Είχα κοβιντ. Εδώ και τρεις μέρες το τεστ είναι αρνητικό. Είναι ασφαλές να έρθω σε επαφή με άτομα με υποκείμενα νοσήματα ή να περιμένω ακόμα;
Εφόσον είστε πλέον 3 ημέρες αρνητική, αισθάνεστε καλά και είστε τουλάχιστον 24 ώρες χωρίς πυρετό χωρίς αντιπυρετικά, μπορείτε να επιστρέψετε σταδιακά στις δραστηριότητές σας. Επειδή όμως πρόκειται να έρθετε σε επαφή με άτομα με υποκείμενα νοσήματα, θα ήταν προτιμότερο για λίγες ακόμη ημέρες να λαμβάνετε επιπλέον προφυλάξεις, όπως καλή μάσκα σε κλειστούς χώρους, καλό αερισμό και αποφυγή πολύ στενής επαφής.
Το αρνητικό τεστ είναι καθησυχαστικό, αλλά δεν αποκλείει απόλυτα τη μεταδοτικότητα. Αν εξακολουθείτε να έχετε έντονα συμπτώματα, καλύτερα να περιμένετε μέχρι να υπάρξει σαφής βελτίωση.
Νέος συνεργάτης |
Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος | Δάφνη
Το ήξερες ότι μπορείς να κάνεις live chat με γενικό γιατρό και να βρεις τις απαντήσεις που θέλεις; Κάνε chat τώρα με το DO+
Live chat
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 22:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.