητικότητα, πένθος και απώλεια αγαπημένων προσώπων. Από το 2015 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Εργάζεται συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες. Στόχος της αποτελεί η δημιουργία μιας ασφαλούς βάσης, προκειμένου το άτομο να μπορέσει να αναγνωρίσει και να διευρύνει όλες τις πλευρές του εαυτού του, με στόχο μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Στο γραφείο, και σε συνεργασία με συναδέλφους, αλλά και κατά μόνας, πολύ συχνά πραγματοποιεί βιωματικά σεμινάρια σχετικά με διάφορα θέματα ψυχολογίας και

ψυχοθεραπείας.

Agion Anarguron & Kolokotroni 3, Agioi Anargiri

Next availability See all
About the specialist

Η Πετράκη Σάρα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Κοινωνική Λειτουργός με εμπειρία στην υποστήριξη ατόμων στις προκλήσεις τις καθημερινότητας. Είναι πτυχιούχος του ΠΑΔΑ (ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ). Μετεκπαιδεύεται από το 2021 έως και σήμερα στο Αθηναϊκό Κέντρο μελέτης του ανθρώπου (ΑΚΜΑ) ως συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός σε μονάδα ψυχικής υγείας με ανθρώπους που πάσχουν από σχιζοφρένεια και παράλληλα αναλαμβάνει τα δικά της περιστατικά μέσω βίντεοκλήσης και δια ζώσης σε συγκεκριμένες μέρες. Στόχος μου είναι να προσφέρω ένα ασφαλές, υποστηρικτικό και εμπιστευτικό περιβάλλον.

Remote availability

Next availability See all
Integrated Psychotherapy
About the specialist
Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία, Συνθετικό μοντέλο, Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεία CBT, MMPI-2.

Βενιζέλου και Ζάππα, Τρίκαλα. , Trikala

Next availability See all
Humanistic Therapy Person-Centered Psychotherapy
About the specialist
Ατομικές συνεδρίες Ψυχοθεραπείας για ενήλικες.

L for Life Psychotherapy by Eleni Liakou, Filikis Eterias 17, Glyfada

Next availability See all
About the specialist

Η Καλαμάρα Περιστέρα MSc είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Κοζάνη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει πραγματοποιήσει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφηβική Ιατρική και Φροντίδα Υγείας Εφήβων από το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, είναι απόφοιτος επιμορφωτικού προγράμματος Ειδικής αγωγής από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια CBT από την Ελληνική Εταιρεία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας. Η Ψυχολόγος έχει αποκτήσει σημαντική εργασιακή εμπειρία, έχοντας εργαστεί σε δομές και εταιρείες ψυχικής υγείας όπως στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Κοζάνης - Γρεβενών, στο πρόγραμμα συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας "Κανένας Μόνος" της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών και στο Χαμόγελου του Παιδιού Θεσσαλονίκης.  Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στη Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, ενώ μέχρι και σήμερα εργάζεται στην ΙΟΝΟΣ - Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Συνεργασίας.

Οργανώνει & Συντονίζει ομάδες γονέων σχετικά με τις προκλήσεις των νέων τους ρόλου και συμβουλευτική σχετικά με θέματα εφηβείας.

Ακόμη είναι εκπαιδεύτρια στα ΙΕΚ Βολτέρος στα τμήματα των Εργοθεραπευτών και Βρεφονηπιοκόμων στα μαθήματα της Ψυχοπαθολογίας, διδάσκοντας τις διαταραχές και τον επαγγελματικό τους ρόλο στα άτομα που αναλαμβάνουν ως προς το κομμάτι της Ψυχικής τους υγείας.

Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων που άπτονται της ειδικότητάς της.

Καλαμάρα Περιστέρα , Origenous 5, Kozani

Next availability See all
About the specialist

Η Κωστοπούλου Αγγελική MSc είναι Ψυχολόγος σε εφήβους και ενήλικες με ή χωρίς ψυχοπαθολογία και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Πάτρα και πραγματοποιεί συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει μετεκπαιδευτεί σε σημαντικούς τομείς της ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας, μεταξύ άλλων στις βασικές αρχές συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας, στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία, στη διαχείριση τραυματικών γεγονότων και πένθους, καθώς και στην εφαρμογή ψυχομετρικών εργαλείων όπως τα MMPI-2, Rorschach και ΤΑΤ. Διαθέτει σημαντική κλινική εμπειρία από τη συνεργασία της με το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας" και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, ενώ διατηρεί ιδιωτικό γραφείο παρέχοντας ψυχοθεραπευτική υποστήριξη σε ενήλικες και ζευγάρια. Έχει πλούσιο έργο σε ομιλίες και συνέδρια με θεματολογία που καλύπτει από την ενδοοικογενειακή βία έως τους εθισμούς στην εφηβική ηλικία, και έχει συμμετάσχει ενεργά σε επιστημονικά συνέδρια ψυχιατρικής και ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα. Τέλος, έχει παρουσιάσει ακαδημαϊκή έρευνα σε θέματα διαθεματικής διδασκαλίας της ιστορίας της τέχνης στην προσχολική εκπαίδευση στο πλαίσιο εθνικών επιστημονικών συνεδρίων.

Ρήγα Φεραίου 110-112, Patras

Next availability See all
Systemic Therapy Existential Psychotherapy
About the specialist

Η Αρετή Γάκια είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στον Βύρωνα όπου προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη ενηλίκων, θεραπεία ενηλίκων, συμβουλευτική γονέων, θεραπεία ζεύγους, θεραπεία οικογένειας, σχολές γονέων και συμβουλευτική υποστήριξη σε ομάδες εκπαιδευτικών. Η κλινική της εμπειρία προέρχεται από τη συνεργασία της με διάφορες δομές, όπως το Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας , το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής ,το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Γαλατσίου, κέντρα ειδικών θεραπειών, το σχολικό σύστημα και τη δραστηριοποίησή της ιδιωτικά στον χώρο. Της έχει δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχει σε ψυχοπαιδαγωγικές παρεμβάσεις σε ατομικό επίπεδο, στη δημιουργία συνεκτικών δεσμών παιδιών με συνομηλίκους, σε ομάδες ψυχοκοινωνικής παρέμβασης σε παιδιά - εφήβους, σε ατομική θεραπεία παιδιών και εφήβων, σε ομαδική θεραπεία εφήβων, στη δόμηση υποστηρικτικού πλαισίου για εργαζομένους, σε συμβουλευτική γονέων, σε θεραπεία ζεύγους, σε ατομική θεραπεία και σε πρακτικές σύνδεσης με την ευρύτερη κοινότητα. Αξιοποιεί τα προσωπικά της και τα επαγγελματικά της βιώματα καθώς και τις εκπαιδεύσεις της και λειτουργεί αναστοχαστικά. Επιπλέον, συμμετέχει στο πρόγραμμα εποπτειών του Ινστιτούτου Αντίστιξη και είναι δεσμευμένη για έξι συνεχόμενα έτη σε προσωπική ομαδική θεραπεία. Συχνά θέματα που προσεγγίζονται στην ψυχοθεραπεία είναι οι ψυχαναγκασμοί, οι κρίσεις πανικού, το πένθος, οι φοβίες, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις, δυσκολίες στο εργασιακό περιβάλλον, διαχείριση θυμού, γονεΪκότητα, οι σχέσεις με την πατρική οικογένεια, η δόμηση ταυτότητας, το διαζύγιο. Τέλος, δεν αναλαμβάνει αιτήματα που αφορούν την παροχή διάγνωσης, πιστοποιητικών ψυχικής υγείας και τις ουσίες και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Αρετή Γάκια Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, Ηρώς Κωνσταντοπούλου 59, Vironas

Next availability See all
About the specialist

Ο Χατζόπουλος Δημήτριος είναι Ψυχολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Καβάλα, έναν χώρο όπου η προσωπική επαφή και η εμπιστοσύνη δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για να ξεκινήσει το ταξίδι της αυτογνωσίας και της ευεξίας. Ως ψυχολόγος με πτυχίο στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του East London (UEL), δημιουργεί ένα ασφαλές και εμπιστευτικό περιβάλλον για τους πελάτες του, προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλές σε άτομα που αντιμετωπίζουν διάφορα θέματα και δυσκολίες. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, όπως και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Προσφέρει έναν ασφαλή χώρο για να εξερευνήσει κάποιος τα συναισθήματά του, να κατανοήσει τις συμπεριφορές του και να αναπτύξει νέες στρατηγικές αντιμετώπισης. Μέσω της εφαρμογής της θεωρίας και των τεχνικών που έχει μάθει κατά τη διάρκεια των σπουδών του, της προσωπικής μελέτης και της επαγγελματικής του εμπειρίας, παρέχει εξειδικευμένη υποστήριξη για θέματα όπως ψυχικές διαταραχές (π.χ. κατάθλιψη, ΔΕΠ-Υ κ.α.), ψυχολογικά προβλήματα (π.χ. άγχος του φροντιστή, θυμός και εχθρότητα κ.α.) καθώς και ιατρικά προβλήματα με ψυχολογικούς παράγοντες (π.χ. αυπνία, ημικρανία κ.α). Η προσέγγισή μτου βασίζεται στην επαγγελματική δεοντολογία και στη δέσμευσή του να παρέχει ποιοτική φροντίδα στους πελάτες του. Μέσω των δεξιοτήτων του και του ενθουσιασμού του για την ψυχολογία, προσφέρει μια πηγή στήριξης.

Δημήτριος Χατζόπουλος Ψυχολόγος, Αμύντα 32, Kavala

Next availability See all
About the specialist

Η κα Χατζιδοσπυριδάκη Μαρία Ελένη είναι Κλινική Ψυχολόγος,MSc – Ψυχοθεραπεύτρια Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στη Νέα Μάκρη. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο της ψυχικής υγείας, έχοντας εργαστεί σε νοσοκομεία, ιδιωτικά ιατρεία, κλινικές και δομές υποστήριξης παιδιών και οικογενειών.

Αναλαμβάνει παιδιά, εφήβους, ενήλικες, γονείς και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές και ψυχολογικές δυσκολίες, διαταραχές συμπεριφοράς, διατροφικές διαταραχές. Επίσης, μαθησιακές δυσκολίες σε παιδιά και εφήβους, αλλά και προβλήματα όπως άγχος, φοβίες, κρίσεις πανικού, διαταραχές συμπεριφοράς, κατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση, δυσκολίες στις σχέσεις, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές του φάσματος αυτισμού, καθώς και προβλήματα που προκύπτουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας. Παρέχει κλινική αξιολόγηση, συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε ενήλικες, ζεύγη ,εφήβους και παιδιά. Επιπλέον,έχει εξειδίκευση στην ψυχοπροφυλακτική υποστήριξη εγκύων - λεχώνων, καθώς και στην αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στην Κοινωνική Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με εξειδίκευση στην ψυχική υγεία παιδιών και ενηλίκων. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει πολυετή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία μέσω της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Οργανισμών Εκπαίδευσης στην Ψυχοδραματική Ψυχοθεραπεία (F.E.P.T.O.), εμπλουτίζοντας την κλινική της πρακτική με σύγχρονες και βιωματικές ψυχοθεραπευτικές τεχνικές.

Η επαγγελματική της διαδρομή, άνω των 20 ετών, περιλαμβάνει θέσεις σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές ψυχικής υγείας, ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα, σχολεία, νοσοκομεία και ψυχοθεραπευτικά ιατρεία. Παράλληλα με την ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, ειδικεύεται στην αξιολόγηση και υποστήριξη μαθησιακών δυσκολιών, καθώς και στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία γονέων και ζευγαριών.

Η φιλοσοφία της θεραπευτικής της προσέγγισης βασίζεται στη δημιουργία μιας ουσιαστικής και εμπιστευτικής σχέσης με τον θεραπευόμενο, που διέπεται από σεβασμό, αποδοχή και ενσυναίσθηση. Κάθε παρέμβασή της είναι εξατομικευμένη, προσαρμοσμένη στις ανάγκες, στο αίτημα και στον προσωπικό ρυθμό του κάθε ατόμου, παιδιού ή ενήλικα.

Η κα Χατζιδοσπυριδάκη δίνει μεγάλη έμφαση στη συμβουλευτική γονέων, υποστηρίζοντας τον ρόλο τους σε κάθε στάδιο ανάπτυξης του παιδιού. Το γραφείο της αποτελεί έναν εξειδικευμένο φορέα Ψυχολογικής, Παιδοψυχολογικής και Ειδικής Παιδαγωγικής Υποστήριξης. Κάθε θεραπευτική διαδικασία πραγματοποιείται με σεβασμό στις μοναδικές ανάγκες του κάθε παιδιού ή εφήβου, σε στενή συνεργασία με την οικογένεια και, όπου απαιτείται, με το σχολικό περιβάλλον.

Στόχος της είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη και η ενίσχυση της ψυχολογικής, κοινωνικής, μαθησιακής και συναισθηματικής ευημερίας κάθε ατόμου που την εμπιστεύεται – μικρού ή μεγάλου – ώστε να μπορέσει να πορευτεί με περισσότερη αυτογνωσία, σταθερότητα και ποιότητα στη ζωή του.

ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ , Κολοκοτρώνη 4 και Ρούμελης , Nea Makri

Next availability See all
Person-Centered Psychotherapy
About the specialist

Makris Panagiotis is an M.A Psychotherapist trained in the Person-centred approach; with the office being located in Cholargos. He graduated from the University of Nottingham, in the U.K, after completing his Master’s degree in Person-Centred Experiential Counselling & Psychotherapy. In 2018 he was chosen to be an active member and a therapist at the University’s research clinic - Human Flourishing Project (H.F.P), which remains up until today. Additionally, he was nominated as “mentor” for the new trainee therapist at the University’s research clinic. Furthermore, he holds the Emotion Focused Therapy (E.F.T) Level 1 & 2 certificates from both the University of Nottingham and the University of Strathclyde in Glasgow. He attended multiple training courses, in practice, regarding anger issues on “How to help clients with their anger - a therapist’s toolkit”, working with suicidal tendencies on “KRD Training: working with suicidal clients” and also in working with anxiety and chronic stress issues on “CPD Training: Treating chronic stress”. Panagiotis completed the American College of Greece - Deree the graduate certificate program in psychology. He graduated from the Aristotle University of Thessaloniki after completing his B.A in Social and Pastoral Theology; at the same time he completed multiple modules from the psychology department at the Aristotle University’s School of Philosophy. He is a recognised Psychotherapist by D.O.A.T.A.P and a registered member of both the National Counselling Society (N.C.S.) and the British Association for Counselling & Psychotherapy (B.A.C.P - MBACP - Registered Member). Some of the topics that Person-centred Psychotherapy deals with are anxiety & stress, anger issues, addition issues, mental health issues, acceptance, panic attacks, sexuality, insecurities, inner peace and relationship issues.

  • Αντιμετώπιση θλίψης και στενοχώριας

Faneromenis 8 - Emporiko kentro Plaza, Cholargos

Next availability See all
About the specialist

Η Μακρή Έλενα είναι Ψυχοθεραπεύτρια, Γνωσιακής Συμπεριφορικής προσέγγισης και Σύμβουλος - Coach Προσωπικής Εξέλιξης & Ευεξίας με ιδιωτικό γραφείο στη Νέα Ερυθραία. Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor (BA) στην Ψυχολογία από το Deree, Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, και Μεταπτυχιακών σπουδών Master Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (HRM) από το European University και MSc στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία από το University of Central Lancashire (UCLan, UK). Επιπρόσθετα, κατέχει Δίπλωμα στο Evidence-based Coaching από το Athens Coaching Institute, με πιστοποίηση από διεθνείς φορείς (European Mentoring and Coaching Council-EMCC και το Association for Coaching-AC). Tέλος, είναι πιστοποιημένη για την εφαρμογή Νευρογλωσικού Προγραμματισμού από την Performance Partnership και έχει εκπαιδευτεί στην προσέγγιση Solution-Focused Brief Coaching approach από την Solution Surfers.

,, Nea Erythraia

Next availability See all
About the specialist

Vagia Panagiotou is a licensed Psychologist and Cognitive Behavioral Psychotherapist (CBT). She holds a Bachelor's degree in Psychology from Lincoln University (UK) and is licensed to practice by the Health Directorate of the Prefecture of Thessaloniki.

She obtained her Master’s degree in Communication from Sheffield University (UK) and completed a four-year specialized training program in Cognitive Behavioral Therapy through the Hellenic Association for Behavioral Research (EABCT-accredited), Macedonia Branch.

Her clinical experience includes working at the Day Care Center for People with Disabilities "Kivotos," and at the Psychological Center “Stirixis,” where she provided CBT-based support to individuals facing various psychological difficulties, under supervision.

She has completed further training in Couples and Family Counseling (National and Kapodistrian University of Athens), in School Psychology (University of the Aegean), and in Special Education (University of Patras). She remains actively involved in continuing professional development and clinical supervision.

Vagia also worked for eight years at Make-A-Wish Greece, contributing significantly to psychosocial support services.

She currently runs her private practice in the heart of Thessaloniki, offering counseling and psychotherapy to adults and adolescents, both in-person and online. Her work focuses on the assessment, prevention, and treatment of a wide range of mental health conditions using evidence-based Cognitive Behavioral Therapy.

Μητροπόλεως 14, Thessaloniki

Next availability See all
About the specialist
Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία, Art & Play Therapy, Συμβουλευτική Γονέων

Sarma, Ματρόζου 15, Koukaki

Next availability See all
About the specialist

Η Μπάρλα Χριστίνα είναι Ψυχολόγος, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στη Γλυφάδα. Πραγματοποίησε τις σπουδές της στη Ψυχολογία στο University of East London και, εν συνεχεία, στο ίδιο πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία. Εκπαιδεύτηκε στο μοντέλο της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας και εργάστηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο».

Nafpaktou 58, Glyfada

Next availability See all

Need help?

Log in or register to continue
Log in or register to continue

Continue with

or register with your email address

The password should contain at least 6 characters and 1 capital letter
Create a new password

Enter the email you used to register in doctoranytime and we'll send you a link to create new password

Your data is in good hands
doctor-graphic doctor-graphic

doctoranytime takes your health as well as your data protection very seriously!

In order to ensure you that:

  • you will continue to get the best possible treatment from the affiliated doctors and diagnostic centers
  • you will continue to book your appointments easily and quickly by having at the same time the right of evaluation
  • we will be able to contact you immediately in case of a change in your appointment
  • you will continue to receive our newsletter and health suggestions that may interest you

it is essential for us to collect and process your personal data to the extent that you allow.

For this reason, we would like to inform you that we take all the necessary measures in order to protect your personal data, according to the New European General Data Protection Regulation (“GDPR”), the terms of the doctoranytime Privacy Policy (that you can read in detail here) and the law requirements.

If you have any questions regarding your privacy protection by doctoranytime or in case you wish to exercise your GDPR rights (information, access, correction, deletion, limitation of processing, portability of your data, objection and right to lodge a complaint with the Personal Data Protection Authority) you can contact the Data Protection Officer of doctoranytime on: [email protected].

Terms of Use

Congratulations!!

Your registration has completed.

Make a Video Consultation with a healthcare practitioner

Book your Video Consultation in 3 clicks and see your practitioner from your mobile, tablet or pc.

home
Consult your practitioner from the comfort of your home
time
Get an appointment immediately
data
Secure your personal data

You only have to select the option book an appointment for a Video Consultation.

BOOK AN APPOINTMENT
Cognitive Behavioral Therapy (CBT)
mental health

What it is

Cognitive Behavioural Therapy (CBT) is a form of psychotherapy applied to problems such as depression, anxiety disorders, abuse, relationship and marriage problems, eating disorders and serious mental illness.The therapist emphasizes what is happening in the current life rather than the past and what led to the difficulties.

Approach

Identifying the distortions in a person's thinking that are causing problems and then examining these in the light of reality. Understanding the behaviour and motivations of others and using problem-solving skills to deal with difficult situations. Dealing with fears rather than avoiding them. Role-playing to better prepare for potentially problematic interactions with others. You become your own self-therapist.

How it could benefit you

Helps the individual to change dysfunctional thought patterns and behaviors. Improves your functioning and quality of life by helping to change patterns and behaviours. Teaches you to be your own self-therapist.

Dialectical Behavioural Therapy (DBT)
mental health

What it is

It is a form of psychotherapy that teaches a person to identify negative thought patterns and change them. DBT reinforces the acceptance that all your thoughts are valid, as they are part of your life experiences and who you are. The person acts by doing the best they can for the moment. It is used for people with suicidal behavior, post-traumatic stress disorder, substance use disorder, bipolar disorder, eating disorders, ADHD, depression, anxiety.

Approach

DBT focuses on acceptance and change. It helps the person to get to know themselves better, to think about why they do what they do, without judgment. Replacing a negative behavior or habit with ones that can improve the quality of life. Dialectic is the idea that two different things can be true at the same time. At the same time as accepting yourself exactly as you are, comes the recognition of your effort to change.

How it could benefit you

It helps you make positive changes in the way you act. It identifies your negative thought patterns and changes them, helping to make positive changes in the way you act. Teaches you ways to manage intense emotions and stressful thoughts when they occur.

Humanistic psychotherapy
mental health

What it is

Humanistic therapy is a form of psychotherapy in which self-awareness and self-acceptance are considered the keys to personal growth. It emphasizes creativity, collaboration and interaction between the individual and the therapist, using techniques such as role-play.

Approach

Each person is a combination of mind, emotions, body and soul with unique experiences and events. No single life event, personality trait or psychological diagnosis defines you.

How it could benefit you

It improves self-awareness and self-confidence, helps you understand how your past affects your present, how to deal effectively with stressful situations, improves human relationships and helps you better manage your emotions.

Psychodynamic psychotherapy
mental health

What it is

Psychodynamic psychotherapy is talk therapy that aims to understand current thoughts and feelings through the behaviours shaped by past experiences and the past. Understanding the past can help you avoid repeating unhelpful patterns that have existed in it and facilitate your quality of life alongside relief from distressing symptoms. It is used in depression, anxiety, interpersonal problems, addictions, trauma, eating disorders, personality disorder.

Approach

Psychodynamic psychotherapy provides a space to explore and understand how unhelpful patterns from the past may be influencing our current difficulties. Defence mechanisms are explored and how our feelings and behaviours in the present are shaped by our past experiences.

How it could benefit you

It helps people to live a healthier life. There may be things in a person's unconscious that they are not aware of that cause them pain or keep them stuck in the past. Identifying these and understanding them can lead you to move forward.

Systemic psychotherapy
mental health

What it is

Systemic psychotherapy focuses on the interactions and relationships between the group to help them deal with any problems and move forward. It gives all group members the opportunity to explore their feelings and say what they think in a safe, non-judgmental environment. It is applicable to family conflict/problems, family dynamics, child and adolescent behaviour problems, addictions, anger management, mood disorders, anxiety, eating disorders.

Approach

Therapy seeks to identify deep-rooted patterns within the individual's relationships and with group members. The process helps to uncover the ways in which members communicate and behave within a system, based on beliefs about their respective roles. Circular questions, narrative techniques, reframing and restructuring are used.

How it could benefit you

It helps to understand and improve the dynamics within the family and relationships. Changes dysfunctional patterns of communication and behaviour in the system, enhances empathy, helps build stronger relationships and pushes the team to overcome their problems.

Filters
  • Specialties