Καλησπέρα σας Έχω τον τελευταίο καιρό πόνο στην κάτω γνάθο, που αντανακλά στον αυχένα πολλές φορές και στον ώμο. Έχω ένα ημιεγκλειστο φρονιμίτη που καθώς ανατέλλει ακουμπάει στο φατνιακο οστό Υπάρχει περίπτωση να είναι αυτή η αιτία? Το εχω ψάξει με ορθοπαιδικό και νευρολογο και δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Πιθανη η οδοντογενης αιτιολογια,χρειαζεται εξεταση.
Οδοντίατρος | Εξάρχεια
Το ήξερες ότι μπορείς να κάνεις live chat με γενικό γιατρό και να βρεις τις απαντήσεις που θέλεις; Κάνε chat τώρα με το DO+
Live chat
Υπάρχει περίπτωση η φλεγμονή και ο πόνος να σας προκαλεί ένταση και ίσως σπασμό των γειτονικών προς τη γνάθο μυών καθώς και σπασμό και δυσκαμψία του αυχένα
Νεος συνεργάτης |
Οδοντίατρος | Σαλαμίνα
Ο ημιέγκλειστος φρονιμίτης που ανατέλλει και πιέζει το φατνιακό οστό μπορεί σίγουρα να προκαλεί τον πόνο που περιγράφεις, ο οποίος μπορεί να αντανακλά και σε άλλες περιοχές, όπως ο αυχένας και ο ώμος. Η πίεση που ασκείται στα γύρω νεύρα και ιστούς λόγω του φρονιμίτη μπορεί να προκαλέσει πόνο όχι μόνο τοπικά, αλλά και σε σημεία που συνδέονται νευρικά με την περιοχή, όπως ο αυχένας και η ωμοπλάτη.
Δεδομένου ότι δεν βρέθηκε κάποια άλλη αιτία από τον ορθοπεδικό και τον νευρολόγο, θα ήταν καλή ιδέα να συζητήσεις με τον οδοντίατρό σου την πιθανότητα εξαγωγής του φρονιμίτη, εφόσον αυτός είναι πιθανός ένοχος για τα συμπτώματα που βιώνεις. Η ...αφαίρεση του φρονιμίτη μπορεί να ανακουφίσει την πίεση και, συνεπώς, τον πόνο.
Διάβασε περισσότερα
Οδοντίατρος | Γουδή
καλημερα σιγουρα αυτη ειναι η αιτια.,.
Οδοντίατρος | Ηλιούπολη
Ο ημιέγκλειστος φρονιμίτης μπορεί σαφέστατα να προκαλεί πόνο στην κάτω γνάθο. Η αντανάκλαση στον αυχένα και στον ώμο δεν είναι συνήθης και παραπέμπει περισσότερο σε αυχενικό σύνδρομο, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί. Το σημαντικό είναι η ύπαρξη του ημιέγκλειστου ο οποίος πρέπει να αφαιρεθεί. Δεν πρόκειται ποτέ να ανατείλλει κανονικά στο στόμα διότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος χώρος ή η φορά του δοντιού δεν το επιτρέπει και μόνο προβλήματα θα σας δημιουργεί.
Γναθοχειρουργός | Αμπελόκηποι
Θα βγάλετε μια πανοραμική να εκτιμηθεί η ακριβής θεση του εγκλειστου
Οδοντίατρος | Πατήσια
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΝΔΟΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΓΓΛΕΙΣΤΟΥΣ ΦΡΟΝΙΜΙΤΕΣ
Οδοντίατρος | Παγκράτι
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 23:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.