Καλησπέρα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου πριν ένα χρόνο πραγματοποίησα μοριακό έλεγχο θρομβοφιλίας και χρειάστηκε να κάνω αντιπηκτικές ενέσεις. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: στο δείγμα βρέθηκε ετερόζυγο για τις σημειακές μεταλλάξεις C677T και Α1298C στο γονίδιο της ομοκυστεΐνης MTHFR, 455 G>A στο β-ινωδογόνο, καθώς και για τους πολυμορφισμούς στα γονίδια ΡΑΙ-1 με γονότυπο 5G/4G, ACE με γονότυπο INS/DEL, HPA-1 a/b, GPla 807 C>Τ και απολιποπρωτεΐνη Ε με γονότυπο E3/4. Η ταυτόχρονη παρουσία των μεταλλάξεων (677T και Α1298C σχετίζεται με υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης στο αίμα η παρουσία της μετάλλαξης 455 G>A στο γονίδιο του β-ινωδογόνου συνδέεται με αυξημένα επίπεδα ινωδογόνου στο αίμα. Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν τώρα πλέον εκτός κύησης θα πρέπει να κάνω τακτικά κάποια εξέταση πιο συγκεκριμένη με βάση αυτά τα αποτελέσματα εκτός από τις απλές αιματολογικές; Θα πρέπει να με παρακολουθεί αιματολόγος; Σας ευχαριστώ.
Όχι δεν χρειάζετα καμμία ι θεραπεία Πρέπει να ζείτε φυσιολογικά να αθληστε και να μην καπνίζετε
Αιματολόγος
|
Αμπελόκηποι
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 23:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.