Είμαι 48 χρόνων άνδρας. Αντιμετωπίζω επεισόδια κολπικής μαρμαρυγής, το πρώτο μου επεισόδιο ήταν 8 χρόνια πριν. Εκ τότε, ένα επεισόδιο το δίμηνο, κρατούσε 2 ώρες περίπου. Τους τελευταίους 2 μήνες έχουν πυκνώσει πολύ τα επεισόδια, είχα 3 σε ένα μήνα. Επίσης αυξήθηκε και η διάρκεια, 7 ώρες, μέχρι και 12 ώρες κράτησε ένα από αυτά. Ο αρρυθμιολογος με έβαλε σε αγωγή ρυθμονορμ ένα χαπακι 150mg το 8ωρο. Για ένα μήνα ήμουν πολύ ήρεμος, ούτε καν έκτακτες συστολές. Μόλις πέρασε ο μήνας και ενώ συνεχίζω την αγωγή, με έπιασε πάλι επεισόδιο, και άλλα 3 ανά 2 μέρες με διάρκεια 5 ώρες, 6 ώρες και 7 ώρες. Φαίνεται ότι το ρυθμονορμ πλέον δεν με πιάνει. Επισης στον υπέρηχο, η διάσταση του αριστερού κόλπου(νομίζω ήταν ο αριστερός) ήταν 4.7. μου είπε ο αρρυθμιολογος ότι είναι λίγο αυξημένο από περισυ και 5 είναι το όριο για ενα επιτυχημένο ablation. Τι κάνω τώρα? Να αλλάξω φάρμακο? Τι συστεινετε?
                    
				Καλημέρα, 
Περαιτέρω διερεύνηση από τον αρρυθμιολογο σας
			
                
Καρδιοχειρουργός
|
Λάρισα
Μπορεί να μην φτάσεις ποτε τα 5 cm.Θα παραμένεις ετσι; συμβουλέψου άλλον αρρυθμιολογο να πάρεις και δεύτερη αποψη
Καρδιολόγος
|
Εύοσμος
 
                            Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
 
			Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
 
    Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 23:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
 
    Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.