Η Τζαννετάκου Αυγερινή είναι Ψυχοθεραπεύτρια Παιδιών Εφήβων και Ενηλίκων με ιδιωτικό γραφείο στην Καλλιθέα. Κατέχει Άδεια Ασκήσεως Ψυχολόγου (Αρ.Πρωτ. 128158/Κ4) και είναι Τακτικό Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Είναι αριστούχος απόφοιτος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ουαλίας (University of Wales, Bachelor of Science Hons in Psychology, BSc). Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στην Κλινική Ψυχολογία με «Άριστα» από το ίδιο Πανεπιστήμιο (University of Wales, Master of Science in Clinical Psychology, MSc).
Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Βιωματικές Τεχνικές Συμβουλευτικής και στις Τεχνικές Προσωπικής Ανάπτυξης (Experiential Counselling Techniques and Techniques of Personal Development) από το Scottish Qualification Authority (SQA). Είναι κάτοχος Ευρωπαϊκού διπλώματος Τραυματοθεραπείας με τη μέθοδο EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) από το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών.
Έχει ειδικευτεί στην Ψυχοδυναμική-Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία (Psychodynamic-Psychoanalytic approach) Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων στο κέντρο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. (Διεπιστημονική & Ερευνητική Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Παιδιών και Ενηλίκων), με πιστοποίηση από τη Βρετανική Ένωση Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (British Association for Counselling and Psychotherapy – BACP) και της Eυρωπαικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας (European Association of Psychotherapy - EAP).
Έχει εκπαιδευτεί σε ένα εύρος διαγνωστικών Ψυχομετρικών και Προβολικών δοκιμασιών όπως επί παραδείγματι, το Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας της Μιννεσότα MMPI®-2, το Τεστ Θεματικής Αντίληψης (Thematic Apperception Test-T.A.T), το Τεστ Θεματικής Αντίληψης για παιδιά (Children’s Apperception Test-C.A.T), το Τεστ κηλίδων μελάνης Rorschach. Ερευνητικά έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα του Γονεϊκού και του Ενήλικου Συναισθηματικού Δεσμού (Αttachment Τheory) σε διάφορες Ψυχιατρικές οντότητες και έχει εκπαιδευτεί σε σύγχρονα θέματα ψυχαναλυτικής σκέψης και Βρεφικής ανάπτυξης μέσω σεμιναρίων παρατήρησης βρέφους.
Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης και της εθελοντικής της εργασίας έχει απασχοληθεί σε κέντρα ψυχικής υγείας και αποκατάστασης όπως: το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» σε Τμήματα οξέων περιστατικών, τη Νευροψυχιατρική Κλινική «Γαλήνειον Μέλαθρον», τη Μονάδα Φροντίδας και Αποκατάστασης Ηλικιωμένων με Alzheimer και συναφείς άνοιες-ΆΚΤΙΟΣ. Κατέχει τιμητική βράβευση για την εθελοντική της εργασία στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερησίας Φροντίδας Ατόμων με αναπηρίες του φορέα Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α «Ορίζοντες».
Έχει συνεργαστεί με το Ερευνητικό Κέντρο Aegean Research Centre (ARC) σε πειράματα που αφορούν ψυχοκοινωνικά θέματα και έχει συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια.
Ακαδημαϊκά, έχει διδάξει ως λέκτορας μαθήματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπευτικής βιωματικής εκπαίδευσης σε Ιδιωτικό Φορέα Εκπαίδευσης στην Αθήνα και στον Πειραιά. Έχει εποπτεύσει επίσης διπλωματικές εργασίες σε προγράμματα σπουδών Ψυχολογίας.
Κλινικά, έχει εργαστεί σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών και Ψυχοθεραπείας παρέχοντας ατομική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική σε Παιδιά, Εφήβους και Ενήλικες. Συντονίζει επίσης Ομάδες Παιδιών ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης και παρέχει Συμβουλευτική Γονέων.