• Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς
  • Υποβλήθηκε 18/01/2023

Έπαθα τον Απρίλη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς δεξιού ματιού και πήγα στον οφθαλμίατρο που μετά από δυο μέρες εκανε εγχείρηση(Έβαλε αέριο)!Πέρασαν μήνες από τότε και βλέπω παρά πολλα μυγακια και όταν εστιάσω κάπου το πρόβλημα γίνεται χειρότερο αφού βλέπω και δίπλα πράγμα που με ζαλίζει! Τώρα το άλλο το αριστερο μάτι και εντελώς ξαφνικά στην έξω γωνιά του ματιού πηγαίνει το φως πάνω κατω κυρίως το βράδυ που καπως μειώθηκε αυτό μετά από 4 μερες.Νιώθω όμως ένα τεράστιο μυγακι στο μάτι που εμποδίζει την όραση!Πήγα στην ίδια οφθαλμίατρο και μουπε ότι ξεκόλλησε το υαλοειδες και επειδή είναι κολλημένο στον αμφιβληστροειδή και το παρασέρνει αλλά δε μπορεί να κάνει τίποτε!Αν είναι δυνατόν!Μένω στη Κύπρο αλλά θέλω την άποψη σας για να δω τι μπορώ να κάνω.

13 ειδικοί απάντησαν

  • Περάσσανε μερικοί μήνες από τότε που μου στείλατε το μην σας. Συνήθως το χρονικό περιθώριο για να φύγει η ενόχληση ( το μυγάκια) που σας ενοχλεί είναι οι τρεις μήνες. Αν δεν έχει περάσει έως σήμερα και σας ενοχλεί τότε η λύση είναι η υαλοειδεκτομή.

    Γκόγκος Μανώλης MD Laser Inc.

    Χειρουργός Οφθαλμίατρος

    Θήβα

  • Σχετικά με το δεξί σας μάτι με την αποκόλληση, η διαχείριση ακούγεται σωστή. Η αποκόλληση αμφιβληστροειδούς είναι μία δραματική κατάσταση για το μάτι, διότι αν δε χειρουργηθεί, τότε η απώλεια όρασης είναι μόνιμη. Τα μυγάκια που περιγράφετε προφανώς αφορούν σε υαλοειδές που παραμένει μέσα στο μάτι μετά το χειρουργείο, πράγμα το οποίο διορθώνεται ίσως μόνο με νέο χειρουργείο. Στο αριστερό σας μάτι αυτό που περιγράφετε είναι η "καλή" αποκόλληση, δηλαδή η αποκόλληση υαλοειδούς. Το μεγάλο μυγάκι που βλέπετε είναι εντελώς αναμενόμενο και θεωρητικά σε λίγο καιρό δε θα το βλέπετε πια. Αν, ωστόσο, συνεχίσετε να το βλέπετε για μήνες και ενοχλ... Διάβασε περισσότερα

    Άνδρου Αγγελική

    Οφθαλμίατρος

    Ίλιον

  • Πιθανότατα η διάγνωση της συναδέλφου είναι σωστή. Βέβαια χωρίς εξεταση δεν μπορώ να σας συστήσω κάποια θεραπεία.

    Σαμιωτάκη Αφροδίτη

    Οφθαλμίατρος - Παιδοφθαλμίατρος

    Εύοσμος

  • Αν δεν σας δούμε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν και πως μπορούμε να σας θεραπεύσουμε. παρ' ολα αυτά εμείς στο κέντρο μας έχουμε τον εξοπλισμό να αντιμετωπίσουμε το "τεράστιο μυγάκι που εμποδίζει την όραση". Βασική προϋπόθεση είναι η βυθοσκόπηση για να μας δείξει αν η θεραπεία αυτή ταιριάζει σε εσάς.

    Βρυώνης Νικόλαος

    Οφθαλμίατρος

    Αμπελόκηποι

  • Γιατί μετά από δύο ημέρες η αποκόλληση χειρουργήθηκε; Κάνατε και βιτρεκτομη ή μόνο βάλατε αέριο; Με βιτρεκτομη θα περίμενα ελάχιστα έως καθόλου μυγακια. Αντίστοιχα θα μπορούσε να γίνει βιτρεκτομη στον άλλο οφθαλμό αν είναι τόσο ενοχλητικά και επίμονα τα μυγακια.

    Dr. Δερβένης Νικόλαος

    Οφθαλμίατρος

    Θεσσαλονίκη

  • Για την αποκολληση του υαλοειδους στο αριστερο ματι χρειαζεται λιγη υπομονη γιατι αυτο το μεγαλο μυγακι συνηθως μειωνεται με τον χρονο.Αξιζει κανεις να περμενει περιπου 3 μηνες.Εαν ειναι ακομη ενοχλητικο τοτε μπορει να γινει λειζερ βιτρεολυση αλλα ενεχει τον κινδυνο να γινει ακομη και αποκολληση αμφιβληστοειδους λογω του οτι εχει ηδη συμβει στο δεξι ματι.Εαν ειναι τοσο μεγαλη η ενοχληση μπορειτε να υποβληθειτε σε επεμβαση υαλοειδεκτομης στο χειρουργειο σταθμιζοντας τα οφελη με τους κινδυνους μετα απο εκτεταμενη συζητηση με τον γιατρο σας.

    Κόκκορης Ιωάννης

    Οφθαλμίατρος

    Παλαιό Φάληρο

  • Καλησπέρα . Δυστυχώς σε ολα αυτά που περιγράφεται για να σας απαντήσουμε θέλει έλεγχο βυθού από κοντά και ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξέτασεων . Αν ο έλεγχος του βυθού στο Αριστερό μάτι έδειξε μόνο την αποκόλληση υαλοειδους , και επίσης είναι ατελής έχει ολοκληρωθεί ; Και τι ευρήματα αλλά συνοδεύουν την εικόνα ; Σε μια απλή αποκόλληση του υαλοειδους δεν κάνουμε τίποτα το επεμβατικό . Και επίσης δεν μπορεί να επανέλθει στη θέση του . Συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους σε κάποια ηλικία και σε μύωπες ακόμη και σε μικρή ηλικία .
    Στη δίκης σας περίπτωση ισως μια επανεξέταση βυθού να τσεκάρουν εκ νέου και να σιγουρεύτει Ότι δεν συμβαίνει κά
    ... Διάβασε περισσότερα

    Φιλίπ Γκαμπριέλα - Μόνικα

    Οφθαλμίατρος

    Πλάκα

  • καλησπέρα σας, σχετικά με το ερώτημά σας και βάσει του ιστορικού σας επιβάλλεται να γίνει εκ νέου βυθοσκόπηση Goldmann για να αποκλείσουμε κάποια νέα ρωγμή/αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Στην περίπτωση που δε βρεθεί τέτοιο εύρημα και πρόκειται μόνο για αποκόλληση υαλοειδούς με συναίρεση που δίνει floaters (μυγάκια) πιθανώς να μπορούμε να βοηθήσουμε και να βελτιώσουμε τα συμπτώματα της όρασης με Vitreolysis laser. Ευχαριστώ

    Ντόρα Ευθαλία

    Οφθαλμίατρος

    Νέα Ιωνία

  • Χρήζει παρακολούθηση και ίσως υαλοειδεκτομης

    Μητσώνης Μιχαήλ

    Οφθαλμίατρος

    Νέα Ερυθραία

  • Καλημέρα.
    Μετα απο εγχειρηση αποκολλησις αμφιβληστροειδους παρατηρουνται μυγακια τα οποια δεν ειναι επικίνδυνα.
    Γινεται ελεγχος απο τον οφθαλμιατρο και εαν δεν υπαρχει αλλοιωση στον αμφιβληστροειδη το ξεχνατε το θεμα.
    Για κοντα που βλέπετε διπλα μπορείτε να πάρετε γυλια με πρισμα εαν τα δέχεται ο εγκεφαλος.
    Για το αλλο ματι θα εχετε το μυγακι για ενα εξαμηνο περιπου. Θα μειώνεται με αργο ρυθμο αλλα σταθερα.
    Θα σας παρακολουθει η γιατρος σας για την εξέλιξη της καταστασις.

    Καψαλάκη Γεωργαντά Θεοδούλη

    Οφθαλμίατρος

    Νέο Ψυχικό

  • Μετά από χειρουργεία αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς ορισμένοι ασθενείς αναφέρουν distortion στην όρασή τους που οφείλεται στην επανακόλληση του αμφιμβληστροειδούς. Για το αριστερό μάτι μπορεί να γίνει ή παρακολούθηση ή χειρουργική αφαίρεση του υαλοειδούς με βιτρεκτομή για ανακούφιση από τα floaters.

    Dr. Νασίκας Βασίλειος

    Οφθαλμίατρος

    Λάρισα

  • Η αλήθεια είναι ότι αν έχετε αποκόλληση υαλοειδούς δε χρειάζεται χειρουργείο. Συνήθως αυτά τα μυγάκια που δημιουργούνται στην αρχή διασπώνται και μικραίνουν και δεν απασχολούν τους ασθενείς. Αν παραμείνουν υπάρχουν λύσεις αλλά σίγουρα δεν θα προέβαινε κάνεις σε χειρουργείο άμεσα.

    Μπαραμπούτη Φαίη

    Χειρουργός Οφθαλμίατρος

    Χολαργός

  • Η αποκόλληση υαλοειδους συνήθως έχει καλή εξέλιξη κ σιγά σιγά, σε βάθος εβδομάδων (όχι από τη μια μέρα στην άλλη) τα συμπτώματα υποχωρούν .θέλει όμως τακτικές βυθοσκοπησεις γιατί σε κάποιες περιπτώσεις η υαλοειδικη αποκόλληση ακολουθείται από επιπλοκές (αιμορραγίες ρωγμές αποκόλληση αμφιβληστροειδούς). Προσοχή τον πρώτο μήνα των συμπτωμάτων, όχι βάρη όχι ακραίες σωματικές δραστηριότητες κ συχνοί επανέλεγχοι

    Dr Καϊάφας Κωνσταντίνος

    Οφθαλμίατρος

    Πάτρα

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
  • Επιτρέπονται

    • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

    • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

  • Δεν επιτρέπονται

    • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

    • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

    • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime