Από παλιά είχα έκτακτες συστολές και πολύ σπάνια κάποιον πτερυγισμό. Είχα πρώτο επεισόδιο κολπικής μαρμαρυγής το 2017. Ανάταξη εντός 12 ωρών με ενδοφλέβια χορήγηση angoron. Φυσιολογική καρδιά, πολύ μικρή διάταση Αρ. κόλπου. Δεν μου συστήθηκε φαρμακευτική αγωγή, απλά παρακολούθηση της πίεσης η οποία ήταν οριακή 8-13,5 και θυροειδή (πιθανότητα υπερθυρεοειδισμού λόγω αυξημένης TSH, ο ενδοκρινολόγος έκρινε ότι δεν απαιτείται αγωγή). Δεύτερο επεισόδιο το 2022. Στο μεσοδιάστημα μόνο ελάχιστες έκτακτες συστολές στη διάρκεια της ημέρας και όχι καθημερινά. Ανατάχθηκε σε 1,5 ώρα με δύο χάπια rythmonorm. Έκτοτε αγωγή με flecarythm μισό πρωί βράδυ και lobivon 1/4 την ημέρα. Έκτακτες συστολές παραμένουν, λίγες σχεδόν καθημερινά. Είχαν εξαφανιστεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Το 2021 πήρα μέρος σε μαραθώνιο, τα πιο πολλά χλμ τα περπάτησα. Να κάνω ablation; 56 ετών.
Αν τα επεισόδια όπως καταλαβαίνω είναι πολύ σπάνια δεν νομίζω ότι επιβάλετε να κάνεις.Οσο για τις έκτακτες μόνη σου αναφέρεις πως ειναι λιγες
Καρδιολόγος
|
Εύοσμος
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο συμβουλευτικής από ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας
Ρώτησε ανώνυμα Ρώτησε δωρεάν
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Μίλα με έναν ειδικό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 23:00, μέσω chat ή βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε λίγα λεπτά.
Όταν πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή, είναι καλύτερο να έχεις απαντήσεις προσαρμοσμένες στο ιατρικό σου ιστορικό. Συνομίλησε με έναν ειδικό για να λάβεις ασφαλή, εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσα σε λίγα λεπτά.