Χρειάστηκε να κάνω σφράγισμα σε έναν κάτω φρονιμίτη και επειδή είχε προχωρήσει αρκετά η τερηδόνα έφυγε ένα μεγάλο κομμάτι απ' το κέντρο του δοντιού. Δεν ξέρω τι πήγε λάθος αλλά το δόντι είναι μεν σφραγισμένο και δεν με πονάει αλλά έχει ακόμα μια λακούβα. Δηλαδή σαν να μην το γέμισε ο οδοντίατρος όσο έπρεπε. Αυτό με ενοχλεί και θα ήθελα να το φτιάξω κάπως. Γίνεται να μπει επιπλέον υλικό πάνω από προϋπάρχον σφράγισμα ή πρέπει να αφαιρεθεί αυτό και να μπει καινούριο;
Μπορεί να μπει υλικό χωρίς να αφαιρεθεί όλο το προηγούμενο σφράγισμα
Dental Surgeon | Ampelokipoi
Did you know you can get a personalized answer from a GP through live chat? Chat now with DO+
Live chat
Καλησπέρα σας,
Το σφράγισμα γίνεται και διαμορφώνεται με βάση τη σύγκλειση σας, τον τρόπο δηλαδή που κλείνουν τα δόντια μεταξύ τους.Επομένως για να προστεθεί περισσότερο υλικό πρέπει να υπάρχει η προϋπόθεση ότι το σημείο δεν θα καταλήξει να είναι ψηλότερο με αποτέλεσμα να μην κλείνετε σωστά.Να σημειωθεί επίσης ότι μετά από σφράγισμα ενός δοντιού είναι αδύνατον να αποδοθεί το ίδιο σχήμα και μορφολογία που είχε ακριβώς το δόντι πριν την παρέμβαση, επομένως είναι πιθανό να αντιλαμβάνεστε αυτή την διαφορά.
Χειρουργός Οδοντίατρος | Peristeri
The content provided is strictly informational and should not be considered a replacement for professional advice from doctors or healthcare providers.
Ask anonymously Ask for free
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Talk to a specialist daily from 08:00 to 22:00, via chat or video and get the answers you need in minutes.
When it comes to medication, it’s best to get answers that are tailored to your medical history. Chat with a specialist to get safe, personalized guidance in minutes.