Διαδικασία παραπεμπτικού από οικογενειακό γιατρό

Μάθε τι ισχύει για το σύστημα του οικογενειακού γιατρού.
Πώς θα βρεις ποιος είναι ο δικός σου οικογενειακός γιατρός και πού πρέπει να απευθυνθείς για να κλείσεις
ραντεβού σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες μέσω ΕΟΠΥΥ.

Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2018

Πώς θα πάρω παραπεμπτικό από οικογενειακό γιατρό;

Σημαντική Ενημέρωση: Όσα αναγράφονται παρακάτω θα ισχύσουν μόνο όταν τεθεί σε εφαρμογή το Σύστημα της Παραπομπής από Οικογενειακό Γιατρό. Προς το παρόν, η διαδικασία του παραπεμπτικού δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή και άρα, δεν ισχύει. Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τους συμβεβλημένους γιατρούς ΕΟΠΥΥ της ειδικότητας που θέλουν χωρίς παραπεμπτικό.

Μελλοντικά για να επισκεφθείς έναν γιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας θα πρέπει να λάβεις παραπεμπτικό από τον οικογενειακό γιατρό.

Στο παραπεμπτικό αυτό θα αναγράφει την ιατρική ειδικότητα την οποία θα πρέπει να επισκεφθείς. Το χαρτί το οποίο θα λάβεις αναγράφει μόνο την ειδικότητα. Στη συνέχεια, εσύ μπορείς να επιλέξεις όποιον συμβεβλημένο γιατρό της ειδικότητας αυτής θέλεις.

Με την απλή παραπομπή, η επίσκεψη στον εξειδικευμένο γιατρό πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 30 ημερών από την αναγραφόμενη ημερομηνία.

Για τις περιπτώσεις χρόνιων νοσημάτων, το σύνολο των αναγραφόμενων επισκέψεων θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 12 μηνών.

Συχνές ερωτήσεις

Πρέπει να πληρώσω τον οικογενειακό γιατρό μου;

Όχι, αν ο ασθενής προσέρχεται εντός του δηλωμένου ωραρίου του γιατρού δεν πληρώνει τίποτα.

Μπορώ να έχω για πάντα τον ίδιο οικογενειακό γιατρό;

Κάθε οικογενειακός γιατρός έχει σύμβαση 1 έτους με δυνατότητα ετήσιας ανανέωσης έως 2 φορές.

Πώς λειτουργεί ο οικογενειακός γιατρός;

Κάθε κάτοχος ΑΜΚΑ αντιστοιχήθηκε τυχαία με έναν οικογενειακό γιατρό. Αν θέλεις μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στους διαθέσιμους γιατρούς της περιοχής σου.

Η παραμονή στον ίδιο οικογενειακό γιατρό είναι υποχρεωτική για 6 μήνες τουλάχιστον.

Για να κλείσεις ραντεβού με γιατρό άλλης ειδικότητας πρέπει να ακολουθήσεις τη διαδικασία παραπομπής από τον οικογενειακό γιατρό.

Τι κάνω αν βρίσκομαι μακριά από τον οικογενειακό γιατρό μου και πρέπει να εξεταστώ;

Σε αυτή την περίπτωση δε μπορείς να απευθυνθείς σε άλλον οικογενειακό γιατρό της περιοχής. Θα πρέπει να επισκεφθείς τις δημόσιες δομές υγείας της περιοχής στην οποία βρίσκεσαι, ώστε να λάβεις τη διάγνωση και τη συνταγογράφηση που χρειάζεσαι.

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει