Επίλεξε την περιοχή σου και δες τους γιατρούς που είναι κοντά σου.

Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑΣύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥΕπίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα για να βρεις τον πιο εξειδικευμένο γιατρό για σένα!

Βεβαιώσεις για δίπλωμα οδήγησης

Συμβεβλημένοι γιατροί κάθε ειδικότητας

ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑΤΡΟ
stamp

Για την έκδοση διπλώματος οδήγησης, μεταξύ των άλλων δικαιολογητικών που θα χρειαστείς και για τα οποία θα ενημερωθείς από τη σχολή οδηγών που πηγαίνεις, απαιτείται και η προσκόμιση ιατρικών βεβαιώσεων από ιατρούς δύο ειδικοτήτων. Οι ειδικότητες αυτές είναι ο παθολόγος και ο οφθαλμίατρος. Οι ιατροί αυτοί θα πρέπει να είναι συμβεβλημένοι με τις οικείες υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της εκάστοτε Περιφέρειας. Το κόστος της επίσκεψης για τη λήψη βεβαίωσης στον κάθε γιατρό ανέρχεται στα 10€.

Πληροφορίες για τη διαδικασία απόκτησης ιατρικής βεβαίωσης

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να αποκτήσεις τις ιατρικές βεβαιώσεις που είναι απαραίτητες για την έκδοση διπλώματος οδήγησης για πρώτη φορά, ερασιτεχνικού ή επαγγελματικού είναι η εξής:

  • Κλείνεις ραντεβού με γιατρό που είναι συμβεβλημένος στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών.
  • Στο ραντεβού πρέπει να έχεις μαζί σου: ταυτότητα ή διαβατήριο, πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία (μία για κάθε γιατρό) και βιβλιάριο ασθενείας.
  • Ακολουθεί κλινική εξέταση από τους γιατρούς (οφθαλμίατρο, παθολόγο).
  • Αν πληροίς τις προϋποθέσεις υγείας, λαμβάνεις την ιατρική βεβαίωση.

Αν είσαι ανασφάλιστος/η ή δεν έχεις βιβλιάριο υγείας, ο παθολόγος πιθανόν να σου ζητήσει τις παρακάτω εξετάσεις: γενική αίματος, έλεγχος σακχάρου, ουρίας, ηλεκτροκαρδιογράφημα και ακτινογραφία θώρακος. Οι εξετάσεις αυτές μπορούν να γίνουν σε νοσοκομείο ή σε διαγνωστικό κέντρο.

Πληροφορίες για τη διαδικασία ανανέωσης του διπλώματος οδήγησης

Όσον αφορά στη διαδικασία της ανανέωσης του διπλώματος οδήγησης για άτομα από 65 έως 80 ετών απαιτείται προσκόμιση βεβαίωσης από παθολόγο και οφθαλμίατρο.

Για τα άτομα άνω των 80 ετών θα χρειαστούν και κάποιες επιπλέον βεβαιώσεις από ιατρούς. Οι ειδικότητες των ιατρών που πρέπει να επισκεφθείς είναι ο παθολόγος, ο οφθαλμίατρος, ο ΩΡΛ και ο νευρολόγος ή ο ψυχίατρος.

Σε κάθε περίπτωση αν στην κλινική εξέταση από το γιατρό κριθεί ότι ο ασθενής χρήζει περαιτέρω κλινικού ελέγχου και από άλλες ιατρικές ειδικότητες, τότε παραπέμπεται και σε άλλο γιατρό, από όπου θα λάβει ιατρική βεβαίωση.

Στο doctoranytime μπορείς να αναζητήσεις τους κατάλληλους ιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τις ανά περιοχή Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών και μπορούν να σου δώσουν τη βεβαίωση που χρειάζεσαι για την έκδοση ή την ανανέωση του διπλώματος οδήγησης. Εδώ μπορείς να κλείσεις τώρα το ραντεβού σου online και ΔΩΡΕΑΝ σε λιγότερο από 1’.

Δες τη διαθεσιμότητα ραντεβού που έχουν οι γιατροί των ειδικοτήτων που σε ενδιαφέρουν και είναι συμβεβλημένοι με τις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειάς σου και κλείσε το ραντεβού που σε εξυπηρετεί.

Μέσω του doctoranytime έχεις πρόσβαση σε πληροφορίες όπως: εμπειρία και εξειδίκευση γιατρού, αξιολογήσεις ασθενών, κόστος επίσκεψης και κάθε ιατρικής υπηρεσίας.


Ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για την περίπτωσή σου; Επισκέψου καλύτερα έναν ειδικό!
Είσαι σε καλά χέρια!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑΤΡΟ

Επιμέλεια: Ιωάννα, ιατρική συντάκτρια του doctoranytime | Τελευταία ενημέρωση: 20 Σεπτεμβρίου 2017

© 2017 Doctoranytime. All rights reserved.

Σε βοήθησαν αυτές οι πληροφορίες;

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας.Εντάξει