This question and its answers are only available in Greek

  • Cholesterol
  • Submitted on 24/01/2023

εχω χοληστερινη 290 hdl 76 ldl 187 τι κανω

59 specialists answered

  • Καλησπέρα σας! Αρχικά είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τη σωστή διάγνωση, και έπειτα να επισκεφτείτε έναν διαιτολόγο για να βοηθήσετε τη μείωση των δεικτών της χοληστερίνης και της LDL μέσω μίας διατροφής χαμηλής σε κορεσμένα και trans λιπαρά, και γενικότερα μίας ισορροπημένης και εξειδικευμένης για εσάς διατροφής. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

    Restemi Eygenia

    Dietitian - Nutritionist

    Evosmos

  • Καλησπέρα σας, σας συστήνω να κάνετε διατροφή για ένα χρονικό διάστημα για να δείτε αν θα διορθωθούν οι τιμές. Εάν οι τιμές δε βελτιωθούν με τη διατροφή ίσως χρειαστεί κάποια φαρμακευτική αγωγή αλλά αυτό θα το συζητήσετε με τον παθολόγο σας.

    Σκιά Κατερίνα

    Dietitian - Nutritionist

    Chalkida

  • Καλησπέρα σας. Θα χρειαστεί να κάνετε κατάλληλη διατροφή, ώστε να μειωθεί η χοληστερόλη και η LDL χοληστερόλη. Ωστόσο, χρειάζομαι πλήρες ιατρικό και διατροφικό ιστορικό, πρόσφατες αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις και μετρήσεις ανάλυσης σύστασης σώματος.

    Αναστασάκη Σταματίνα (Deactivated account)

    Dietitian - Nutritionist

    Glyfada

  • Μάλλον θα χρειαστεί χάπι και να ελαττώσετε τα ζωικά λιπαρά

    Οικονόμου Πέπη

    Dietitian - Nutritionist

    Volos

  • Θέλει ειδική διατροφή από κλινικό διαιτολόγο!

    Kleiasios Panagiotis - Nutriedition

    Dietitian - Nutritionist

    Ilisia

  • Χάπι και διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, άσκηση και απώλεια βαρους

    Ψώχιας Πολύκαρπος

    Στρατιωτικός Ιατρός - Ειδικός Καρδιολόγος

    Evosmos

  • Οπωσδήποτε διατροφή κατάλληλη για υπερλιπιδαιμίες. Θα βοηθούσε σημαντικά η συνεργασία με κάποιον διαιτολόγο.

    Giannitsopoulou Kallia

    Dietitian - Nutritionist

    Nikaia

  • σίγουρα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο παθολόγο ο οποίος , θα αξιολογήσει συνδυαστικά όλο το βιοχημικό σας έλεγχο, από εκεί και πέρα σίγουρα θα σας συστήσει να κάνετε διατροφή και άσκηση ή και κάποιο φάρμακο. Πρώτα όμως στον παθολόγο σας με όλες τις εξετάσεις!

    Palatou Paraskeui

    Dietitian - Nutritionist

    Trikala

  • Καλημερα είναι πολύ υψηλές οι τιμές αυτές. Οδικά τα επίπεδα της ‘κακής’ χοληστερίνης. Πρέπει να γίνει διαστρωμάτωση καρδιαγγειακού κινδύνου- με απεικόνιση καρδιάς και αγγείων. Ειδικά τριπλεξ καρωτιδων. Και με τα αποτελέσματα να αποφασιστεί ειδικη δίαιτα και αγωγη.

    Κουρκούτη Πολίνα

    Cardiologist

    Cholargos

  • Να δειτε αρχικα καρδιολογο και μετα να ακολουθησετε αναλογη διατροφη.

    Κολομβότσου Αναστασία

    Dietitian - Nutritionist

    Neo Psychiko

  • Συνήθως θεραπεία με στόχο αναλόγως των υποκειμένων λοιπών νοσηροτητων

    Papathanasiou Sotirios

    Cardiologist

    Kolonaki

  • Καλημέρα σας. Αυτές οι τιμές χοληστερόλης , που έχετε , θεωρούνται υψηλές. Καλό είναι να δείξετε τις εξετάσεις στο γιατρό σας για συμβουλές και αντιμετώπιση .

    Παπαηλιού Άννα

    Dietitian - Nutritionist

    Patras

  • δώστε έμφαση σε μια διατροφή χαμηλή σε κορεσμένα και τρανς ,ασκηθείτε και διατηρήστε το βάρος σώματος σας στο φυσιολογικό .

    Φίλιππα Μαρίλια

    Dietitian - Nutritionist

    Heraklion

  • Καλησπέρα!
    Οι τιμές είναι υψηλές . Για τη θεραπεία όμως χρειαζεται να συνυπολογίσουμε και άλλους παράγοντες όπως το φύλο, η ήλικία , η αρτηριακή πιεση , το ιστορικό κλπ. Θα συνιστούσα καρδιολογική εκτίμηση. Στη διάθεσή σας αν έχετε περαιτέρω απορίες.
    Αννα Κεφαλα
    Ειδ Καρδιολόγος , αρρυθμιολόγος

    Κεφαλά Άννα

    Καρδιολόγος - Αρρυθμιολόγος - Επεμβατικός Ηλεκτροφυσιολόγος

    Palaio Faliro

  • Το πρώτο βήμα για τη διαχείριση της υπερχοληστεριναιμίας είναι η δημιουργία ενός ημερήσιου μενού και οι σωστές επιλογές. Το μυστικό της υγιεινής διατροφής είναι η επιλογή των κατάλληλων τροφών και ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος. Το μαγείρεμα στον ατμό, στο φούρνο, στη σχάρα ή στο γκριλ είναι επιθυμητό. Πολλές τροφές μπορούν να μαγειρευτούν χωρίς λίπος σε φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Σημαντικό ρόλο η αθημερινή άσκηση και ενα υγειινοσ τρόποσ ζωής.

    Βασιλική Σταμάτη (Deactivated account)

    Dietitian - Nutritionist

    Elefsina

  • Καλησπέρα σας, ευχαριστώ για την ερώτηση.
    Ιδανικά, τα επίπεδα χοληστερόλης αξιολογούνται από τον θεράποντα ιατρό. Για την αξιολόγηση των επιπέδων χοληστερόλης λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες, όπως η ηλικία, επίπεδα γλυκόζης αίματος, συννοσηρότητες κ.ά. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους ο θεράπων ιατρός θέτει τις τιμές - στόχους και προτείνει την κατάλληλη αγωγή. Αναπόσπαστο κομμάτι της αγωγής είναι η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Η ελάττωση των κορεσμένων λιπαρών, η κατανάλωση λαχανικών, η επαρκής πρόσληψη φυτικών ινών μέσω της τροφής είναι κάποια βασικά στοιχεία της διατροφής για τη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλη
    ... Read more

    Γάτσιου Αικατερίνη

    Dietitian - Nutritionist

    Agia Paraskevi

  • Η απάντηση είναι άσκηση, διατροφή χαμηλή σε λιπαρά και φαρμακοθεραπεία για την πρόληψη καρδιαγγειακών επεισοδίων

    Κρεζίας Πέτρος

    Cardiologist

    Alimos

  • Περιορίστε τα γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά, το βούτυρο (ζωικό ή μαργαρίνη) τα λιπαρά κρέατα (χοιρινό, αρνί, κατσίκι κλπ), το αλκοόλ και αυξήστε στην κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, εντάξτε με έλεγχο πολυακόρεστα λιπαρά (ελαιόλαδο, ταχίνι ή φυστικοβούτυρο).

    Μπουραζάνης Διονύσιος

    Dietitian - Nutritionist

    Nea Smirni

  • Καλημέρα σας,

    Είναι σημαντικό να επισκεφθείτε ένα γιατρό-παθολόγο καθώς και ένα συνάδελφο διαιτολόγο για να σας ρυθμίσουν τη φαρμακευτική αγωγή και τη διατροφή σας αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση μην το αμελήσετε καθώς οι τιμές είναι πολύ υψηλές οπότε χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και διόρθωσης. Αν ανταποκριθείτε καλά στην αγωγή και συντονιστείτε σε σχέση με τη διατροφή σας, και οι τιμές είναι καλές, τότε ενδέχεται να σας μειώσει ο γιατρός το χάπι.

    Με εκτίμηση,
    Τσακίρογλου Ελένη,
    Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.

    Τσακίρογλου Ελένη

    Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Heraklion

  • Θα πρέπει να επισκευφθείτε έναν καρδιολόγο, να δει περισσότερες εξετάσεις και σύμφωνα με το ιστορικό και την πιθανή φαρμακευτική αγωγή που θα σας υποδείξει ο ειδικός, να επισκευφθείτε έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο να θέσετε μαζί τους στόχους που χρειάζεται για την βελτίωση των δεικτών υγείας σας.

    Perlepe ΄Elena

    Dietitian - Nutritionist

    Ilion

  • Εκτός από τις μεμονωμένες τιμές των παραπάνω δεικτών, αξιολογούμε και την αναλογία ΤG/HDL-C. Για την προστασία της καρδιάς είναι σημαντικό η αναλογία ΤG/HDL-C να μην υπερβαίνει το 3.5, με τιμές κάτω από το 1.74 να είναι ιδανικές για άτομα χαμηλού κινδύνου για καρδιαγγειακά.. Στην περίπτωση σαν η αναλογία αυτή έχει τιμή 8,3.

    Για βελτίωση των παραπάνω δεικτών θα ήταν καλό να διατηρείτε φυσιολογικό σωματικό βάρος, να εντάξετε άσκηση ή περπάτημα τουλάχιστον 30 λεπτά ημερησίως, και να τρώτε σπιτικό φαγητό με φρέσκες πρώτες ύλες. Περιοριστε δηλαδή όσο μπορείτε τα συσκευασμένα τρόφιμα και το fast food και εντάξτε περισσότερα φρούτα και λαχ
    ... Read more

    Καρδάτου Θάλεια & Συνεργάτες

    Dietitian - Nutritionist

    Alimos

  • Μέσω μιας στοχευμένης διατροφής όπου θα περιορίσεις τα κορεσμένα λιπαρά όπως τυριά , τηγανητά , αλκοόλ κλπ οι τιμές θα βελτιωθούν σημαντικά!! Εκτος και εάν η αύξηση δεν οφείλεται στην αύξηση του βάρους και στη κακη
    διατροφη και υπάρχει κάποιο ιατρικό θέμα! Το μεγαλύτερο ποσοστό οφειλεται στην αύξηση βάρους και στην κακή διατροφη!!

    Ζέρβας Νικόλαος

    Dietitian - Nutritionist

    Kiato

  • Χαίρετε
    Η LDL στο 187 θα πρέπει να κατέβει από το 130 και ανάλογα με το ιστορικό υγείας σας (ο στόχος μπορεί να είναι χαληλότερος και από το 70 όταν συνυπάρχουν άλλα νοσήματα όπως διαβήτης, στεφανιαία νόσος κτλ). Είναι καλά να ρυθμίσετε το βάρος σας αν είναι αυξημένη. Εαν είναι φυσιολογικό προσπαθήστε να χάσετε το πολύ 2 έως 3 κιλά. Η άσκηση είναι απαραίτητη εαν φυσικά το επιτρέπει η μυοσκελετική σας υγεία.
    Θα συνιστούσα διατροφή :
    - ήπια έως χαμηλή σε ζωικά προϊόντα,
    - επιλογή κρεάτων πολύ χαμηλών σε λιπαρά,
    - περιορισμό των μερίδων τυριών (περί των 30 γρ ανα μερίδα) και γαλακτοκομικών στις 2 με 3 την ημέρα συνολικά, <
    ... Read more

    Tresinis Anastasios

    Dietitian - Nutritionist

    Edessa

  • Οταν οι βιοχημικες εξετασεις ξεπερνουν τα φυσιολογικα ορια, καλό είναι να πραγματοποειται επισκεψη στον θεραποντα ιατρό. Ως προς το κομματι της διατροφης, το πρότυπο της Μεσογειακης διατροφης μπορει να βοηθήσει τοσο στην προληψη όσο και στην βελτιωση των τιμων της χοληστερολης σε συνδυασμό με αεροβια φυσικη δραστηριοτητα!

    Makri Afroditi (Deactivated account)

    Dietitian - Nutritionist

    Gerakas

  • Αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες για 3 μήνες και μετά πάλι εξετάσεις.

    Κουτσουφλιανιώτης Κωνσταντίνος

    Internist

    Thessaloniki

  • Άμεση έναρξη υπολιπιδαιμικής αγωγής με στατίνη!

    Triantafullis Dimitrios

    Cardiologist

    Kypseli

  • Αρχικά συμβουλεύεστε τον ειδικό που σας παρακολουθεί και γνωρίζει το ιστορικό σας για να κρίνει αν χρήζετε φαρμακευτικής αγωγής. Από πλευράς διατροφής, σας παραθέτω εδώ μερικές συστάσεις οι οποίες μπορεί συμβάλλουν στην μείωση των τιμών σας:
    - Μειώστε την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών (παχύ κρέας, πέτσες, κρεατοσκευάσματα, πλήρη γαλακτοκομικά, επιδόρπια, κά
    - Δώστε έμφαση στην κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών (ξ. καρπούς, ελαιόλαδο, αβοκάντο, ελιές, ταχίνι, αλείμματα ξ. καρπών)
    - Καταναλώστε πολυακόρεστα λιπαρά από λιπαρά ψάρια (σαρδέλες, σκουμπρί, τόνος/σολομός, τσιπούρα, κά)
    - Αποφύγετε τα trans- λιπαρά (φυτικές μαργαρίνες,
    ... Read more

    Dimitroulis Manos

    Dietitian - Nutritionist

    Glyfada

  • Καλησπέρα σας. Έχετε πολύ καλή την τιμή της hdl (καλής χοληστερόλης) και έτσι ο αθηρωματικός σας δείκτης παραμένει χαμηλός 3,81 με όριο το 5. Όμως η κακή σας χοληστερόλη είναι αυξημένη (ldl). Θα σας έλεγα να δοκιμάζατε να κάνατε 3 μήνες σωστή διατροφή (Μεσογειακή). Συνήθως έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα μόνο από τη διατροφή. Εάν δεν τα καταφέρετε θα χρειαστεί να λάβετε κάποιο φάρμακο. Καπνίζετε; Έχετε κάποια κιλά παραπάνω; Υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια: Ti ηλικία έχετε; Eίστε άντρας ή γυναίκα: Όλα αυτά παίζουν ρόλο.

    Konstantinou Krini

    Dietitian - Nutritionist

    Voula

  • Ακολουθείστε τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού σας παράλληλα με εξατομικευμένη διατροφή από ειδικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, βασιζόμενη στις ανάγκες σας και το ιστορικό σας.

    Βάσση Παρασκευή

    Dietitian - Nutritionist

    Thessaloniki

  • Μπορείτε να κάνετε αγωγή διατροφής και βλέπετε αν ρυθμίζεται πριν πάτε σε φαρμακευτική αγωγή και έαν χρειαστεί φυσικά. Το ότι η "καλή" χοληστερόλη σας είναι σε πολύ καλά επίπεδα καθιστά την επιλογή να κάνετε μόνο διατροφική αγωγή προς το παρόν.

    Kontogiannis Lampros

    Διαιτολόγος - Παιδοδιατροφολόγος

    Athens

  • Η LDL είναι αρκετά υψηλή.Πρέπει να γίνει επίσκεψη σε παθολόγο να συζητηθεί το ιστορικό, να υπολογίσουμε τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και να αποφασιστεί αν θα κάνετε δίαιτα κ παρακολούθηση ή αν χρειάζεστε κατευθείαν αγωγή.

    Μπίλιου Σμαράγδα

    Internist

    Dafni

  • Καλημέρα,
    Πρώτο βήμα πάντα είναι κάποιες τροποποιήσεις στη διατροφή. Συζητήστε το με το γιατρό σας και όποτε χρειαστείτε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

    Καφετζόπουλος Νικόλαος (Deactivated account)

    Dietitian - Nutritionist

    Glyfada

  • Εξαρτάται από την ηλικία σας, το φύλο, της αρτηριακή σας πίεση, το κάπνισμα, το ατομικό και οικογενειακό σας ιστορικό. Συνυπολογίζονται όλα αυτά για να ληφθεί η απόφαση για έναρξη φαρμακευτικής αγωγής ή όχι.

    Sakadakis Eleutherios

    Cardiologist

    Pagrati

  • Σίγουρα μπορείτε να κάνετε παρέμβαση με υγιεινοδιαιτικές αλλαγές. Αυτό μπορεί να γίνει πριν ή μετά την επίσκεψη με το γιατρό σας και τη συζήτηση των πιθανών αλλαγών που μπορούν να γίνει (διατροφική παρέμβαση, φαρμακευτική αγωγή ή συνδυασμό).

    Κουτουλογένης Κωνσταντίνος (Deactivated account)

    Dietitian - Nutritionist

    Ilisia

  • η HDL είναι αρκετά υψηλή κι αυτό είναι καλό. Χρειάζεστε διατροφική παρέμβαση όσον αφορά την κατανάλωση λιπαρών γενικά όσον αφορά την LDL και τη συνολική χοληστερόλη

    Χωλόπουλος Νικόλαος

    Dietitian - Nutritionist

    Thessaloniki

  • αν η διατροφη σου ειναι πολυ κακη αλλαζεις διατροφη, αν ειναι ελαφρως κακη οσο και να την αλλαξεις δεν θα φτασεις στα νουμερα που θελουμε χωρις καταλληλη θεραπευτικη αγωγη.Κοινως ληψη στατινης

    Kefalas Vasileios

    Cardiologist

    Evosmos

  • Καλημέρα. Θα πρέπει να μιλήσετε οπωσδήποτε με έναν ιατρό παθολόγο ή καρδιολόγο για να συνεκτιμήσει λοιπούς παράγοντες κινδύνου για στεφανιαία νόσο και να αποφασίσει αν το αντιμετωπίσετε με φαρμακευτική αγωγή και διατροφή ή μόνο με διατροφή. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δείτε και διαιτολόγο.

    Ρέππας Κυριάκος (Deactivated account)

    Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Nea Erythraia

  • ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΥΨΗΛΕΣ
    ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ , ΜΕ ΣΤΑΤΙΝΗ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η "ΚΑΛΗ" ΣΑΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ Η ΗDL ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΗ, ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ
    ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗΝ Η ΗΛΙΚΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΑΣ ΠΧ ΚΑΠΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΚΛΠ

    Sinos Loukas

    Cardiologist

    Lamia

  • Αναλογα με την ηλικια σας και το ιστορικο σας. Προφανως υπαρχει σοβαρο προβλημα με την χοληστερινη σας. Ισως και με γενετικο υποβαθρο. Χρειαζεστε αγωγη.

    Συκιώτης Αλέξανδρος

    Cardiologist

    Gerakas

  • Αρχικώς ξεκινάμε αλιπο δίαιτα, δηλαδή διατροφή χωρίς λιπαρά. Επιπλέον αυτού, κάνουμε καθημερινή άσκηση 1 ώρας. Σε 3 μηνες κι εφόσον έχουν γίνει αυτά και τα 2, τότε επανάληψη αιματολογικου ελέγχου κι αναλογως αποφασίζεται η λήψη υπολιπιδαιμικης αγωγής η όχι.

    Άγριος Ιωάννης

    Cardiologist

    Kerkira (Corfu)

  • Διατροφη και φαρμακευτικη αγωγη. Τα υπολοιπα μονο με ραντεβου στο ιατρειο

    Iliadou Elisavet

    Internist

    Nea Smirni

  • Θα χρειαστεί να κάνετε επιπλέον εξετάσεις και να αποφασίσετε με το γιατρό σας τη θεραπευτική προσέγγιση που είναι καλύτερη για εσάς

  • Η hdl είναι καλή.
    Πιθανά θα χρειαστείτε να δοκιμάσετε για μια περίοδο να διαχειριστείτε διατροφικά την χοληστερίνη και το βάρος.
    Σε δεύτερο χρόνο και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα δει ο γιατρός αν θα πρέπει να προχωρήσετε σε φαρμακευτική αντιμετώπιση

    Μανωλαράκης Μανώλης

    Dietitian - Nutritionist

    Alimos

  • Γεια σας και ευχαριστούμε για το μήνυμα.

    Η απάντηση είναι σύνθετη και δεν μπορεί να απαντηθεί με ένα μήνυμα. Ο κάθε ένας είναι ξεχωριστός και θα πρέπει να γνωρίζουμε το πλήρες ιστορικό σας. Μπορείτε να επισκεφθείτε έναν γιατρό για αρχή να σας συμβουλέψει και ύστερα με Διατροφή μπορεί φυσικά να βελτιωθούν τα νούμερα.

    Με εκτίμηση,
    η ομάδα του www.nutripass.gr

    Antoniou Giannis

    Dietitian - Nutritionist

    Marousi

  • Η ολική και η LDL χοληστερόλη είναι πάνω από τα φυσιολογικά όρια. Για αυτό και διατροφικα θα πρέπει να εμπλουτίσετε το διαιτολόγιο σας με πολλές φυτικές ίνες και τροφές χαμηλές σε κορεσμένα κακής ποιότητας λίπη. Η HDL κρατιέται σε επιτρεπτά φυσιολογικά πλαίσια και καλό θα ήταν να τη διατηρείτε έτσι. Αυτό δείχνει ότι έχετε μια καλή σωματική δραστηριότητα και ότι δεν είστε αδρανής στην καθημερινότητα σας. Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσει να μειωθούν τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης και της LDL χοληστερόλης. Ένας κλινικός διαιτολόγος θα σας βοηθήσει σε αυτό, ώστε να σας συντάξει ένα εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα σύμφων... Read more

    Φιλιππόνη Βίντια

    Dietitian - Nutritionist

    Marousi

  • Αρχικα συμβουλευεστε το γιατρο σας, εαν θα το αντιμετωπίσετε με χαπι ή μονο με σωστή διατροφή.

    Μπαντερμά Ιωάννα

    Dietitian - Nutritionist

    Kavala

  • Χρειάζεστε θεραπεία

    Παπαβασιλείου Λήδα Πιερέττα

    Cardiologist

    Kifisia

  • χρειάζεστε φαρμακευτική αγωγή και δίαιτα.

    Κάββουρας Χαράλαμπος

    Επεμβατικός Καρδιολόγος

    Kolonaki

  • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΛΕΓΧΟ, ΥΠΟΛΙΠΙΔΑΙΜΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ, ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ

    Riniotou Eirini

    General practitioner (GP)

    Keratsini

  • Καλησπέρα,πρέπει να κανετε διατροφή για ένα χρονικό διάστημα για να δείτε αν θα διορθωθούν οι τιμές και σε δεύτερο χρόνο αν δεν φτιάξουν με διατροφή ίσως χρειαστεί κάποιο χάπι αλλά αυτό θα σας το πει ο παθολόγος σας.

    Aggelopoulou Tzeni & Synergates

    Dietitian - Nutritionist

    Piraeus

  • Παραθέτω μερικές διατροφικές οδηγίες:
    Φυσική δραστηριότητα: βγείτε για πεζοπορία έστω 20-30 λεπτά καθημερινά.
    Απώλεια βάρους/ λίπους αν απαιτείται.
    Αλλαγή διατροφικών συνηθειών
    Μειώστε / διακόψετε το αλκοόλ
    Περιορίστε τα γλυκά/ αρτοσκευάσματα / αναψυκτικά και τις μεγάλες ποσότητες σε ψωμί/ μακαρόνια / ρύζι
    Αυξήστε την πρόσληψη σε καλές πηγές λιπαρών όπως ελαιόλαδο/ ελιές/ αβοκάντο / ξηρούς καρπούς / ψάρια
    Εντάξτε την κατανάλωση σε άπαχα κρεατικά όπως πουλερικά και κόκκινο κρέας χωρίς ορατά κομμάτια λίπους
    Όπως και γαλακτοκομικά και αυγά
    Προτιμήστε λαχανικά εποχής και από φρούτα ποικιλία μούρων που είν
    ... Read more

    Zioga Konstantia

    Dietitian - Nutritionist

    Pylaia

  • Καλησπερα

    Καλό θα είναι να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής που θα βελτιώσει την χοληστερίνη σας κ σε 3 μήνες να επαναλάβετε εξετάσεις αίματος να δείτε ποσο έχει μειωθεί κ να στην συνέχεια να συμβουλευτείτε το παθολόγο /καρδιολόγο για το αν θα χρειαστείτε φαρμακευτική βοήθεια

    Kakoulidi Olga (Deactivated account)

    Dietitian - Nutritionist

    Neos Kosmos

  • Σε τέτοια νούμερα πρέπει σίγουρα να επισκεφτείτε έναν διαιτολόγο για πλήρης εξατομίκευση

    Καραμανίδης Βασίλειος

    Dietitian - Nutritionist

    Agios Dimitrios

  • Καταρχήν πρέπει να προσπαθήσετε να ρίξετε τις ανωτέρω τιμές τροποποιώντας τη διατροφή σας και αν δεν βοηθήσει αυτό μπορεί να χρειαστεί να πάρετε κάποια φαρμακευτική αγωγή

    Μίλεσης Γιώργος (Deactivated account)

    Dietitian - Nutritionist

    Ampelokipoi

  • με αυτές τις τιμές θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό για να δει το ιστορικό σας και την ηλικία σας ώστε να αποφασιστεί ποια θα είναι η συνέχεια

    Zahariadis Konstantinos

    General practitioner (GP)

    Nea Smirni

  • Καλησπέρα σας, η υψηλή hdl σας παρέχει μια καλή προστασία απέναντι στα καρδιαγγειακά, σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να μειώσετε την ldl. Αυτό το επιτυγχάνεται με απώλεια κιλών στη περίπτωση που έχετε αυξημένο βάρος και με τη μείωση τη πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών (fast food, λιπαρά τυριά, κρέατα, τηγανιτά, γλυκά) και την ταυτόχρονη αύξηση της πρόσληψης ω-3 λιπαρών οξέων (Λιπαρά ψάρια ελεύθερης αλιείας, λιναρόσπορος, σπόροι τσία). Θα σας οφελούσε πολύ μια επίσκεψη σε διαιτολόγο να σας κατατοπίσει

    Κουβάτσος Φίλιππος

    Dietitian - Nutritionist

    Koropi

  • Χρειάζεται σίγουρα αγωγή. Ο στόχος για την κακή χοληστερίνη LDL είναι ανάλογα τον καρδιακό κίνδυνο είτε κάτω από 116 είτε κάτω από 100 είτε κάτω από 70 είτε κάτω από 55. Ο αρδιαγγειακός κίνδυνος εξαρτάται από τους παράγοντες κινδύνου το φύλο και την ηλικία η διατροφή και η απώλεια βάρους βοηθάει αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι απίθανο να ρίξει επαρκώς τη χοληστερίνη

    Dragazis Ioannis

    Cardiologist

    Ilioupoli

  • Θα πρέπει να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή με βάση το Μεσογειακό μοντέλο διατροφής, για να βελτιώσετε τις τιμές σας.

    Petrakou Marilena

    Dietitian - Nutritionist

    Keratsini

  • γεια σας, θα χρειαστει οπωσδήποτε διατροφη ειδικη να ακολουθήσετε και να συμβουλευτείτε τον θεραποντα ιατρό σας

    Draganidaki Loukia

    Dietitian - Nutritionist

    Pedion tou Areos

The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice

Ask our specialists

Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.

Submit your question
We’ll email you here when there is an answer
We got your question

We’ll email you when a specialist replies.

We couldn’t submit your question

An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.

Question guidelines
  • Do

    • Provide details about your health concerns

    • Be short and to the point so specialists can give you a clear answer

  • Don’t

    • Refer to people by name

    • Request price for services

    • Post offensive or abusive content

How does it work?

Submit an anonymous question

We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists

How does it work?

Get updates for your question

If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question

How does it work?

Check the answers

Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections