Καλησπέρα σας! Είμαι 36 ετών και τον τελευταίους μήνες παρατηρώ μείωση της ροής και της διάρκειας της περιόδου. Από 5 ημέρες, έγιναν 3. Πριν προκύψει το πρόβλημα είχα σταθερό κύκλο και διάρκεια μεταξύ 29 και 30 ημερών. Οι ορμονικές εξετάσεις στις 20.06.2026 την 2η ημέρα του κύκλου έδειξαν τα εξής: TSH 3.5, Anti TPO 0,66, Anti-TG 71,20, FSH 8,60 mIU/ml, LH 11,30 mIU/ml, Ε2 - Οιστραδιόλη 36,00 pg/ml, Προλακτίνη 23,00 pg/ml και δεϋδροεπιανδροστερόνη θειική (DHEA-S) 358.0 μg/ml. Η τιμή της δεϋδροεπιανδροστερόνης θειικής (DHEA-S) είναι 358.0 μg/ml και είναι αυξημένη όπως με ενημέρωσε ο μικροβιολόγος. Να σας αναφέρω ότι είχα άγχος κατά την διάρκεια της αιμοληψίας και δεν είχα κοιμηθεί καθόλου το προηγούμενο βράδυ. Μήπως επηρεάζει το άγχος και η αυπνία την συγκεκριμένη εξέταση; Υπάρχει περίπτωση να βαδίζω σε πρόωρη εμμηνόπαυση; Πώς αξιολογούνται τα αποτελέσματα ορμονικού ελέγχου; Υπάρχει κάποια παθολογία στο ορμονικό μου προφίλ; Ημερομηνίες άφιξης περιόδου 2025 (όταν εντόπισα το πρόβλημα): 8 Ιουνίου, 7 Ιουλίου, 3 Αυγούστου και ενώ περίμενα να έρθει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ήρθε 24 Σεπτεμβρίου 2025. Τους 2 πρώτους μήνες το αίμα εμφανιζόταν μόνο για 1 ημέρα και μετά με λίγα καφέ υγρά στο σκούπισμα. Τους επόμενους μήνες είχα σχετικά φυσιολογική ροή και υπέθεσα πως το πρόβλημα έχει λυθεί. Από τον Ιανουάριο φέτος βλέπω λιγοστό αίμα τις 2 πρώτες ημέρες (που δεν γεμίζει ούτε 1 σερβιέτα), την 3η ημέρα καφέ υγρά και εκεί τελειώνει η περίοδος. Ημερομηνίες άφιξης περιόδου 2026: 9 Ιανουαρίου 5 Φεβρουαρίου 1 Μαρτίου 30 Μαρτίου 28 Απριλίου 24 Μαΐου 19 Ιουνίου Αμηνόρροια την χαρακτήρισε ο ιδιώτης ιατρός που με είδε. Όμως σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ήταν διαφορετική η διάγνωση. Δευτεροπαθής ολιγομηνόρροια την χαρακτήρισαν. Η αλλαγή επιμένει για αρκετούς μήνες χωρίς να εντοπιστεί η αιτία. Θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Θα έλεγα να μιλήσετε και με άλλον ενδοκρινολόγο, γιατί μου φαίνεται ότι ο θυρεοειδής παίζει κάποιο ρόλο. Επίσης θα έλεγα να ξανακάνετε FSH και οιστραδιόλη σε άλλον κύκλο. Με χαρά να το δούμε και μαζί διαδικτυακά αν το επιθυμείτε.
Ενδοκρινολόγος | Πάτρα
Το ήξερες ότι μπορείς να κάνεις live chat με γενικό γιατρό και να βρεις τις απαντήσεις που θέλεις; Κάνε chat τώρα με το DO+
Live chat
Τα αποτελέσματα που αναφέρετε δεν αρκούν από μόνα τους για να τεθεί διάγνωση. Η μεταβολή του κύκλου και η μειωμένη ροή της περιόδου χρειάζονται συνδυαστική αξιολόγηση με γυναικολογικό υπερηχογράφημα, λήψη ιστορικού και πιθανώς συμπληρωματικό ορμονικό και αιματολογικό έλεγχο. Με βάση τα στοιχεία που παραθέτετε δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί πρόωρη εμμηνόπαυση. Θα σας πρότεινα να δείτε γυναικολόγο με εμπειρία στη γυναικολογική ενδοκρινολογία.
Γυναικολόγος - Μαιευτήρας | Νέο Ψυχικό
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 22:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.