Καλησπέρα στις 11/10 είχα τροχαίο με πήγανε στο ΚΑΤ. Και μου βγάλαν (κάταγμα του άνω άκρου του βραχιονίου οστού) δεν μου έβαλαν γύψο. Αλλά μου έγραψε να κρατήσω ένα μήνα ανάρτηση σκελετού. Θέλω να ρωτήσω ποτέ πότε μπορώ να πάω σε φυσιοθεραπευτή μπορώ άμεσα ή πρέπει να περιμένω ένα μήνα. Ευχαριστώ πολύ
Καλησπέρα
Το ποιο σωστό είναι να ακολουθήσεις πίστα τις οδηγίες του γιατρού σου
Physiotherapist | Kalamaria
Did you know you can get a personalized answer from a GP through live chat? Chat now with DO+
Live chat
Καλημέρα σας. Επειδή δεν έχω εικόνα του κατάγματος, να ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού σας. Για οτιδήποτε χρειάζεται μπορείτε να με καλέσετε στο τηλέφωνο επικοινωνίας που θα βρείτε στο προφίλ μου.
Physiotherapist | Agia Paraskevi
Καλημέρα σας. Τα κατάγματα του άνω άκρου του βραχιονιου οστου οταν αντιμετωπίζονται συντηρητικά γινεται χρήση φακέλου ανάρτησης ώμου . Η ακίνητοποίηση απαιτείται για την πωρωση του οστού και η έναρξη φυσικοθεραπειας επιτρέπεται μετα τις 4-6 εβδομάδες. Αυτο αξιολογείται ανα περίπτωση καθώς υπαρχουν πολλοί παράγοντες που το επηρεαζουν όπως τυπος κατάγματος, ηλικία,πορεία πωρωσης οστού , συνοδα προβληματα κ. α.
Ακολουθείστε τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού σας και ολα θα πάνε καλά. Καλη σας ανάρρωση.
Ορθοπαιδικός Χειρουργός | Neo Psychiko
Μόλις υπάρχει πόρωση θα μπορείτε να ξεκινήσετε τις φυσικοθεραπείες . Μέχρι τότε μπορείτε να κινείτε το αντιβράχιο , τον καρπο και τα δάχτυλα σας για να μην πρηστουν .
Physiotherapist | Pallini
Καλησπέρα ...όταν σας το επιτρέψει ο γιατρός...βασικά πρέπει να έχει πορωθει το καταγμα
New Partner |
Physiotherapist | Aigaleo
ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ(ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΩΜΟΥ).
New Partner |
Physiotherapist | Amfilochia
Σίγουρα μετά το πέρας του 1 μηνα και καλό θα ήταν να πάτε σε εξειδικευμένο μυοσκελετικό φυσικοθεραπευτή
Physiotherapist | Palaio Faliro
Καλημέρα καλό θα ήταν μετά την Τρίτη εβδομάδα κανονικά θα έπρεπε να κάνουν. Τυχόν ανάταξη και γύψο στην περίπτωση του κατάγματος , ξαναεπισκεπτειτε το νοσοκομείο η κάποιον ιδιώτη ορθοπεδικό
Physiotherapist | Thessaloniki
πρέπει να περιμένετε τον μήνα που σας είπε ο ορθοπαιδικός
Ορθοπαιδικός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης | Thessaloniki
Ακόμα και ένα κάταγμα που δε χρειάζεται γύψο, θέλει το χρόνο του για να πωρώσει και να επουλώσει. Το διάστημα αυτό μετράται σε εβδομάδες και μέχρι τότε δεν έχει νόημα να κάνετε φυσικοθεραπεία εκτός αν ψάξετε για θεραπεία που θα βοηθήσει λίγο στην ταχύτερη πωρωση του κατάγματος όπως μια διαμαγνητική αντλία.
Physiotherapist | Koukaki
Καλησπέρα σας, το σωστό είναι να πορωθεί το κάταγμα και αμέσως μετά να ξεκινήσει η αποκατάσταση του χεριού σας. Ανάλογα με το κάταγμα σας θα κρατηθεί και η ανάρτηση. Ακολουθείτε τις οδηγίες από το κατ και σε δεύτερο χρόνο θα έρθετε σε επαφή με το φυσικοθεραπευτή σας.
Physiotherapist | Nea Smirni
Συνήθως περιμένουμε 3-4 βδομάδες να επουλωθεί σχετικά το κάταγμα κ μετά γίνεται έναρξη φυσικοθεραπείας
Orthopaedic - Orthopaedic Surgeon | Evosmos
Πάντα κάνουμε ότι λέει ο γιατρός. Αφού δεν σας έδωσε οδηγίες για άμεση κινητοποίηση θα χρειάζεται ακινησία για 4 εβδομάδες όπως σας είπε. Και μετά ξεκινάτε φυσικοθεραπεια.
Ευχαριστώ για την ερώτηση.
Στην διάθεσή σας.
New Partner |
Physiotherapist | Kolonaki
Καλησπέρα σας!Για να κάνετε φυσικοθεραπεία στον ώμο,θα πρέπει να περάσει ο 1 μήνας να κάνετε πάλι ακτινογραφία και να είναι σταθεροποιημένο το κάταγμα,οπότε και θα σας δώσει τι Οκ ο γιατρός!
Τώρα αν θέλετε μπορείτε να πάτε σε κάποιον συνάδελφο για να δείξει τι να κάνετε με το χέρι -δαχτυλα κλπ για να μην πρήζεται,τον αγκώνα και αυχένα και μόνο .
Περαστικά σας!Αν θέλετε κάτι επιπλέον καλέστε με στο τηλέφωνο!
Καλή συνέχεια!
Physiotherapist | Ampelokipoi
Καλησπέρα, λυπάμαι πολύ για το τροχαίο που είχατε. Η αποθεραπεία μετά από κάταγμα, ειδικά στον βραχίονα, μπορεί να είναι μια διαδικασία που απαιτεί προσοχή και χρόνο.
Συνήθως, η φυσιοθεραπεία ξεκινάει μετά τη σταθεροποίηση του κατάγματος, όταν ο ορθοπεδικός κρίνει ότι η κατάσταση είναι αρκετά ασφαλής ώστε να αντέξει την κίνηση χωρίς να υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω βλάβης. Αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του κατάγματος, την ηλικία, τη γενική υγεία και την επανακτήσιμη ικανότητα του ασθενούς.
Εάν ο γιατρός σας συνέστησε ανάρτηση σκελετού για ένα μήνα, είναι πιθανόν να χρειάζεται αυτός ο χρόνος για την επούλωση του οσ...τού πριν μπορέσετε να ξεκινήσετε τη φυσιοθεραπεία. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να συνιστηθεί η έναρξη της φυσιοθεραπείας νωρίτερα για τη διατήρηση της ευελιξίας και την πρόληψη της ατροφίας των μυών, ακόμα και όταν το άκρο είναι ακόμα σε ανάρτηση.
Η καλύτερη προσέγγιση είναι να συζητήσετε αυτές τις ανησυχίες άμεσα με τον ορθοπεδικό σας ή τον ειδικό που αναλαμβάνει τη φροντίδα σας. Μόνο έτσι θα λάβετε εξατομικευμένες συμβουλές βασισμένες στις συγκεκριμένες ανάγκες της περίπτωσής σας. Ανάλογα με την κατάσταση του κατάγματος και την πρόοδο της επούλωσης, ο γιατρός σας θα σας πει πότε είναι ασφαλές να ξεκινήσετε τη φυσιοθεραπεία.
Read more
Physiotherapist | Agia Paraskevi
Συνήθως ανάλογα με τη σοβαρότητα, συντριβή του κατάγματος μετά τις 4 εβδομάδες αν όλα πάνε καλά στον ακτινολογικό έλεγχο, ξεκινάνε οι φυσικοθεραπείες
Orthopaedic - Orthopaedic Surgeon | Ilioupoli
The content provided is strictly informational and should not be considered a replacement for professional advice from doctors or healthcare providers.
Ask anonymously Ask for free
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Talk to a specialist daily from 08:00 to 23:00, via chat or video and get the answers you need in minutes.
When it comes to medication, it’s best to get answers that are tailored to your medical history. Chat with a specialist to get safe, personalized guidance in minutes.