Επιλογές για ενόχληση στο κάτω αριστερά δόντι και απονεύρωση ή εξαγωγή?

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω. Κάποιες φορές στη διάρκεια της ημέρας έχω ενόχληση και καμιά φορά πιο έντονη ενόχληση, στο κάτω αριστερά τελευταίο δόντι (όχι όταν μασάω, αλλά από μόνο του) Στο δίπλα προτελευταίο δόντι έχει γίνει εξαγωγή εδώ και 1 χρόνο. Πήγα στον οδοντίατρο μου έβγαλε ακτινογραφία και είδε πως, υπάρχει μια σκιά.. έριξε κρύο αέρα στο σημείο, και στο συγκεκριμένο αντέδρασα με πόνο όπου μου κράτησε λίγες ώρες.. Μου είπε πως στο σημείο εκείνο δείχνει να έχει χαλάσει αλλά το υπόλοιπο δόντι είναι εντάξει. Μου πρότεινε, να κάνω απονεύρωση. Θα ήθελα να σας ρωτήσω: Υπάρχει κάποια άλλη λύση??? Και αν κάνω απονεύρωση, στο σημείο όπου βρίσκεται, θα κρατήσει? Σκεφτόμουν και την εξαγωγή, αλλά θα μείνει κενό.. Δυστυχώς, είμαι αλλεργική και δεν σκέφτομαι τα εμφυτεύματα λόγω αντιβιώσεων. Τι επιλογές έχω? Ευχαριστώ.

  • Υποβλήθηκε 17/09/2025

5 ειδικοί απάντησαν

  • ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΛΛΙΩΣ Β ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΤΕ

    Βαβουράκης Γεώργιος

    Οδοντίατρος | Γκύζη

  • Το ήξερες ότι μπορείς να κάνεις live chat με γενικό γιατρό και να βρεις τις απαντήσεις που θέλεις; Κάνε chat τώρα με το DO+

  • Απονεύρωση είναι η πιο απλή λύση! Κ μην την αναβαλλετε γιατί αν γίνει νεύρωση του δοντιου και κάνει αποστημα δε θα αποφύγετε την αντιβίωση.

    Ψυχαράκη Ευαγγελία

    Οδοντίατρος | Αμπελόκηποι

  • Eφοσον η ακτινογραφία έδειξε αλλοίωση να κάνετε την απονεύρωση για να σώσετε το δοντι σας

    Πλατανίτης Μηνάς

    Οδοντίατρος | Πατήσια

  • Εννοείται πως είναι προτιμότερη η απονεύρωση από την εξαγωγή, ειδικά αν κρίνει ο γιατρός πως θα έχει καλή πρόγνωση η θεραπεία.. Υπάρχουν εναλλακτικές στην περίπτωση αλλεργίας σε αντιβιωση

    Χριστάκος Σταμάτης

    Οδοντίατρος | Εξάρχεια

  • Καλησπέρα σας. Αν το δόντι σας έχει πολφίτιδα, δηλαδή φλεγμονή στο νεύρο του, αυτό δηλάδή που σας προκαλεί πόνο, η μόνη λύση είναι να κάνετε απονεύρωση στο δόντι σας και να του βάλετε και μια θήκη για να μην σας σπάσει. Δεν έχετε κανέναν λόγο να βγάλετε το δόντι σας. Μετά από μια σωστή αντιμετώπιση το δόντι σας θα έχει καλή πρόγνωση. Θ μπορούσατε να συζητήσετε με τον οδοντιατρό ας την πιθανότητα να το χρησιμοποιήσετε και σαν στήριγμα μιας γέφυρας προκειμένου να αντικαταστήσετε και τι μπροστινό δόντι που σας λείπει , χωρίς την χρήση εμφυτευμάτων.

    Τσαγκάρη Νεφέλη

    Χειρουργός Οδοντίατρος - Προσθετολόγος | Άγιος Δημήτριος

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας

Έχεις απορία; Ρώτα τους ειδικούς μας

Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν

Ρώτα τους ειδικούς μας

Θα σου στείλουμε email εδώ μόλις ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων

Περίγραψε με σαφήνεια και λεπτομέρεια το ζήτημα που σε απασχολεί
Κάνε σύντομες και συγκεκριμένες ερωτήσεις ώστε να πάρεις στοχευμένες απαντήσεις
Απόφυγε προσβλητικό ή ακατάλληλο περιεχόμενο καθώς και ονομαστικές αναφορές
Μη ζητάς τιμές για υπηρεσίες, συνταγογράφηση ή διάγνωση
Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Χρειάζεσαι να δεις έναν επαγγελματία υγείας άμεσα;

Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά

Mobile Image
success envelop

Λάβαμε την ερώτησή σας!

Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.

docontime

Δεν έχεις χρόνο να περιμένεις; Κανένα πρόβλημα.

Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 23:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.

docontime

Αναζητάς εξατομικευμένες συμβουλές;

Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.