Βρες εύκολα και γρήγορα εξετάσεις και κλείσε το ραντεβού σου δωρεάν σε 2’ μόλις λεπτά!
ΒΗΜΑ 1ο Επιλογή εξετάσεων
ΒΗΜΑ 2ο Επιλογή διαγνωστικού κέντρου
ΒΗΜΑ 3ο Στοιχεία ασθενούς

Μέτρηση οστικής πυκνότητας

 • Έλεγχος Οστεοπόρωσης Ι
  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  Ασβέστιο Ολικό, ΜΟΠ ΟΜΣΣ, ΜΟΠ ΙΣΧΙΟΥ

  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ

  Θα πρέπει να είστε νηστικοί για τουλάχιστον 8 ώρες πριν την αιμοληψία, που πρέπει να πραγματοποιείται πρωί. Κατά το σπινθηρογράφημα χορηγείται στον εξεταζόμενο μια μικρή ποσότητα ραδιενεργού ουσίας (σχεδόν όσο και κατά την έκθεση σε ακτινογραφία, οπότε θεωρείται ασφαλής) και στη συνέχεια απεικονίζονται με τη βοήθεια εξειδικευμένης κάμερας οι υπό εξέταση περιοχές.

 • Έλεγχος Οστεοπόρωσης ΙV
  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  ΜΟΠ ΟΜΣΣ, Οστεοκαλσίνη - BGP, Παραθορμόνη - PTH, Φωσφατάση Αλκαλική, Κρεατινίνη, Ασβέστιο Ούρων 24ώρου, Φωσφόρος Ούρων 24ώρου, Μαγνήσιο Ούρων 24ώρου, Ασβέστιο Ορού, Φώσφορος Ορού, Μαγνήσιο Ορού

  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ

  Θα πρέπει να είστε νηστικοί για 12 ώρες πριν την αιμοληψία, που πρέπει να πραγματοποιείται πρωινές ώρες (7-10 π.μ).$Θα πρέπει να είστε νηστικοί για 12 ώρες πριν την αιμοληψία, που πρέπει να πραγματοποιείται πρωινές ώρες (7-10 π.μ). Συστήνεται η αποφυγή εξετάσεων με ενδοφλέβια ή η χορήγηση σκιαγραφικής ουσίας από του στόματος την ίδια μέρα. Δεν πρέπει να έχουν ληφθεί χάπια θυρεοειδούς (σε περίπτωση που λαμβάνετε). Θα πρέπει να αποφευχθούν τα λιπαρά για 12 ώρες. Δεν θα πρέπει να έχουν ληφθεί φάρμακα χοληστερίνης ή σακχάρου (σε περίπτωση που λαμβάνετε). Καλός καθαρισμός των έξω γεννητικών οργάνων με άφθονο νερό και μη αντισηπτικό προϊόν καθαρισμού. Σκούπισμα με με αποστειρωμένη γάζα ή καθόλου. Δεν συλλέγετε τα πρώτα πρωινά ούρα. Συλλέγετε τα δεύτερα πρωινά ούρα και όλα τα επόμενα στο ειδικό δοχείο που προμηθεύεστε από το φαρμακείο (ουροσυλλέκτης ούρων 24ώρου). Αν χρειαστεί χρησιμοποιείτε και περισσότερα του ενός δοχεία και τα συλλέγεται όλα γιατί για το αποτέλεσμα της εξέτασης αξιολογείται η ποσότητά τους. Σε περίπτωση που πρέπει να γίνει και γενική ούρων, τα πρώτα πρωινά ούρα μπαίνουν χωριστά. Η πρώτη πρωινή ούρηση της 1ης και της 2ης ημέρας πάντα να γίνεται την ίδια ώρα. Συλλέγετε μέχρι την πρώτη πρωινή ούρηση της 2ης ημέρας. Δεν θα πρέπει να παραλείψετε καμία ούρηση, διαφορετικά θα πρέπει να επαναληφθεί εκ νέου η διαδικασία. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τα ούρα θα πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο. Μετά το πέρας της διαδικασίας συλλογής προσκομίζετε τα ούρα στο κέντρο.

 • Έλεγχος Οστεοπόρωσης ΙΙ
  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  Ασβέστιο Ολικό, Φωσφόρος, Βιταμίνη D-3 (1,25-ΟΗ), Οστεοκαλσίνη - BGP, Παραθορμόνη - PTH, ΜΟΠ ΟΜΣΣ, ΜΟΠ ΙΣΧΙΟΥ

  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ

  Θα πρέπει να είστε νηστικοί για τουλάχιστον 8 ώρες πριν την αιμοληψία, που πρέπει να πραγματοποιείται πρωί. Κατά το σπινθηρογράφημα χορηγείται στον εξεταζόμενο μια μικρή ποσότητα ραδιενεργού ουσίας (σχεδόν όσο και κατά την έκθεση σε ακτινογραφία, οπότε θεωρείται ασφαλής) και στη συνέχεια απεικονίζονται με τη βοήθεια εξειδικευμένης κάμερας οι υπό εξέταση περιοχές. Θα πρέπει να αποφευχθούν τα λιπαρά για 12 ώρες και να είστε νηστικοί για 8 ώρες. Δεν θα πρέπει να έχουν ληφθεί. Δεν πρέπει να έχουν ληφθεί χάπια θυρεοειδούς (σε περίπτωση που λαμβάνετε)φάρμακα χοληστερίνης ή σακχάρου (σε περίπτωση που λαμβάνετε). Θα πρέπει να είστε νηστικοί για 12 ώρες πριν την αιμοληψία, που πρέπει να πραγματοποιείται πρωινές ώρες (7-10 π.μ).

 • Έλεγχος Οστεοπόρωσης ΙΙΙ
  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  Ασβέστιο Ολικό, Φωσφόρος, Βιταμίνη D-3 (1,25-ΟΗ), Κρεατινίνη Ούρων 24ώρου, Ασβέστιο Ούρων 24ώρου, Φωσφόρος Ούρων 24ώρου, Υδροξυπρολίνη Ούρων 24ώρου, Οστεοκαλσίνη - BGP, Παραθορμόνη - PTH, ΜΟΠ ΟΜΣΣ, ΜΟΠ ΙΣΧΙΟΥ

  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ

  Θα πρέπει να είστε νηστικοί για 12 ώρες πριν την αιμοληψία, που πρέπει να πραγματοποιείται πρωινές ώρες (7-10 π.μ).$Θα πρέπει να είστε νηστικοί για 12 ώρες πριν την αιμοληψία, που πρέπει να πραγματοποιείται πρωινές ώρες (7-10 π.μ) και για 24 ώρες να μην έχετε καταναλώσει αλκοόλ. Κατά το σπινθηρογράφημα χορηγείται στον εξεταζόμενο μια μικρή ποσότητα ραδιενεργού ουσίας (σχεδόν όσο και κατά την έκθεση σε ακτινογραφία, οπότε θεωρείται ασφαλής) και στη συνέχεια απεικονίζονται με τη βοήθεια εξειδικευμένης κάμερας οι υπό εξέταση περιοχές. Θα πρέπει να αποφευχθούν τα λιπαρά για 12 ώρες. Δεν πρέπει να έχουν ληφθεί χάπια θυρεοειδούς (σε περίπτωση που λαμβάνετε)φάρμακα χοληστερίνης ή σακχάρου (σε περίπτωση που λαμβάνετε). Θα πρέπει να είστε νηστικοί για 12 ώρες πριν την αιμοληψία, που πρέπει να πραγματοποιείται πρωινές ώρες (7-10 π.μ). Καλός καθαρισμός των έξω γεννητικών οργάνων με άφθονο νερό και μη αντισηπτικό προϊόν καθαρισμού. Σκούπισμα με με αποστειρωμένη γάζα ή καθόλου. Για ένα 24ωρο πριν την εξέταση, καθώς και κατά τη διάρκεια της συλλογής, δεν επιτρέπεται η λήψη κολλαγόνου. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί η κατανάλωση κρέατος & προϊόντων του, πουλερικών, ψαριών, γλυκών, προϊόντων με ζελατίνη. Μπορείτε να καταναλώσετε γάλα, τυρί, γιαούρτι, αυγά, όσπρια, λαχανικά, ζυμαρικά. Για την αξιολόγηση του αποτελέσματος απαιτείται και η μέτρηση της κρεατινίνης. Δεν συλλέγετε τα πρώτα πρωινά ούρα. Συλλέγετε τα δεύτερα πρωινά ούρα στο ειδικό δοχείο που προμηθεύεστε από το φαρμακείο (ουροσυλλέκτης) , στη συνέχεια πίνετε υποχρεωτικά 1-2 ποτήρια νερό και συγκεντρώνετε στο ειδικό δοχείο όλα τα ούρα για 2 ώρες από την πρώτη πρωινή ούρηση. Στη συνέχεια προσκομίζετε τα ούρα στο κέντρο. Γενική αίματος – ούρων: Θα πρέπει να είστε νηστικοί για 12 ώρες.

 • ΜΟΠ 2 σημείων
  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ

  Δεν απαιτείται προετοιμασία

 • Μοπ αριστερού ισχίου
  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ

  Συστήνεται η αποφυγή εξετάσεων με ενδοφλέβια ή η χορήγηση σκιαγραφικής ουσίας από του στόματος την ίδια μέρα.

 • Μοπ δεξιού ισχίου
  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ

  Συστήνεται η αποφυγή εξετάσεων με ενδοφλέβια ή η χορήγηση σκιαγραφικής ουσίας από του στόματος την ίδια μέρα.

 • Μοπ ισχίου
  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ

  Συστήνεται η αποφυγή εξετάσεων με ενδοφλέβια ή η χορήγηση σκιαγραφικής ουσίας από του στόματος την ίδια μέρα.

 • ΜΟΠ ΟΜΣΣ
  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ

  Συστήνεται η αποφυγή εξετάσεων με ενδοφλέβια ή η χορήγηση σκιαγραφικής ουσίας από του στόματος την ίδια μέρα.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Δεν έχεις επιλέξει ακόμα κάποια εξέταση
ΠΕΡΙΟΧΗ
Έχω Παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ
ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ