έγινε απονεύρωση και τοποθέτηση στεφάνης πορσελάνης σε κοπτήρα πριν 12 μήνες (Φεβ. '24). Μετά από 4 περίπου μήνες (Μάιο-Ιουνιο) άρχισα να νοιώθω ελαφρά δυσφορία στο ούλο πάνω από τη στεφάνη. Δεν έδωσα πολύ σημασία αλλά σιγά σιγά η ενόχληση έγινε πιο έντονη και δημιουργήθηκε και κάτι σαν απόστημα μεγέθους φακής σκληρό σαν κόκκαλο και με έντονο πόνο αν το πίεζα. Πόνος δεν υπήρχε ούτε υπάρχει κατά τη μάσηση ούτε και αντίδραση σε ζεστό κρύο. Μίλησα με την γιατρό Σεπτέμβριο και είπε θα το παρακολουθήσουμε 2 μήνες. Το Νοέμβριο ξανά παρακολούθηση για άλλους 2 μήνες. Πήγα ξανά σήμερα όπου διέγνωσε απόστημα και ότι πιθανόν να χρειαστεί να ξανακάνουμε απονεύρωση με μια διαδικασία να τρυπηθεί η πορσελάνη και μετά να ξαναχτιστεί. Όμως μου έδωσε αντιβίωση για 6 μέρες Augmentin και μετά να το ξαναδεί μήπως και θεραπευτεί και γλυτώνω την απονεύρωση. Απ' ό,τι διάβασα η αντιβίωση μπορεί να βελτιώσει αρκετά την κατάσταση αλλά πάλι θα χρειαστεί να γίνει η επέμβαση. Η γιατρός μου είπε ότι ίσως δε χρειαστεί. Οψόμεθα...Είναι συνηθισμένη περίπτωση αυτή;
Αν δεν είναι απονευρωμενο από πριν,προχωρειστε άμεσα σε ενδοδοντική θεραπεία.
Αν είναι... τότε ακρορριζεκτομή σε ειδικό φυσικά..!
New Partner |
Endodontist | Salamina
Did you know you can get a personalized answer from a GP through live chat? Chat now with DO+
Live chat
Η αντιβίωση δεν το θεραπεύει, πρέπει να γίνει επέμβαση. Αν δεν γ΄λινει σωστά η αρχική απονεύρωση είναι συνηθισμένο.
Dentist | Patras
Καλησπέρα σας, στο δόντι σας συμβαίνουν τα εξής τρία σενάρια:
1) Δεν είναι απονευρωμένο και χρειάζεται 100% απονεύρωση (το γεγονός πως έκανε απόστημα και συρρίγγιο σημαίνει πως το νεύρο του δοντιού έχει νεκρωθεί και χρειάζεται απονεύρωση)
2)Το δόντι σα;ς είναι ήδη απονευρωμένο και χρειάζεται είτε επανάληψη απονεύρωσης είτε ακροριζεκτομή (είτε λόγω επαναμόλυνσης της περιοχής είτε κακής ποιότητας αρχικής απονεύρωσης δημιουργήθηκε το απόστημα.)
3) Το δόντι σας έχει υποστεί κάποιο κάταγμα και η εξαγωγή του είναι η μόνη λύση (λιγότερο πιθανό λόγω απουσίας πόνου κατά την μάσηση αλλά υπαρκτό σενάριο.)
Και στα 3 σενάρια η παρακολούθησ...η ΔΕΝ θα βοηθήσει στο ελάχιστο και η αντιβίωση θα κρύψει τα συμπτώματαμειώνοντας το απόστημα (το οποίο θα εμφανιστεί ξανά σε λίγο καιρό), χωρίς να δώσει μόνιμη λύση. ΠΡΕΠΕΙ να το δείτε όπωσδήποτε και να το αντιμετωπίσετε αν δεν θέλετε να θέσετε σε κίνδυνο τόσο το ίδιο το δόντι, όσο και τα διπλανά του , τα οποία μπορούν να επηρεαστούν από την υπάρξη της φλεγμονής στην περιοχή.
Read more
Χειρουργός Οδοντίατρος | Petroupoli
Το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί να επέμβει ο γιατρός σας
Dentist | Patisia
Ειτε χρειαζεται απονευρωση ειτε εξαγωγη παντα με την συνδρομη της αντιβιωσης , χρειαζεται παντως εξεταση.
Dentist | Exarcheia
The content provided is strictly informational and should not be considered a replacement for professional advice from doctors or healthcare providers.
Ask anonymously Ask for free
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Talk to a specialist daily from 08:00 to 23:00, via chat or video and get the answers you need in minutes.
When it comes to medication, it’s best to get answers that are tailored to your medical history. Chat with a specialist to get safe, personalized guidance in minutes.