Η μαμά μου έκανε ercp πριν δύο εβδομάδες, έκριναν ότι έπρεπε να της βάλουν στεντ στο χολιδοχο πορο, τώρα στις 10 Μαρτίου θα το βγάλουν και τέλος Μαρτίου θα κάνει αφαίρεση χολής.διαβασα πριν ότι πρώτα γίνεται η αφαίρεση χολής και έπειτα η αφαίρεση του στεντ, είναι σωστό που σε μας θα γίνει το αντίθετο;
Συνήθως εάν έχει μπει στεντ στον χοληδόχο πόρο το αφήνουμε μέχρι να γίνει η επέμβαση της χολής και το βγάζουμε μετά. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι επειδή η εγχείρηση είναι ασφαλέστερη με το στεντ στην θέση του καθώς αυτό προστατεύει από πιθανές διαφυγές τις πρώτες μέρες από το χειρουργείο. Καλό είναι να το συζητήσετε αυτό με τον χειρουργό σας για να σας εξηγήσει τον λόγο να αφαιρεθεί πρώτα το στεντ.
General surgeon | Panorama
Did you know you can get a personalized answer from a GP through live chat? Chat now with DO+
Live chat
Αν οι γιατροί σας αποφάσισαν έτσι, να τους ακούσετε
General surgeon | Marousi
The content provided is strictly informational and should not be considered a replacement for professional advice from doctors or healthcare providers.
Ask anonymously Ask for free
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Talk to a specialist daily from 08:00 to 23:00, via chat or video and get the answers you need in minutes.
When it comes to medication, it’s best to get answers that are tailored to your medical history. Chat with a specialist to get safe, personalized guidance in minutes.