Γιατροί Εξετάσεις Εξειδίκευση

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΩΡΕΑΝ

Γιατί είναι το κατάλληλο για εσένα

Το Mindfoodness (Διάφα - Παπαϊωάννου) είναι Κέντρο Εξατομικευμένης Διατροφής και Διατροφικής Εκπαίδευσης στη Ν. Ιωνία (Αλσούπολη). Επιστημονικά υπεύθυνες του κέντρου είναι η Διάφα Έλενα, BSc και η Παπαϊωάννου Αδαμαντία, MSc. Η Διάφα Έλενα διαθέτει πτυχίο Διατροφής και Διαιτολογίας, ειδίκευση στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (ΕΕΕΣ) και μεγάλη εμπειρία σε περιστατικά παιδιών & εφήβων, καθώς, επίσης, και σε κλινικές περιπτώσεις, έχοντας διατελέσει υπεύθυνη μεγάλων κλινικών της χώρας. Η Παπαϊωάννου Αδαμαντία είναι πτυχιούχος Διατροφής και Διαιτολογίας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc), από το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Eξειδικεύεται στο Health Coaching (Εθνικό & Kαποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), στις Διατροφικές Διαταραχές (ΕΕΕΣ) και έχει λάβει τον τίτλο "Ειδικός Αθλητικής Διατροφής" μέσω του ISSN. Στο Διατροφικό κέντρο Mindfoodness χρησιμοποιούνται εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ακρίβειας, παρεμβάσεις βασισμένες σε ιατρικά πρωτόκολλα και στοχεύοντας στην αλλαγή του τρόπου ζωής, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το διατροφικό και ιατρικό ιστορικό, καθώς και τις ιδιαιτερότητες-προτιμήσεις του κάθε ατόμου. Οι βασικές τεχνικές, που χρησιμοποιούνται για την τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς στηρίζονται στις πρακτική του mindful eating.

Την περιγραφή επιμελείται η ομάδα του doctoranytime βασισμένη σε επαληθευμένες πληροφορίες.

Τομείς που εξειδικεύεται

  • Κλινική διαιτολογία
  • Διατροφικές διαταραχές
  • Health coaching
  • Πρακτική του mindful eating

Πληροφορίες Γραφείου

  • Ρούμελης 2 (Αλσούπολη), Νέα Ιωνία, Αττική

Βιογραφικό και καριέρα

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • ΔΙΑΦΑ ΕΛΕΝΑ
  • Πτυχίο Διατροφής και Διαιτολογίας, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης
  • Ειδίκευση στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (ΕΕΕΣ), σε συνεργασία με την Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο
  • Eξειδίκευση στην παιδική και εφηβική κλινική διατροφή, τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, Νοσοκομείο Παίδων "Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού"
  • Παρακολούθηση του μετεκπαιδευτικού προγράμματος Life Long Learning (LLL) programme in Clinical Nutrition and Metabolism του Ευρωπαϊκού Φορέα Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (ESPEN), για την απόκτηση του αναγνωρισμένου από την ESPEN διπλώματος στην Κλινική Διατροφή
  • ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ
  • Πτυχίο Διατροφής και Διαιτολογίας, Αλεξάνδρειο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης
  • Μετεκπαίδευση, στο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης "Διατροφή και Ψυχική Υγεία", Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα "Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων", τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Μετεκπαίδευση, στο επιμορφωτικό πρόγραμμα "Health Coaching για Επαγγελματίες Υγείας", Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (με άριστη επίδοση)
  • Μετεκπαίδευση, στο εξειδικευμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Κέντρου Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕΨΕΦ) με τίτλο "Δεξιότητες Συμβουλευτικής & Επικοινωνίας για Διαιτολόγους", με ομαδική εποπτεία περιστατικών
  • Εξειδίκευση στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, από την Ελληνική Εταιρία Έρευνας Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ), σε συνεργασία με την Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο
  • Εργαστηριακή έρευνα με θέμα: "Genomic fingerprinting of lactobacillus vaginal isolates by rep- PCR, Vaginal microflora and potential use of Lactobacillus as a probiotic", (Erasmus placement) στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου IUT ‘A’, Lille, FR

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  • ΔΙΑΦΑ ΕΛΕΝΑ
  • Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Ιδιωτικό γραφείο Mindfoodness (Διάφα - Παπαϊωάννου), Νέα Ιωνία (Αλσούπολη)
  • Διαιτολόγος - Διατροφολόγος νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού"
  • Επιστημονική Συνεργάτης, Εκπαιδευτήρια Ν.ΖΑΓΟΡΙΑΝΑΚΟΥ
  • Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στη  ΔΗΩ (Οργανισμός πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων)
  • Εξωτερική Συνεργάτης στη μονάδα εφηβικής υγείας, στο κομμάτι των διαταραχών πρόσληψης τροφής, Αιγινήτειο Nοσοκομείο
  • Υπεύθυνη συμπληρωμάτων διατροφής στο φαρμακείο "Κανάκη Φωτεινή" και παράλληλη υποστήριξη του τμήματος Υπέρτασης και Διαβήτη
  • ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ
  • Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Ιδιωτικό γραφείο Mindfoodness (Διάφα - Παπαϊωάννου), Νέα Ιωνία (Αλσούπολη)
  • Υπεύθυνη Ανάπτυξης & Λειτουργίας Διαιτολογικού Τμήματος στο διαγωνστικό κέντρο "Νέα Διάγνωση - Macro Διάγνωση Αμπελοκήπων ΑΕ"
  • Διαιτολόγος - Διατροφολόγος (Εξωτερική Συνεργάτης) στη μονάδα εφηβικής υγείας, στις διαταραχών πρόσληψης τροφής, Αιγινήτειο Nοσοκομείο, υπό εποπτεία
  • Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου, "3Άλφα", Αφοί Καραγεωργίου Α.Ε.Β.Ε.
  • Scientific Officer Trainee, στην ομάδα Προσθέτων Τροφίμων (Food Additives)
  • του τμήματος Food Ingredients and Packaging (FIP Unit) της Ευρωπαϊκής
  • Αρχής Ασφάλειας των Τροφίμων (EFSA), Parma, ΙΤ
  • Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Υπάλληλος φαρμακείου (Βέλο Κορινθίας)

Ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις

  • ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ
  • Gavriil A., Paramithiotis S., Skordaki A., Eleni Tsiripov, Papaioannou A., Skandamis P.N., Prior exposure to different combinations of pH and undissociated acetic acid can affect the induced resistance of Salmonella spp. strains in mayonnaise stored under refrigeration and the regulation of acid-resistance related genes, Food Microbiology, Volume 95, 2021, 103680, ISSN 0740-0020, https://doi.org/10.1016/j.fm.2020.103680.
  • EFSA Panel on Food Additives and Nutrient Sources added to Food (ANS), 2017. Scientific Opinion on the safety of nisin (E 234) as a food additive in the light of new toxicological data and the proposed extension of use. EFSA Journal 2017;15(12):5063, 16 pp
  • EFSA ANS Panel (EFSA Panel on Food Additives and Nutrient Sources added to Food), 2017 Scientific Opinion on the extension of use of lycopene (E 160d) to certain meat preparations, meat products and fruit and vegetable preparations. EFSA Journal 2017;15(12):5064,24 pp
  • EFSA ANS Panel (EFSA Panel on Food Additives and Nutrient Sources added to Food), 2018 Scientific Opinion on the safety of green tea catechins. EFSA Journal2018;16(4):5239, 89 pp
  • EFSA ANS Panel (EFSA Panel on Food Additives and Nutrient Sources added to Food), 2018 Scientific Opinion on the safety of hydroxyanthracene derivatives for use in food. EFSA Journal 2018;16(1):5090, 97 pp
  • EFSA ANS Panel (EFSA Panel on Food Additives and Nutrient Sources added to Food), 2018. Scientific Opinion on the safety of low-substituted hydroxypropyl cellulose (L-HPC) to be used as a food additive in food supplements in tablet form. EFSA Journal 2018; 16(1):5062, 12 pp
Κάνε δωρεάν εγγραφή

Δες άμεσα το κόστος όλων των υπηρεσιών στο doctoranytime χωρίς περιορισμούς!

Τουλάχιστον 6 χαρακτήρες ή αριθμούς
Συνδέσου στο doctoranytime
Δημιουργία νέου κωδικού

Συμπλήρωσε το email με το οποίο έχεις κάνει εγγραφή στο doctoranytime για να σου στείλουμε νέο κωδικό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Ο κωδικός σου έχει αλλάξει

Ελέγξε το email σου για να μάθεις τον καινούργιο κωδικό.

loading
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ
ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ
loading

Σε περίπτωση που χρειάζονται διευκρινίσεις για το λόγο επίσκεψης ή την ώρα που κλείσατε το ραντεβού σας για κατ' οίκον επίσκεψη, θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας ο γιατρός.

Γιατί να περιμένεις στο τηλέφωνο;

350.000 που έκλεισαν ραντεβού online
έμειναν 100% ικανοποιημένοι!
ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ σε 1'

Δεν βλέπεις τον κωδικό της περιοχής σου;
Κλείσε βιντεοκλήση με έναν επαγγελματία υγείας

Κλείσε ένα ραντεβού για βιντεοκλήση με 3 κλικ και δες τον επαγγελματία υγείας από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή σου.

home
Συμβουλέψου το γιατρό σου από παντού
time
Κλείσε ραντεβού αμέσως
data
Διασφάλισε τα προσωπικά σου δεδομένα

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να διαλέξεις την επιλογή για βιντεοκλήση.

ΚΛΕΙΣΕ ΔΩΡΕΑΝ

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει