Κάνω θεραπεία με στατίνη οι τελευταίες εξετάσεις μου δείξανε ολική χοληστερίνη 131 ldl 52 hdl 39 τριγλυκερίδια 199 να συνεχίσω να το παίρνω η πρέπει να μιλήσω με τον γιατρό για μείωση? έχει όριο η ldl προς τα κάτω?
Το συζητήσατε με τον γιατρό σας; έχετε υπερβολικά χαμηλές τιμές, μόνο στα τριγλυκερίδια θέλουμε κάτω από 150. Ο γιατρός σας θα έπρεπε να σκεφτεί να υποδιπλασιάσει την αγωγή, εκτός κι αν έχετε συμπληρωματικούς παράγοντες κινδύνου οικογενειακό ιστορικό, υπερλιπιδαιμιών και καρδιαγγειακών, σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκία κλπ. Αυτό δεν το γνωρίζω αλλά λογικά έχετε μειώσει υπερβολικά όπως είπα τις τιμές, Ldl θέλουμε 170 κι έχετε 52 μάθετε ποιός είναι ο λόγος που δεν σας προτάθηκε να διακόψετε την αγωγή.
General practitioner (GP)
Δεν υπάρχει όριο προς τα κάτω.Θα μπορούσες να μιλήσεις με τον γιατρό σου για μείωση των mg της στατινης και να προσθέσεις ω-3 λιπαρα οξεα για μείωση των τριγλυκεριδιων
Cardiologist
|
Evosmos
The content provided is strictly informational and should not be considered a replacement for professional advice from doctors or healthcare providers.
Ask anonymously Ask for free
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Talk to a specialist daily from 08:00 to 23:00, via chat or video and get the answers you need in minutes.
When it comes to medication, it’s best to get answers that are tailored to your medical history. Chat with a specialist to get safe, personalized guidance in minutes.