Γιατί ο γιατρός μου κάνει κάθε έξι μήνες κολποσκόπηση; Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν πολύποδες σε αυτό το χρονικό διάστημα ξανά; Έχω αφαίρεσαν 2 φορές σε διάστημα 6 μηνων
Καλησπέρα. Η κολποσκόπηση είναι μια εξέταση που γίνεται για να ελεγχθεί ο τράχηλος της μήτρας, συνήθως για την παρακολούθηση πιθανών αλλοιώσεων από τον HPV. Δεν γίνεται για την παρακολούθηση πολυπόδων, οι οποίοι βρίσκονται συνήθως στο εσωτερικό της μήτρας ή στον τράχηλο, αλλά αφαιρούνται και παρακολουθούνται με διαφορετικούς τρόπους.
Είναι πιθανό να υπάρχει κάποια παρανόηση για το λόγο που κάνεις την κολποσκόπηση κάθε έξι μήνες, και καλό θα ήταν να μιλήσεις με τον γιατρό σου για να ξεκαθαρίσεις τους λόγους και τις ανησυχίες σου. Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο με αυτή την πληροφορία.
Gynecologist - Obstetrician | Panormou
Did you know you can get a personalized answer from a GP through live chat? Chat now with DO+
Live chat
The content provided is strictly informational and should not be considered a replacement for professional advice from doctors or healthcare providers.
Ask anonymously Ask for free
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Talk to a specialist daily from 08:00 to 22:00, via chat or video and get the answers you need in minutes.
When it comes to medication, it’s best to get answers that are tailored to your medical history. Chat with a specialist to get safe, personalized guidance in minutes.