This question and its answers are only available in Greek

Είναι φυσιολογικό το πρήξιμο και ο πόνος στα ούλα μετά από απονεύρωση;

Την προηγούμενη εβδομάδα λόγω πόνου σε ένα δόντι στην κάτω γνάθο πήγα οδοντίατρο και τελικά μετά από ακτινογραφία είδε πως ήταν νεκρό και αυτό και το δίπλα και προχωρήσαμε σε απονεύρωση, σημείωση ότι αυτά τα δόντια είναι δίπλα στον κάτω δεξιά φρονιμίτη. Από την έναρξη των θεραπειών έχω μόνιμο πρήξιμο στα ούλα και πόνους ενώ λαμβάνω δύο αντιβιώσεις και αρκετή ποσότητα από παυσίπονα συγκεκριμένα algofren. Η δεύτερη απονεύρωση ακόμη δεν τελείωσε είμαστε στη μέση, στο διάστημα που αρχίσαμε την πρώτη απονεύρωση λόγω του πρηξίματος άρχισε να πονάει και ο φρονιμίτης μου η απορία και ανησυχία μου είναι: είναι φυσιολογικό να πονάω τόσες μέρες και να είναι τα ούλα μου πρησμένα και ερεθισμένα σε σημείο να έχουν ματώσει; επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι στο πρώτο δόντι έγινε ανάπλαση και μπήκε ένα σιδεράκι μέσα στη συνέχεια θα μπει και θήκη. Επίσης θα πρέπει να κάνω εξαγωγή φρονιμίτη; γιατί το μεγαλύτερο πρήξιμο είναι γύρω από αυτόν.

  • Submitted on 09/12/2025

3 specialists answered

  • Είναι αναμενόμενο να πονάτε καθώς το δόντι ήταν νεκρό και η απονεύρωση προκαλεί οξεία περιριζιτιδα για τις πρώτες μέρες. Μετά πρέπει να βελτιώνεται αισθητά. Για τα ούλα χρειάζεται εξέταση αν και μάλλον πρόκειται για ουλίτιδα. Για τον φρονιμίτη χρειάζεται εξέταση επίσης για να σας έλεγα σίγουρα.

    Hristakos Stamatis

    Dentist | Exarcheia

  • Did you know you can get a personalized answer from a GP through live chat? Chat now with DO+

    logo

    Live chat

  • Είμαι πιθανόν η όλη σας κλινική εικόνα να προέρχεται και από τον φρονιμίτη ειδικά αν δεν έχει ανατείλει τελείως
    Να ολοκληρώσετε τις απονευρωσεις και εν συνεχεια να εκτιμηθεί η όλη κατάσταση

    Platanitis Minas

    Dentist | Patisia

  • Καλησπέρα σας. Η παρατεταμένη συμπτωματολογία που περιγράφετε δεν θεωρείται φυσιολογική για την πορεία μιας απλής ενδοδοντικής θεραπείας και υποδηλώνει επιμένουσα φλεγμονή πιθανόν διπλής αιτιολογίας (ενδοδοντική + περιστεφανιτιδα φρονιμίτη).
    Απαιτείται άμεση κλινική επανεκτίμηση και πιθανή τροποποίηση της θεραπευτικής στρατηγικής (στο κομμάτι της ενδοδοντικης θεραπείας/απονεύρωσης), συμπεριλαμβανομένης της πιθανής εξαγωγής του φρονιμίτη. Σας ευχαριστούμε.

    Tzanakis Nikolaos

    Dentist | Heraklion

The content provided is strictly informational and should not be considered a replacement for professional advice from doctors or healthcare providers.

Have a question? Ask our specialists

Ask anonymously Ask for free

Ask our specialists

We’ll email you here as soon as a specialist answers your question

QnA guideline for submitting question

Provide context and detail about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Avoid offensive or abusive content, as well as name references
Do not ask about prices, prescriptions, or diagnoses
Submit your question
We’ll email you here when there is an answer
We got your question

We’ll email you when a specialist replies.

We couldn’t submit your question

An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.

Do you need to see a health expert right away?

Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes

Mobile Image
success envelop

We have received your question!

We’ll send you an email when a specialist responds.

docontime

No time to wait? No problem.

Talk to a specialist daily from 08:00 to 23:00, via chat or video and get the answers you need in minutes.

docontime

Need guidance that’s tailored to you?

When it comes to medication, it’s best to get answers that are tailored to your medical history. Chat with a specialist to get safe, personalized guidance in minutes.