Έχω κάνει μαγνητική στο γόνατο και βρέθηκε κύστη Baker. Ενώ έχω πάρει αντιφλεγμονώδη, έκανα φυσιοθεραπείες έχω ξεκουράσει το πόδι μου ο πόνος δεν λέει να περάσει. Τι άλλο να κάνω??
Καλησπέρα
Πόσο μεγάλη είναι;;;η κύστη αν δεν είναι πολύ μεγάλη δεν ενοχλεί αν όμως είναι χρειάζεται αφαιρες
New Partner |
Physiotherapist | Aigaleo
Did you know you can get a personalized answer from a GP through live chat? Chat now with DO+
Live chat
Ίσως θα πρέπει να απευθυνθείτε ξανά στον ορθοπεδικο σας.Ισως χρειαστεί να κάνετε καμία ένεση στο γόνατο.Μπορει ύστερα και άλλες φυσικοθεραπειες.
Physiotherapist | Marousi
Καλησπέρα σας. Η κύστη Baker είναι αποτέλεσμα είτε τραυματισμου στο γόνατο (ρήξη σε μηνίσκο , χονδροπαθεια, ρήξη - διάταση συνδέσμων κλπ) είτε υπερφόρτισης της άρθρωσης.
Επομένως χρειάζεται μια εξέταση - αξιολόγηση για να δούμε τι ενοχλήθηκε, αν η μαγνητική δεν δείχνει κάτι σημαντικό και ανάλογη θεραπεία. Επίσης θέλουμε οπωσδήποτε ενδυνάμωση για το γόνατο ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας και νευρομυικού συντονισμού και για επαναφορά σε πλήρη δραστηριότητα. Η ξεκούραση για πολλές μέρες δεν κάνει καλό , μάλλον το αντίθετο. Το γόνατο σας - και το μυϊκό σύστημα που το περιβάλλει θα πρέπει να προετοιμαστουν για πλήρη φόρτιση.
Καλή συνέχεια και πε...ραστικά σας.
Read more
Physiotherapist | Ampelokipoi
Καλησπέρα σας,
Η κύστη Baker είναι συνήθως αποτέλεσμα ερεθισμού μέσα στην άρθρωση του γόνατος, όπως φλεγμονής ή βλάβης στον μηνίσκο, και όχι η πραγματική αιτία του πόνου. Ακόμη κι αν υποχωρήσει προσωρινά με αντιφλεγμονώδη ή ξεκούραση, μπορεί να επανεμφανιστεί αν δεν αντιμετωπιστεί η αιτία που τη δημιουργεί.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, η φυσικοθεραπεία χρειάζεται να στοχεύει όχι μόνο στην ανακούφιση του γόνατος, αλλά και στη βελτίωση της κινητικότητας, της μυϊκής ισορροπίας και της σταθερότητας γύρω από την άρθρωση. Μυϊκές ανισορροπίες, όπως υπερτονισμένοι οπίσθιοι μηριαίοι ή αδύναμοι τετρακέφαλοι, συχνά συμβάλλουν στη διατήρηση ...του προβλήματος.
Αν θέλετε, μπορείτε να μου πείτε τι είδους φυσικοθεραπείες κάνατε μέχρι τώρα ώστε να δω αν χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση ή πιο στοχευμένες τεχνικές για τη δική σας περίπτωση.
Read more
Physiotherapist | Piraeus
Η κύστη Baker είναι συνήθως αποτέλεσμα κάποιας πάθησης
Μιλήστε με το γιατρό σας να σας κατευθύνει
Orthopaedic - Orthopaedic Surgeon | Evosmos
Δεν βρίσκω κάτι πιο αποτελεσματικό από την φυσικοθεραπεία
Physiotherapist | Thessaloniki
Δε χρειάζεται να κάνετε τίποτε για την κύστη Baker εκτός εαν είναι τεράστια και αποδεδειγμένα δημιουργεί συμπτώματα. Τις περiσσότερες φορές ο πόνος δε σχετίζεται με την κύστη Baker. Δε μπορεί να σας απαντήσει κανείς χωρίς κλινική εξέταση
Physiotherapist | Glyfada
The content provided is strictly informational and should not be considered a replacement for professional advice from doctors or healthcare providers.
Ask anonymously Ask for free
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Talk to a specialist daily from 08:00 to 23:00, via chat or video and get the answers you need in minutes.
When it comes to medication, it’s best to get answers that are tailored to your medical history. Chat with a specialist to get safe, personalized guidance in minutes.