Εδώ και 2 χρόνια η γιαγιά μου ταλαιπωρείται με το μικρόβιο e coli! Να σημειώσω 86 χρονών με πάνα πλέον μονίμως λόγω ακράτειας! Ο ουρολόγος μας έχει βάλει σε μια χημειοπροφύλαξη με το ceftoral 2 φορές την εβδομάδα μέχρι να πάθει κι σ' αυτήν ανοσία! Πιστεύετε είναι υπερβολική η δόση τ ceftoral 400 για 2 φορές την εβδομάδα γιατί τις προκαλεί κι διαρροίες! Αν παίρνει 1 φορά την εβδομάδα δεν θα την καλύψει;;;
πολύ συχνές. Η προφύλαξη με Ceftoral 400 mg δύο φορές την εβδομάδα είναι ένα από τα σχήματα που χρησιμοποιούνται, αλλά όταν προκαλεί διάρροιες —όπως στη γιαγιά σας— είναι λογικό να σκεφτούμε μειωμένη συχνότητα ή άλλο φάρμακο που να είναι πιο καλά ανεκτό. Το να το παίρνει μία φορά την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στα συμπτώματα, αλλά η αποτελεσματικότητα πρέπει να κριθεί από τον γιατρό βάσει καλλιεργειών και ιστορικού.
Είναι σημαντικό να μην επιβαρύνεται με παρενέργειες και να αποφεύγεται η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών, γιατί οδηγεί σε αντοχή. Θα σας πρότεινα να επικοινωνήσετε με τον θεράποντα ουρολόγο για προσαρμογή της αγωγής, κάτι ...που γίνεται συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις.
Read more
Παθολόγος - Στρατιωτικός Ιατρός | Thessaloniki
Υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες
Urologist - Andrologist | Pagrati
Υπερηβηκος καθετηρας,η διαλειποντες καθετηριασμοί
Urologist - Andrologist | Serres
The content provided is strictly informational and should not be considered a replacement for professional advice from doctors or healthcare providers.
Ask anonymously Ask for free
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Talk to a specialist daily from 08:00 to 23:00, via chat or video and get the answers you need in minutes.
When it comes to medication, it’s best to get answers that are tailored to your medical history. Chat with a specialist to get safe, personalized guidance in minutes.