Γεια σας! Μετά από χειρουργείο έσω κι έξω σφυρού στις 28/4, αφαίρεση γυψονάρθηκα και ραμμάτων, β' χειρουργείο στις 30/6 για αφαίρεση βίδας συνδέσμωσης κι αλλαγή τραύματος στις 3/7, ο γιατρός μου έδωσε οδηγίες για ήπια φόρτιση με το πι. Εγώ περπατάω με το πι και βάζω δύναμη στα χέρια ωστόσο πονάω στο cou-de-pied. Φοβάμαι μήπως μείνει αυτός ο πόνος μια ζωή. Η επόμενη συνάντηση με το γιατρό είναι για αφαίρεση ραμμάτων 17/7. Επίσης μου είπε ότι δε χρειάζονται φυσιοθεραπείες. Όλα αυτά στο δημόσιο νοσοκομείο Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης μετά από ατύχημα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Υπάρχει περίπτωση να μην επανέλθω ή θέλει πολύ χρόνο ακόμα;
Αμέσως μετά την αφαίρεση του γύψο νάρθηκα άμεσα από την πρώτη μέρα φυσικοθεραπεία
Θα επανέλθετε
Θέλει χρόνο κ υπομονή
Εμπιστευτείτε τους γιατρούς σας
Χρειάζεται να κάνετε φυσικοθεραπείες. Ο λόγος είναι απλός, θα πρέπει να εκπαιδευτείτε στη σωστή βάδιση, χωρίς να φορτίζετε το πάσχον. Επιπλέον, οι μύες που υπάρχουν γύρω από την περιοχή του τραυματισμού θα πρέπει να δυναμώσουν και να αποκατασταθούν ομαλά, χωρίς να επιβαρυνθούν περιφερικές αρθρώσεις. Ο χρόνος που χρειάζεται το κάθε τραύμα για να επανέλθει καθορίζεται από την ηλικία του ασθενή, τα συνοδά προβλήματα ( πχ οστεοπόρωση), τον τύπο του χειρουργείου, καθώς και από το ασκησιολογιο που θα ακολουθήσει ο ασθενής.
Αν σας είπε κάποιος ότι δε χρειάζεται φυσικοθεραπεία είναι εντελώς απαράδεκτο και επικίνδυνο!!! Θα πρέπει να σας πει ΑΚΡΙΒΩΣ πόσα κιλά φορτίου να βάλετε στο πόδι και με τι Ρυθμό να αυξάνετε τη φόρτιση ανά εβδομάδα. Φυσικοθεραπεία πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα εάν θέλετε να έχετε ελπίδα αποκατάστασης αλλιώς θα ταλαιπωρηθείτε.
Καλησπέρα σας. Ο πόνος που περιγράφετε στο πρόσθιο μέρος του ποδιού σας είναι συχνός σε φάση επανεκπαίδευσης και μερικής φόρτισης, ειδικά μετά από μακροχρόνια ακινητοποίηση.
Μετά από κατάγματα όπου το πόδι ακινητοποιειται για εβδομάδες (με γυψονάρθηκα), οι τένοντες,οι σύνδεσμοι και μύες έχουν ατροφήσει ή εχουν γινει ανελαστικοί.
Η κυκλοφορία απο την άλλη είναι ακόμα μειωμένη και το νευρικό σύστημα "μαθαίνει" ξανά να δίνει σωστά σήματα στους μύες .
Το πόδι συμμετέχει σε κάθε βήμα, και στο σταδιο της μερικής φόρτισης αρχικα καταπονείται και πονάει. Οπλιστείτε με υπομονή. Για τέτοιου είδους κατάγματα, η πλήρης λειτουργική α...ποκατάσταση διαρκεί απο 3 εως 6 μήνες. Η αίσθηση "δε θα γίνει ποτέ καλά" είναι συχνή, αλλά σπάνια αληθινή. Ακολουθείστε πρόγραμμα αποκατάστασης και σταδιακά περάστε απο το στάδιο της μερικής φόρτισης σε πλήρη φόρτιση αργότερα .
Κάνετε ασκήσεις κινητοποίησης ποδοκνημικής (ακόμα κι αν δεν χρειάζεται επίσημη φυσιοθεραπεία).
Οι οδηγίες δίνονται πάντα απο τον θεράποντα ιατρό οπως και το πράσινο φως για την πλήρη φόρτιση.
Read more
The content provided is strictly informational and should not be considered a replacement for professional advice from doctors or healthcare providers.
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
Request pharmaceutical products recommendations or any medical prescription
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Talk to a specialist daily from 08:00 to 23:00, via chat or video and get the answers you need in minutes.
When it comes to medication, it’s best to get answers that are tailored to your medical history. Chat with a specialist to get safe, personalized guidance in minutes.