Έκανα πριν μερικές εβδομάδες καλλιέργεια κολπικού υγρού. Στη μικροσκοπική εξέταση αναφέρονται 4-6 κ.ο.π. πυοσφαίρια, αρκετά επιθήλια, λίγοι γαλακτοβάκιλλοι και βλαστομύκητες. Αρνητική για οτιδήποτε άλλο εκτός από απομόνωση candida στην αερόβια. Κλινικά, δεν είχα τις χαρακτηριστικές εκκρίσεις, μόνο φαγούρα εσωτερικά στα μεγάλα χείλη και στα μικρά ή κοντά στην κλειτορίδα, ενώ από την εξέταση ο γυναικολόγος διαπίστωσε ερεθισμό του κόλπου και του τραχήλου. Χωρίς να μεσολαβήσει κάποια επαφή ή να κάνω θεραπεία, έκανα και τεστ παπ το οποίο δεν έδειξε καθόλου μύκητες όπως η καλλιέργεια, αλλά ήταν θετικό για τριχομονάδες (που δεν φάνηκαν στην καλλιέργεια). Τι ισχύει και πρέπει μήπως να επαναλάβω κάποια από τις εξετάσεις; για το τεστ παπ δειγματοληψία έκανε ο γυναικολόγος μου και το έστειλε σε εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται, ενώ την καλλιέργεια έκανα σε διαγνωστικό κέντρο.
Οι τριχομομοναδες στη καλλιέργεια φαίνονται μόνο αν δεί η μικροβιολόγος το υλικό άμεσα Μετά από λίγο δεν φαίνονται Στο τέστ Παπ φαίνονται κ αργότερα
Νέος συνεργάτης |
Γυναικολόγος - Μαιευτήρας | Νέα Σμύρνη
Το ήξερες ότι μπορείς να κάνεις live chat με γενικό γιατρό και να βρεις τις απαντήσεις που θέλεις; Κάνε chat τώρα με το DO+
Live chat
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 22:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.