Γεια σας. Είχα διαγνωσθεί με ιδιοπαθή ενδοκράνια υπέρταση. Η τελευταία παρακέντηση έδειξε πίεση φυσιολογική. Όμως όταν σηκώνομαι από καθιστή θέση νιώθω πίεση στο κεφάλι έντονη με την έγερση δηλαδή συν του ότι οι ζαλάδες εξακολουθούν να υπάρχουν. Αυτά είναι σημάδια ενδοκράνιας υπέρτασης; Μήπως η καταστολή επηρέασε τη μέτρηση; Πότε υποχωρούν τα συμπτώματα της ενδοκράνιας υπέρτασης; Αμέσως μετά τη μείωση της πίεσης του εγκεφαλονωτιαίου υγρού; Ευχαριστώ.
Η ιδιοπαθής ενδοκράνια υπέρταση προκαλεί συνήθως πονοκεφάλους, θόλωση όρασης και ζάλη. Αν και η πίεση σας ήταν φυσιολογική στην παρακέντηση, η καταστολή μπορεί να επηρέασε τη μέτρηση. Η αίσθηση πίεσης στο κεφάλι όταν σηκώνεστε και οι ζαλάδες μπορεί να οφείλονται και σε απώλεια εγκεφαλονωτιαίου υγρού από την μικρή τρυπούλα μετά την παρακέντηση. Θα πρέπει να σας δούμε κλινικά
Νευροχειρουργός | Κολωνάκι
Το ήξερες ότι μπορείς να κάνεις live chat με γενικό γιατρό και να βρεις τις απαντήσεις που θέλεις; Κάνε chat τώρα με το DO+
Live chat
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 22:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.