Επίλεξε την περιοχή σου και δες τους γιατρούς που είναι κοντά σου.

Επίλεξε διαδικασία: ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ Σύγκρινε τιμές και δες αξιολογήσεις ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΕΟΠΥΥ Επίλεξε διαγνωστικό κέντρο

Εδώ θα βρεις τους καλύτερους γιατρούς για...

Περιγραφή

Στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής φιλοξενούμε κάθε χρόνο παιδιά και μαθητές όλων των ηλικιών και όλων των κινητικών και σωματικών δυνατοτήτων σε μια μεγάλη γκάμα μαθημάτων και δραστηριοτήτων.

περισσότερα

Φωτογραφίες γραφείου

Υπηρεσίες

ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εργοθεραπεία
Η Εργοθεραπεία απευθύνεται σε παιδιά κι εφήβους με ψυχοκινητικά και αναπτυξιακά προβλήματα (κινητική αδεξιότητα, προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, μαθησιακές δυσκολίες, υπερκινητικότητα, προβλήματα συμπεριφοράς κ.α.).
Αξιολογούμε όλα τα παιδιά και σε συνεργασία με τους γονείς, δημιουργούμε το κατάλληλο πρόγραμμα παρέμβασης.
Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται σε αίθουσα με εξειδικευμένο εξοπλισμό αισθητηριακής ολοκλήρωσης, ακόμα και για μεγαλύτερα παιδιά.

Λογοθεραπεία
Οι έμπειροι λογοθεραπευτές μας ασχολούνται με την πρόληψη, την αξιολόγηση, τη διάγνωση και τη θεραπευτική παρέμβαση αυτών των διαταραχών. Η έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπισή αυτών των προβλημάτων είναι απαραίτητη για την προσωπική και ακαδημαϊκή επιτυχία των παιδιών.

Ειδική Διαπαιδαγώγιση
Ειδικοί θεραπευτές αξιολογούν τις ελλείψεις και τις ανάγκες κάθε παιδιού και καταρτίζουν αντίστοιχο εξατομικευμένο πρόγραμμα παιδαγωγικής παρέμβασης.

Σχολική Ετοιμότητα
Ειδικοί θεραπευτές καταρτίζουν εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης ώστε να βελτιστοποιηθούν και να αναπτυχθούν οι δεξιότητες του παιδιού.

Ψυχοπαιδαγωγική Παρέμβαση
Η ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση στοχεύει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας του παιδιού, στη βελτίωση της συμπεριφοράς και της επικοινωνίας του, στην αποδοχή ορίων, στη συγκέντρωση προσοχής, στην έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων και στην απόκτηση μιας καλής εικόνας εαυτού.

Κοινωνικές Δεξιότητες
Ανάλογα με το προφίλ των παιδιών που απαρτίζουν την ομάδα, οι μέθοδοι προσαρμόζονται, ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες του κάθε παιδιού χωριστά.

Συμβουλευτική Γονέων
Όσο και αν όλοι θεωρητικά γνωρίζουμε τι σημαίνει να είσαι «καλός γονιός» , συχνά φαίνεται δύσκολο να ανταποκριθούμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας. Εκεί, η γνώμη ενός ειδικού ψυχικής υγείας ή συμβούλου οικογένειας μπορεί να μας βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε τις προτεραιότητές μας, να οργανώσουμε τη μέρα μας και ασφαλώς να βρούμε ιδέες για να περνάμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά χωρίς να τους μεταφέρουμε όσα πιέζουν εμάς.


Ψυχοκινητική Θεραπεία

Η Ψυχοκινητική Θεραπεία έχει πολλά κοινά στοιχεία με την Εργοθεραπεία. Εφαρμόζεται σε χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης και απευθύνεται σε παιδιά κι εφήβους με κινητικά (κινητική αδεξιότητα, κινητική ανωριμότητα, κλπ.), γνωστικά (μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, κλπ.), συναισθηματικά (άγχος, φοβίες, κατάθλιψη, διαταραχές διατροφής, κλπ.), αισθητηριακά, κοινωνικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς. Το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής διαθέτει απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχοκινητική Θεραπεία στο KU Leuven, Βέλγιο.

Ειδική Γυμναστική
Απευθυνόμαστε σε παιδιά, εφήβους και νέους, με αναπτυξιακές ή άλλες δυσκολίες που θέλουν να συμμετέχουν σε ατομικές και ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες. Η επιλογή των αθλητικών δραστηριοτήτων γίνεται ανάλογα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του κάθε παιδιού.

Μουσικοθεραπεία

Επιπρόσθετα στον χώρο μας οργανώνουμε και ομαδικά προγράμματα Κοινωνικών Δεξιοτήτων, Εργοθεραπείας και Ειδικής Γυμναστικής με παιδιά της ίδιας ηλικίας και λειτουργικότητας.

2

Βιογραφικό - Εργαστήρι Ψυχοκινητικής Τμήμα Ψυχολογικής Υποστήριξης

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
  • Η ιδέα ενός αθλητικού χώρου, στον οποίο γίνονται μαθήματα Εργοθεραπείας, Ειδικής Γυμναστικής και Ψυχοκινητικής Θεραπείας για παιδιά από 2 έως 16 ετών υλοποιήθηκε το 2010 στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής, στην Αγία Παρασκευή.
  • Με την υψηλή ποιότητα των προγραμμάτων του, το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής διαθέτει πλέον πλήρη διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από: Εργοθεραπευτή, Ψυχοκινητικό Θεραπευτή, Λογοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό, Ψυχολόγο, Ειδικό Γυμναστή και Παιδοψυχίατρο, που αξιολογεί, προτείνει και πραγματοποιεί θεραπείες σε παιδιά με αναπτυξιακές, αισθητηριακές, μαθησιακές και συναισθηματικές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς. Είναι κατασκευασμένο σε 3 πλήρως ηχομονωμένα επίπεδα, με υψηλές προδιαγραφές εξοπλισμού και ασφάλειας, κατάλληλο για προγράμματα ειδικής αγωγής αλλά και για άλλες ψυχοκινητικές και αθλητικές δραστηριότητες.
  • Στο ισόγειο, η βασική αίθουσα δραστηριοτήτων (100 τ.μ. – 5 μ. ύψος) με τον τοίχο αναρρίχησης, το μεγάλο τραμπολίνο, πάγκους γυμναστικής, στρώματα, μπάλες, σχοινάκια, μονόζυγο και άλλα όργανα που εμπλουτίζουν τις κινητικές εμπειρίες των παιδιών, ενώ η εξειδικευμένη αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης διαθέτει πενταπλή αιώρα, κούνιες διαφορετικών ειδών, καθώς και τον απαραίτητο αιωρούμενο και μη εξοπλισμό. Στον 1ο όροφο, η reception και το άνετο σαλόνι, ενώ στον 2ο όροφο, οι αίθουσες λογοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης και συμβουλευτικής γονέων καθώς και η 2η αίθουσα εργοθεραπείας. Σε πολλά από τα προγράμματά μας, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να περιμένουν σε ένα μεγάλο, άνετο σαλόνι και να παρακολουθούν τα παιδιά τους από ψηλά.

Αξιολόγηση και σχόλια ασθενών επιστήμονα υγείας - Εργαστήρι Ψυχοκινητικής Τμήμα Ψυχολογικής Υποστήριξης

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Κλείσε ραντεβού και γίνε ο πρώτος χρήστης που θα αξιολογήσει επιστήμονα υγείας.

Το doctoranytime επιλέγει τους καλύτερους επιστήμονες υγείας για σένα!

Χάρτης

Αισθάνεσαι ότι υποφέρεις από αυτή την πάθηση;

Σύνδεση στο Doctoranytime!
Για να μάθεις το κόστος πρέπει να είσαι μέλος
 
 
Να με θυμάσαι