Καλησπέρα σας. Είχα κάποιες έκτακτες και έκανα καρδιολογικό έλεγχο που βγήκε τέλειος. Έβαλα και 48 ωρο χολτερ που έδειξε 5 έκτακτες και κάποιες ριπές ταχυκαρδίας. Να σημειωθεί ότι έχω ΓΑΔ και το θέμα με τις έκτακτες το σκέφτομαι συνέχεια. Το πρόβλημα είναι ότι τελευταία νιώθω σαν να κάνω 4-5 έκτακτες μαζί. Θεωρείτε ότι πρέπει να ανησυχώ και να πάω σε κάποιο αρρυθμιολόγο; Ή να μην δώσω σημασία
Καλησπέρα σας.
Είναι κατανοητό ότι, παρότι ο καρδιολογικός σας έλεγχος ήταν πολύ καλός, η εμφάνιση των έκτακτων εξακολουθεί να σας προκαλεί ανησυχία, ιδιαίτερα όταν τις παρατηρείτε έντονα και τις σκέφτεστε συνεχώς. Είναι ένα σύμπτωμα που τραβά αρκετά την προσοχή των ανθρώπων.
Στο πλαίσιο της ΓΣΘ, γνωρίζουμε ότι η συνεχής παρακολούθηση των σωματικών αισθήσεων μπορεί να ενισχύει το άγχος και να δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο φόβου και υπερεπαγρύπνησης. Ωστόσο, δεν θα ήταν ασφαλές να σας πούμε να αγνοήσετε τα συμπτώματα ή να μην επισκεφθείτε αρρυθμιολόγο, καθώς η ερμηνεία των ευρημάτων του Holter χρειάζεται να γίνει από τον θεράποντα καρδ...ιολόγο σας.
Θα μπορούσατε να ζητήσετε μια επανεκτίμηση από τον καρδιολόγο σας ή από αρρυθμιολόγο, ειδικά εφόσον αισθάνεστε ότι τα συμπτώματα έχουν αλλάξει. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει κάτι σοβαρό, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε σαφή ιατρική εικόνα και να μειώσετε την αβεβαιότητα.
Παράλληλα, θα σας ενθάρρυνα να δουλέψετε θεραπευτικά πάνω στον φόβο των έκτακτων και στη συνεχή αναζήτηση επιβεβαίωσης. Στόχος δεν είναι να αγνοείτε το σώμα σας, αλλά να μπορείτε να διαχειρίζεστε και το συνοδό άγχος χωρίς να κυριαρχεί στη ζωή σας. Εύχομαι να είναι όλα καλά!
Θα χαρώ να σας ακούσω, εάν το επιθυμείτε.
Άννα Αρχοντή
Read more
Ψυχολόγος | Ampelokipoi
Did you know you can get a personalized answer from a GP through live chat? Chat now with DO+
Live chat
Αυτό που θα πρέπει να κάνετε άμεσα είναι να δείτε ψυχίατρο ώστε να αξιολογήσει τα συμπτώματα σας και αν χρειάζεστε να σας γράψει αγχολυτική αγωγή. Επίσης η καλύτερη επιλογή θα ήταν να ξεκινήσετε παράλληλα συστηματική ψυχοθεραπεία.
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής - Kλινικός ΨυχοΣεξολόγος | Kypseli
Εάν κάνοντας τις παραπάνω εξετάσεις δεν εμφανίζεται κάποια οργανική πάθηση, μάλλον τα συμπτώματά σας θα οφείλονται σε ψυχογενείς παράγοντες. Ενδεχομένως να χρειάζεται να κάνετε ψυχοθεραπεία για κάποιο διάστημα εάν δεν κάνετε ήδη, ή να αλλάξετε την αγωγή σας σε περίπτωση που παίρνετε. Το άγχος μπορεί από μόνο του να δημιουργήσει αρρυθμίες και ταχυκαρδία χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα υγείας. Θα σας πρότεινα να κοιμάστε επαρκώς, να τρέφεστε σωστά και να ασκείστε σε συστηματική βάση, ώστε να αποφορτίζεστε συναισθηματικά και να μειώσετε τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα.
Psychologist | Piraeus
Καλησπέρα σας μια ενέργεια που μπορεί να σας βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων του γενικευμένου άγχους είναι η έναρξη ψυχοθεραπείας
Ψυχολόγος | Evosmos
The content provided is strictly informational and should not be considered a replacement for professional advice from doctors or healthcare providers.
Ask anonymously Ask for free
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Talk to a specialist daily from 08:00 to 22:00, via chat or video and get the answers you need in minutes.
When it comes to medication, it’s best to get answers that are tailored to your medical history. Chat with a specialist to get safe, personalized guidance in minutes.