Μετά από μανομετρία, διαπιστώθηκε αχαλασία οισοφάγου. Συμπτώματα (κυρίως) που υπάρχουν, δυσφαγία, απώλεια αρκετών κιλών, αναγωγές κατά το φαγητό αλλά και μετά, βήχας το βράδυ στον ύπνο. Ηλικία κάτω των 40. Να ξεκινήσω συντηρητικά με διαστολή με μπαλόνι ή καλύτερα να προχωρήσω άμεσα σε μυοτομή Heller ή ενδοσκοπική Poem; Υπήρχε και διάγνωση για χρόνια ΓΟΠ, αλλά ίσως ήταν λανθασμένη λόγω αχαλασίας.
Η διάγνωση της ΓΟΠ σίγουρα δεν ισχύει από τη στιγμή που είναι σε έδαφος αχαλασίας. Η διαστολή με μπαλόνι δεν ενδείκνυται σε άτομο της ηλικίας σας. Ανάλογα με τον τύπο της αχαλασίας προτείνεται είτε POEM είτε Heller. Πρέπει να το συζητήσετε με χειρουργό που να ασχολείται με τις κινητικές διαταραχές του οισοφάγου.
General surgeon
|
Kozani
Η μυοτομη κατα heller ειναι το gold standar για αχαλασια σε νεους
General surgeon
|
Ampelokipoi
Συνιστάται χειρουργική επέμβαση
General surgeon
|
Athens
The content provided is strictly informational and should not be considered a replacement for professional advice from doctors or healthcare providers.
Ask anonymously Ask for free
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Talk to a specialist daily from 08:00 to 23:00, via chat or video and get the answers you need in minutes.
When it comes to medication, it’s best to get answers that are tailored to your medical history. Chat with a specialist to get safe, personalized guidance in minutes.