Καλησπέρα , Η μαγνητική έδειξε 012-01: Μικρή οπίσθια-κεντρική δισκοκήλη, η οποία ασκεί ήπια πίεση στο νωτιαίο σάκο. 01-02 έως 04-05: Απουσία δισκοκήλης ή στένωσης μεσοσπονδυλίου τρήματος. 05-11: Δεξιά παράκεντρη δισκοκήλη εγκαρσίων διαστάσεων (προσθιοπίσθια × πλαγιοπλάγια) 9x18 χιλ. η οποία α) συμπιέζει τη σύστοιχη κατερχόμενη 11 ρίζα εντός του πλαγίου κολπώματος β) καταδύεται 6 χιλ. όπισθεν του σώματος του 11 σπονδύλου, ασκεί μέτρια πίεση στο νωτιαίο σάκο και παρεκτοπίζει τη δεξιά κατερχόμενη 12 ρίζα. Ο δίσκος 05-11 είναι μερικώς αφυδατωμένος και έχει ελαττωμένο ύψος. Φυσιολογικά απεικονίζονται οι αποφυσιακές αρθρώσεις, ο μυελικός κώνος, η ιππουρίδα και ο παρασπονδυλικός χώρος. Συμπέρασμα: Ευμεγέθης δισκοκήλη στο επίπεδο 05-11. Επίσης το τελευταίο ένα μισή μηνα έχω ισχιαλγία. Ειμαι αθλήτρια. Τι προτείνετε;
Για ευκολία σας καλύτερη αντιμετώπιση είναι επίσκεψη σε ορθοπαιδικό για την συνολική εξέτασή σας και μετά από κλινική συνεκτίμηση, πέρα από την εργαστηριακή που έχετε, να σας συμβουλέψει για την καλύτερη θεραπεία που θα σας βοηθήσει.
Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Τραυματιολόγος | Anavissos
Did you know you can get a personalized answer from a GP through live chat? Chat now with DO+
Live chat
Η περιγραφική μιας μαγνητικής -όσο αναλυτική και αν είναι- δεν υποκαθιστά την εκτίμηση απο χειρουργό σπονδυλικής στήλης (νευροχειρουργό ή ορθοπαιδικό). Είναι σαν να σου περιγράφει κάποιος έναν πολύπλοκο πίνακα αλλά να μην μπορείς να τον δείς. Δεν είναι το ίδιο. Τέλος, η ιδανική αντιμετώπιση εξαρτάται απο πολλά πράγματα και κυρίως απο την κλινική εικόνα. Αλλιως αντιμετωπίζεις εναν ασθενή ο οποίος πονά εδώ και 10 μέρες, αλλιώς εναν που πονά εδώ και 5 μήνες. Αλλιώς έναν που πονά λίγο αλλιώς εναν που πονά πολύ κ.ο.κ
Neurosurgeon | Neo Faliro
Καλησπέρα σας. Φαίνεται από την περιγραφή του της διάγνωσης της μαγνητικής τομογραφίας της οσφυϊκής μοίρας ότι υπάρχει σημαντική πάθηση οσφυϊκής δισκοκήλης και πίεση επί του ισχιακού νεύρου που θα μπορούσαν να εξηγήσουν τα συμπτώματα σας. Θα σας συμβούλευα την επίσκεψη για κλινική εξέταση σε νευροχειρουργό σπονδυλικής στήλης και συζήτηση επί των πιθανών εξατομικευμένων χειρουργικών ή μή θεραπειών για την περίπτωση σας.
Neurosurgeon | Nea Smirni
αρχικά εκτίμηση με ηλεκτρομυογραφημα / ηλεκτρονευρογραφημα κάτω ακρων. η περιπτωση nerve root injection για διαγνωστικό και θεραπευτικό σκοπό αποτελεί μια πιθανή αρχική αντιμετώπιση. ακολούθως φυσιοθεραπείες
Neurosurgeon | Kolonaki
Καλημέρα σας, αν η ισχιαλγία είναι δεξιά τότε πολύ πιθανόν να οφείλεται στην ευμεγέθη κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου. Αυτό που θα σας συνιστούσα είναι να κάνετε και ένα ηλεκτρομυογράφημα κάτω άκρων και μαζί με την εξέταση αυτή να βλέπατε έναν νευροχειρουργό να εκτιμήσει την κατάσταση. Σε περίπτωση που κρίνει ότι δεν χρήζει χειρουργείου θα μπορούσατε να επισκεφτείτε έναν φυσίατρο για περαιτέρω αντιμετώπιση. Ευχαριστώ.
Physiatrist | Ampelokipoi
Από το πόρισμα προτείνω χειρουργείο, καθώς περιγράφεται μια κακών χαρακτηριστικών δισκοκήλη με χαμηλή πιθανότητα να σε αφήσει ήσυχη.
Η απόφαση όμως θα είναι δική σου σε συνεργασία με το γιατρό που σε εξέτασε κλινικά, που έλεγξε δηλαδή τη λειτουργία των νεύρων σου.
Ο πόνος είναι δευτερεύον κριτήριο για εγχείρηση αν κ πάλι πάνω από 1,5 μήνα εμπίπτει στις ενδείξεις χειρουργικής αντιμετώπισης
Orthopaedic - Orthopaedic Surgeon | Evosmos
Επειδή η λήψη των θεραπευτικών αποφάσεων απαιτεί πληροφορίες που δεν είναι δυνατόν να ληφθούν προφορικά από τον ασθενή και επειδή ανήκετε σε έναν ευαίσθητο πληθυσμό όπως είναι οι αθλητές καλό θα ήταν να κλείσετε ένα ραντεβού με ένα Χειρουργό Σπονδυλικής Στήλης ώστε να εξεταστείτε κλινικά και να συναποφασίσετε πως θα αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Neurosurgeon | Chaidari
Καλησπέρα σας. Όταν μια οσφυική δισκοκήλη προκαλεί μόνο πόνο στο πόδι χωρίς να έχει προκαλέσει αδυναμία στο πόδι που πρέπει να ελεγχθεί κλινικά, τότε οφείλει κάποιος να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει συντηρητικά με παυσίπονη αγωγή και με κάποια σπονδυίκή έγχυση (nerve root injection) τουλάχιστον για 2 μήνες. Αν ο πόνος επιμένει πάνω από 2 μήνες ή προκληθεί αδυναμία στο πόδι τότε πρέπει να συζητηθεί η χειρουργική αντιμετώπιση.
Neurosurgeon | Ampelokipoi
Καλησπέρα, μπορείς να κάνεις συνεδρίες προλοθεραπειας στην οσφυικη χώρα και να δεις άμεσα βελτίωση της ισχιαλγιας
Physiatrist | Larissa
Καλησπέρα σας
Φαντάζομαι ότι έχετε ισχιαλγια δεξιά. Πρώτα από όλα πέρα από τον πόνο ελπίζω δεν δεν έχετε απώλεια μυϊκής ισχύος. Αν έχετε η μόνη λύση είναι το χειρουργειο. Αν έχετε μόνο πόνο θα πρέπει να επιλέξετε και δεν επιθυμείται το χειρουργειο κάποια από τις επεμβατικες τεχνικές.
Σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι ένα γιατρό που πρώτα από όλα θα τον εμπιστευτείς.
Θεωρώ δεδομένο ότι σας έχει εξετάσει κάποιος.
Neurosurgeon | Larissa
The content provided is strictly informational and should not be considered a replacement for professional advice from doctors or healthcare providers.
Ask anonymously Ask for free
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Talk to a specialist daily from 08:00 to 22:00, via chat or video and get the answers you need in minutes.
When it comes to medication, it’s best to get answers that are tailored to your medical history. Chat with a specialist to get safe, personalized guidance in minutes.