This question and its answers are only available in Greek

  • Panic attacks
  • Submitted on 09/11/2023

καλησπέρα σας...αντιμετωπιζω το τελευταιο χρονο καιγω κρισεις πανικου..σε καθημερινη βαση ..με πιανουν φοβιες μεσα στο αυτοκινητο μου ..στη δουλεια μου..οταν παω για μια εξεταση στο γιατρο μου...με πιανουν ζαλαδες και ταχυκαρδιες και νιωθω οτι δε μπορω να το ελεγξω και αυτο μου δυσκολευει παρα πολυ τη ζωη.. ειμαι στη Γερμανία και πηγα σε ενα ψυχιατρο και ειπε να μου δωσει αγωγη αλλα δε τη δεχτηκα.. υπαρχει καποιος τροπος να τα ξεπερασω αυτα χωρις αγωγη? ειναι φοβιες μεσα στο μυαλο μου αλλα συνεχεια εξελισσονται και πιο ασχημα

22 specialists answered

  • Εφόσον η φαρμακοθεραπεία δεν αποτελεί επιλογή σας, θα μπορούσατε να αναζητήσετε ψυχοθεραπευτικη παρέμβαση , ιδανικά στη μητρική γλώσσα, δια ζώσης ή διαδικτυακά , ώστε να αντιμετωπιστεί η ψυχική δυσφορία και η σωματοποίηση.

    Βαρσάμη Σουλτάνα

    Psychiatrist

    Thessaloniki

  • Δοκίμασε να κάνεις κάποιες ασκήσεις αναπνοής κάθε φορά που αισθάνεσαι ότι η άγχος αυξάνεται. Οι τεχνικές αναπνοής, όπως η αναπνοή κοιλιάς, μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της υπερβολικής ταχυκαρδίας.

    Επίσης, προσπάθησε να εντοπίσεις τις σκέψεις που προκαλούν τις φοβίες σου και να τις αντικαταστήσεις με πιο θετικές ή ρεαλιστικές σκέψεις. Η συνειδητοποίηση των αρνητικών σκέψεων και η αλλαγή τους μπορεί να συμβάλει στη μείωση του άγχους.

    Είναι σημαντικό να συνεχίσεις να μιλάς με έναν ειδικό που μπορεί να σε καθοδηγήσει με προσαρμοσμένες συμβουλές για τη διαχείριση των κρίσεων πανικού. Μη διστάζεις να μοιραστείς τις σκέψε
    ... Read more

    ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ Γεροντή Ανδριάννα

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Chalandri

  • Καλημέρα σας. Καλό είναι να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία με έναν ειδικό ψυχικής υγείας και να δουλέψετε μαζί τα κομμάτια που σας απασχολούν. Οι φοβίες πιθανόν να αφορούν αρνητικές σκέψεις και άγχος. Οπότε με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να μάθετε να διαχειριζεστε τις φοβίες σας.

    Βασιλάκη Άννα

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Chios

  • Φυσικά και υπάρχει . Έχω πολλούς θεραπευομενους στο εξωτερικό και κάνουμε συνεδρίες online. Ελάτε σε επαφή μαζί μου. Η ψυχοθεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική με τη διαταραχή πανικού. Με εκτίμηση , Αρχάγγελος Κωνσταντινίδης , MSc

    Κωνσταντινίδης Αρχάγγελος

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής

    Lagadas

  • Καλησπέρα σας. Ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε τις κρίσεις πανικού είναι να μάθετε να τις ελέγχετε. Σε αυτό θα σας βοηθήσει κάποιο ψυχοθεραπευτικό πρωτόκολλο που βασίζεται στον συμπεριφορισμο.

    Ζαράνη Αγγελική

    Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

    Argyroupoli

  • Γεια σας. Η αγωγή, αν και ίσως ταμπού για πολλούς ανθρώπους, είναι συχνά ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος προκειμένου να ανακουφιστούμε από επίμονα δυσφορικά συμπτώματα που προκαλούν έκπτωση στην καθημερινή λειτουργικότητά μας. Ασφαλώς μια φαρμακευτική αγωγή θα ανακουφίσει από τα συμπτώματα χωρίς να καταπολεμήσει την αιτία που τα προκαλεί. Για να αναζητηθεί η αιτία συνήθως χρειάζεται το άτομο να κάνει ψυχοθεραπεία μέσα από την οποία θα λάβει ψυχολογική υποστήριξη, ανακούφιση αλλά και την ευκαιρία να διερευνήσει τους λόγους οι οποίοι συμβάλουν στην εκδήλωση των κρίσεων.
    Τέλος χρειάζεται να γνωρίζετε και να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας οτι δεν είσ
    ... Read more

    Pagonas Giannis

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Gerakas

  • Γεια σας. Είχατε αναφέρει ότι αντιμετωπίζετε τις κρίσεις πανικού το τελευταίο χρόνο. Θα ήτανε καλό να διερευνήσετε μέσα στην ψυχοθεραπεία τι πυροδότησε αυτές οι κρίσεις, τι προηγήθηκε, και γιατί συνεχίζονται. Σχετικά με τα συμπτώματα - δεν είναι κακό να βοηθήσετε τον αυτό σας με την φαρμακευτική αγωγή. Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι συνδυασμός της ΦΑ (φαρμακευτικής αγωγής και Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας).

    Bobovnikova Olga

    Psychologist - Psychotherapist

    Zografou

  • Σε γενικές γραμμές, οι κρίσεις πανικού και οι φοβίες μπορούν να αντιμετωπιστούν είτε με φαρμακευτική αγωγή, είτε με ψυχοθεραπεία είτε με συνδυασμό των δύο. Το ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος αφορά την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και κυρίως στα πλαίσια της αυτονομίας πρόκειται για απόφαση δική σας.

    Μπαϊρακτάρης Κλεάνθης Ευάγγελος

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

    Chalkida

  • Να κάνετε ψυχοθεραπεία, είτε στην Γερμανία είτε εξ αποστάσεως από Ελλάδα.

    Panagiotakopoulou Eleni

    Ψυχολόγος

    Nea Smirni

  • Καλησπέρα σας,
    Οι κρίσεις πανικού είναι κάτι το οποίο θεραπεύεται. Θα σας συμβούλευα να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας.

    Μπάρλα Χριστίνα

    Ψυχολόγος

    Glyfada

  • Καλησπέρα σας.
    Η φαρμακευτική αγωγή είναι βάση για την ψυχική στήριξη.
    Η βοήθεια από έναν ειδικό ψυχικής υγείας θα σας βοηθήσει περαιτέρω.
    Με εκτίμηση

    Πράπας Ιωάννης

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής

    Gerakas

  • Χρειάζεστε ψυχοθεραπεία

    Kouvara Aggeliki

    Ψυχολόγος

    Chalandri

  • Καλησπέρα σας,
    Απο τη στιγμή που επισκεφθήκατε ψυχίατρο φαντάζομαι ότι σας ανέφερε τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας η οποία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των κρίσεων. Άν όχι καλό είναι να γνωρίζετε πως είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πραγματικής ανακούφισης για μια πιο ήρεμη και λειτουργική ζωή. Αναφορικά με την αγωγή, μόνο ένας γιατρός μπορεί να γνωρίζει αν είναι απαραίτητη ή όχι. Πολλές φορές η ψυχοθεραπεία σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή δίνει τα πιο απτά αποτελέσματα στον άνθρωπο που βιώνει τη δυσφορία των συμπτωμάτων και των σκέψεων. Μόνο μία εκτίμηση ειδικού μπορεί να σας δώσει μια ολοκληρωμένη απάντηση για το αν χρειάζεστε
    ... Read more

    Παππά Αγγελική

    Ψυχολόγος

    Trikala

  • Σε νιώθω απόλυτα. Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζεις είναι αρκετά δύσκολη και σε αγχώνει πολύ.

    Οι κρίσεις πανικού μπορεί να είναι πολύ τρομακτικές και μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής σου.

    Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι δεν είσαι μόνος.

    Πολλοί άνθρωποι βιώνουν κρίσεις πανικού.

    Υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των κρίσεων πανικού και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

    Εάν δεν θέλεις να πάρεις αγωγή, υπάρχουν και άλλες θεραπείες που μπορείς να δοκιμάσεις. Η VR Therapy, η Προσωποκεντρική προσέγγιση, η Γνωστική-Συμπε
    ... Read more

    Βασιλάκος Νίκος

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας VR Therapy

    Exarcheia

  • Καλησπέρα σας συμπληρωματικά με την αγωγή θα ήταν αρκετά βοηθητική η έναρξη ψυχοθεραπείας. Αυτό διότι με την γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία θα μπορέσουν να ανευρεθούν και να αλλάξουν οι αρνητικές σκέψεις αλλά και οι πεποιθήσεις που έχουν παγιωθεί και έχουν δημιουργήσει μία συναισθηματική κατάσταση. Η βελτίωση της γνωστικής και συναισθηματικής κατάστασης θα επιφέρει σταδιακά και την μείωση της ανάγκης για την φαρμακευτική αγωγή, πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό που την χορήγησε.

    Θελούρας Νικόλαος

    Ψυχολόγος

    Ilioupoli

  • Καλησπέρα σας. Ομολογώ πως ακούγεται εξαιρετικά δυσάρεστο αυτό που περιγράφετε. Μοιάζει να έχει απορρυθμιστεί όλη σας η καθημερινότητα, να βρίσκεστε μόνιμα εκτός ελέγχου. Αναγνωρίσατε την ανάγκη για βοήθεια και επισκεφθήκατε ψυχίατρο, ωστόσο κάτι μέσα σας μοιάζει να μην εμπιστεύεται τη φαρμακευτική αγωγή.

    Υπάρχει τρόπος να ξεπεράσετε αυτή τη κατάσταση, και αυτός ονομάζεται ψυχοθεραπεία. Είναι μία διαδικασία που θα σας επιτρέψει να αφουγκραστείτε πλήρως τον εαυτό σας και να ανακτήσετε εν καιρώ τον έλεγχο της ζωής σας. Παρόλα αυτά, μία αγχολυτική φαρμακευτική αγωγή σύντομης διάρκειας ίσως είναι κάτι που θα μπορούσε να σας ανακουφίσει
    ... Read more

    Γουλανδρής Γιώργος

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

    Voula

  • Πρόκειται για συμπτώματα που εμφανίζονται σε αγχώδεις διαταραχές. Πέραν της φαρμακευτικής αγωγής χρειάζεται ψυχοθεραπεία. Καλύτερα να απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο προκειμένου να γίνει αξιολόγηση της κατάστασης και να υπάρξει θεραπευτικό πλάνο.

    Φεσσόπουλος Ευάγγελος

    Psychologist - Mental Health Counselor

    Piraeus

  • Αυτό πυο θα σας βοηθήσει είναι η ψυχοθεραπεία, κατά προτίμηση, ψυχαναλυτικού τύπου

    Papathanasopoulou Elena

    Ψυχοθεραπεύτρια - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Cholargos

  • Καλησπέρα σας,
    Θα αναφέρω κάποιες γενικές μεθόδους - που δεν περιλαμβάνουν τη φαρμακευτική αγωγή - στη μείωση του άγχους/στρες, των φόβων και κατ'επέκταση τα συμπτώματα των κρίσεων πανικού:
    Μια βασική μέθοδος είναι η ψυχοθεραπεία, που μέσα από την συζήτηση με τον/την θεραπευτή/τρια αναπτύσεται ένα ασφαλές περιβάλλον διερεύνησης του πώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος φτάνει να έχει αυτά τα συμπτώματα και πώς μπορεί σταδιακά να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του. Έτσι αποκτά ενεργό ρόλο στη δόμηση της θεραπείας του και στη μείωση των συμπτωμάτων του. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και υπομονή, για αυτό και τα αποτελέσματα της ε
    ... Read more

    Αννίνου - Ντόχερτυ Μάντυ

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

    Piraeus

  • Καλό θα είναο να ακολουθήσετε την θεραπεία που προτείνει ο ψυχίατρος.

    THeleritis Hristos

    Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής

    Evaggelismos

  • Υπάρχουν τρόποι με ειδικές ανασουλες να ηρέμητε τον εαυτό σας , μιλήστε με ειδικό ψυχικής υγείας , θα χρειαστεί να αλλάξετε και οπτική στα πράγματα , ευχαριστω

    Karofyllaki Stauroula

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Life coaching

    Agios Nikolaos

  • Καλησπέρα σας. Τα συμπτώματα που περιγράφεται υπάγονται στα χαρακτηριστικά μιας κρίσης πανικού. Επίσης κάποια άτομα βιώνουν περιοδικές κρίσεις πανικού, ενώ όταν δε συμβαίνει κάποια κρίση υπάρχει ο φόβος (για μια μελλοντική κρίση πανικού) κάτι που διαταράσσει την ψυχική ηρεμία και την καθημερινότητα του ατόμου. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι αν υπάρχουν επαναλαμβανόμενες κρίσεις ή συνεχόμενος φόβος, αυτά είναι ενδείξεις για να απευθυνθείτε σε ειδικό. Οι κρίσεις πανικού μπορούν να αντιμετωπιστούν και με ψυχοθεραπεία. Στο Κέντρο Ίστημι έχουμε ψυχολόγο που εξειδικεύεται στις κρίσεις πανικού και μπορείτε να ξεκινήσετε την θεραπευτική διαδικασία διαδ... Read more

    Center Istimi

    Ψυχολόγος

    Thessaloniki

The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice

Ask our specialists

Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.

Submit your question
We’ll email you here when there is an answer
We got your question

We’ll email you when a specialist replies.

We couldn’t submit your question

An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.

Question guidelines
  • Do

    • Provide details about your health concerns

    • Be short and to the point so specialists can give you a clear answer

  • Don’t

    • Refer to people by name

    • Request price for services

    • Post offensive or abusive content

How does it work?

Submit an anonymous question

We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists

How does it work?

Get updates for your question

If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question

How does it work?

Check the answers

Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections