Καλησπέρα σας. Έχω απονευρώσει ένα δόντι δύο φορές, την πρώτη σε οδοντίατρο και την άλλη σε ενδοδοντιστή και τώρα μου έκανε απόστημα. Πίνω 6 μέρες αντιβίωση dalacin 300mg ανά 8 ώρες ωστόσο το απόστημα δεν έχει υποχωρήσει καθόλου. Μπορείτε να μου πείτε γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ.
Δεν έχω ακτινογραφική εικόνα πολλές φορές τα απονευρωμένα δόντια μπορεί να κάνουνε ρωγμές και σπασίματα εσωτερικά και να δημιουργούν αποστήματα και να μη φταίει η απονεύρωση
Dental Surgeon
|
Ampelokipoi
ισως εχει γινει καποιο καταγμα ισως ειναι το διπλανο δοντι?πρεπει να επισκεφτειτε τον οδοντιατρο σας
Dentist
|
Acharnes
Είναι ήδη πολλές οι δύο απονευρώσεις που έχουν γίνει στο ίδιο δόντι, μάλλον να σκεφτείτε την λύση της εξαγωγής και αντικατάσταση με γέφυρα ή εμφυτευμα
Dentist
|
Exarcheia
Να απευθυνθείτε στον ενδοδοντιστη που σας έκανε την απονεύρωση
Dentist
|
Patisia
Μάλλον θα έχει ρωγμή και θα θέλει εξαγωγή.
Dentist
|
Patras
Οπως όλες οι ιατρικές πράξεις , έτσι και η ενδοδοντική θεραπεία δεν έχει 100% ποσοστό επιτυχίας για διάφορους λόγους , από το πόσο καλά θα γίνει η εργασία , μέχρι μικρόβια που είναι δύσκολο να εξαλειφθούν τελείως. Η επανάληψη ενδοδοντικής θεραπείας έχει βιβλιογραφικά ακομη χαμηλότερα ποσοστα επιτυχίας που φτάνουν μεχρι και 70% (δηλαδη 3 στα 10 δόντια θα αποτύχουν) .
Dentist
|
Palaio Faliro
Καλησπέρα σας. Κάποιες φορές μπορεί να υπάρχει εγκατεστημένη/εμμένουσα ακροριζικη αλλοίωση/κύστη η οποία δεν μπορεί να εξαλειφθεί απλά με επανάληψη της ενδοδοντικης θεραπείας. Σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται μικροχειρουργικη ενδοδοντικη παρέμβαση με ακροριζεκτομη μετά την επανάληψη της ενδοδοντικης θεραπείας, για την πλήρη εξάλειψη του μικροβιακού φορτίου της περιοχής. Ωστόσο υπάρχει κ η περίπτωση ρωγμής/κατάγματος ρίζας, όπου δυστυχώς το δόντι οδηγείται σε εξαγωγή. Μια Cbct ακτινογραφία της περιοχής θα ήταν διαφωτιστική ως προς την διάγνωση κ την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σας ευχαριστούμε.
Dentist
|
Heraklion
To αποστημα δεν υποχωρει ετσι ευκολα μεσα σε λιγες μερες.θα πρεπει να εχει γινει σωστα η εργασια κ μετα απο εξι μηνες να ληφθει ακτινογραφια ωστε να αξιολογηθει η προοδος του.
Dentist
|
Ilioupoli
The content provided is strictly informational and should not be considered a replacement for professional advice from doctors or healthcare providers.
Ask anonymously Ask for free
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Talk to a specialist daily from 08:00 to 23:00, via chat or video and get the answers you need in minutes.
When it comes to medication, it’s best to get answers that are tailored to your medical history. Chat with a specialist to get safe, personalized guidance in minutes.