Καλησπέρα μετά από τροχαίο είχα τα εξής στο αριστερό μου χέρι όλα, διάφυση κερκίδος ωλένης αριστερού, κάταγμα 1,2,3 μετακαρπίου και κάταγμα πισοειδούς οστού. Έγινε ανοικτή ανάταξη απλού κατάγματος στη διάφυση μακρού οστού - με πλάκα διάφυση κερκίδας, ανοικτή ανάταξη απλού κατάγματος στη διάφυση μακρού οστού - με πλάκα διάφυση ωλένης, ανοικτή ανάταξη απλού κατάγματος στη διάφυση μακρού οστού - με πλάκα άλλη. Μετά από 15 μέρες έγινε διενέργεια MRI βραχιονίου πλέγματος υψηλό σήμα ρίζες Α5 Α6 Α7 Α8 και δευτερεύοντα στελέχη Α7 και Α8. Έγιναν 2 ηλεκτρομυογραφήματα το πρώτο μετά από 30 μέρες έδειξε: δεν πιστοποιείται συνέχεια των νευρικών ινών προς δικέφαλο βραχιόνιο, κοινό εκτείνονται τα δάχτυλα και ίδιο εκτείνοντα τον δείκτη. Τα ευρήματα είναι ενδεικτικά μεταγαγγλιακής βλάβης (πιθανής πλεξοπάθειας) στο επίπεδο των Α6 και Α7 ινών. Πιθανή συνυπάρχουσα Α7 ριζοπάθεια. Το δεύτερο 2 μήνες μετά έδειξε: δεν στοιχειοθετείται συνέχεια των νευρικών ινών προς βαθύ απαγωγό του αντίχειρα, ίδιο εκτείνοντα τον δείκτη, κοινό εκτείνοντα τα δάχτυλα, κερκιδικό καμπτήρα καρπού και δικέφαλο βραχιόνιο. Ευρήματα ενδεικτικά βραχιόνιο πλεξοπάθειας. Συγκριτικά με την προηγούμενη εξέταση εμφανίζεται βελτίωση των ηλεκτρονευρογραφικών παραμέτρων του ωλένιου νεύρου. Κάνω φυσιοθεραπείες και μου προτάθηκε να περιμένω έως τον Αύγουστο για να δούμε αν ανακάμψει κάτι αλλιώς θα προβούμε σε επέμβαση διερεύνησης του βραχιόνιου πλέγματος και τενοντομεταφορά αν χρειαστεί κτλ. Δηλαδή 5 μήνες μετά το τροχαίο...είχα την εντύπωση ότι αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται στο πρώτο τρίμηνο. Θα εκτιμούσα την άποψή σας για τα παραπάνω.
Δυστυχως δεν μπορω να εκφρασω αποψη για το ποτε πρεπει να γινει το χειρουργειο διοτι ειναι καθαρα δουλεια του ειδικου χειρουργου ορθοπεδικου ανω ακρου και ακρας χειρας γενικα οτι εχει σχεση με νευρολογικες παθησεις η τραυματισμους πρεπει ναντιμετωπιζετε αμεσα
Physiotherapist
|
Nea Smirni
Καλησπέρα σας.
Το πότε αντιμετωπίζεται εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και αποφασίζεται από τον γιατρό και εσάς ανάλογα με την κλινική εικόνα ,επίπεδο λειτουργίας των μυών και του νεύρου κλπ.
Αν δείχνει σημάδια ανάκαμψης όπως το ωλένιο νεύρο μπορείτε να περιμένετε αν όχι ίσως πρέπει να το συζητήσετε. Υπάρχει μαγνητική στην περιοχή του βραχιονίου πλέγματος στο επίπεδο της θωράκικης εξόδου αν χρειάζεται. Λάβετε υπόψιν σας σε όλα αυτά ότι ο χρόνος αποκατάστασης του νεύρου μπορεί να είναι και 1 χρόνος.
Καλή συνέχεια και περαστικά σας εύχομαι!
Physiotherapist
|
Ampelokipoi
Είναι σημαντικό ότι βελτιώνεται κ πολύ θετικό ότι είναι μεταγαγγλιακη βλάβη
Αν σε ένα διάστημα (που μπορεί να φτάσει κ το έτος) υπάρχουν εγκατεστημένα ελλείμματα στο χέρι μπορεί να χρειαστεί κάποια τενοτομεταφορα
Orthopaedic - Orthopaedic Surgeon
|
Evosmos
Με την εφαρμογή φυσικοθεραπευτικών μέσων μπορούν να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα και να βελτιωθεί η κλινική εικόνα
Κατόπιν αξιολόγησης μπορούμε να περισσότερα για την εξέλιξη σας
Physiotherapist
|
Thessaloniki
The content provided is strictly informational and should not be considered a replacement for professional advice from doctors or healthcare providers.
Ask anonymously Ask for free
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Talk to a specialist daily from 08:00 to 23:00, via chat or video and get the answers you need in minutes.
When it comes to medication, it’s best to get answers that are tailored to your medical history. Chat with a specialist to get safe, personalized guidance in minutes.