Συχνές ερωτήσεις - FAQ

Τι είναι το DoctorAnytime;

Πρόκειται για δωρεάν υπηρεσία που δίνει την δυνατότητα στους ασθενείς να βρουν το γιατρό που επιθυμούν και παράλληλα να κλείσουν δωρεάν ραντεβού οnline, γρήγορα κι εύκολα.

Με τι κριτήρια ψάχνω γιατρό;

Μπορείτε να αναζητήσετε γιατρό με κριτήριο την ειδικότητα, την τοποθεσία του ιατρείου καθώς και τον συμβεβλημένο ασφαλιστικό φορέα.

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να κλείσω ραντεβού;

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα 3 απλά βήματα:

1. Συμπλήρωσε την Ειδικότητα του ιατρού που αναζητείς, την Περιοχή και το Ασφαλιστικό σου Ταμείο (δημόσιο ή ιδιωτικό)

2. Επέλεξε τον ιατρό που επιθυμείς και την ημέρα/ ώρα που θες με βάση το πρόγραμμα του ιατρού που προβάλλεται σε «πραγματικό χρόνο»

3. Λάβε την άμεση επιβεβαίωση του ιατρού και το ραντεβού σου έχει κλειστεί!

Τι πληροφορίες μπορώ να βρω στο προφίλ του γιατρού;

Στην προσωπική σελίδα κάθε γιατρού μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες όπως: Εξειδίκευση, Ασφαλιστικοί φορείς, Βιογραφικό, Σπουδές, Δημοσιεύσεις, Διακρίσεις, Mέλος Συλλόγων.

Τι πληροφορίες μπορώ να βρω για το ιατρείου του γιατρού;

Στην προσωπική σελίδα κάθε γιατρού μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το ιατρείο του όπως: Υπηρεσίες Ιατρείου, Οπτικοακουστικό υλικό, πληροφορίες τιμοκαταλόγου.

Τι απαιτείται για να κλείσω ραντεβού online;

Πρώτα πρέπει να γίνετε μέλος του DoctorAnytime. Κατόπιν για λόγους ασφαλείας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κλεισίματος ραντεβού θα σας ζητηθεί και ο αριθμός του κινητού σας (σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης), ώστε να λάβετε τον ειδικό κωδικό για να προχωρήσετε την διαδικασία του ραντεβού. Είναι δωρεάν και ο χρήστης δεν επιβαρύνεται με καμία χρέωση!

Γιατί μπορώ να βρω γιατρούς μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές;

Οι ιατροί εγγράφονται στο Doctoranytime κατόπιν δικής τους επιλογής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους ιατρούς κι αυτό έχει ώς αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθεσιμότητα ιατρών απο το Doctoranytime.

Είμαι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ. Θα πληρώσω κάτι στην επίσκεψη;

Σε περίπτωση απλής εξέτασης: σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με e-mail ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (σε περίπτωση έχει ήδη συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

Σε περίπτωση ιατρικής πράξης: προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ συμμετοχή του ασθενούς 15% επί του πραγματικού κόστους της πράξης

Σε περίπτωση συνταγογράφησης: σύμφωνα με τη σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υπάρχουν δύο κατηγορίες ιατρών: Οι Ιατροί που δέχονται περιστατικά ΕΟΠΥΥ και οι ιατροί που μπορούν να κάνουν ΜΟΝΟ συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ. Αυτό σημαίνει ότι στους συγκεκριμένους γιατρούς ο ΕΟΠΠΥ δίνει τη δυνατότητα να μπορούν να γράψουν φάρμακα μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης του αλλά δεν τους καλύπτει το κόστος των επισκέψεων ή εξετάσεων. Έτσι οι ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ μπορούν μεν να γράψουν τα φάρμακα τους, αλλά πρέπει οι ίδιοι να καλύψουν το κόστος της επίσκεψης στον ιατρό.

Πώς ακυρώνω ένα ραντεβού;

Σε περίπτωση ακύρωσης ραντεβού θα πρέπει να δοθεί ειδοποίηση το λιγότερο 24 ώρες πριν το ραντεβού στο τηλέφωνο επικοινωνίας του DoctorAnytime 215-5604667. Εάν πρέπει να ακυρώσετε εντός 24 ωρών ή εν μέσου Σαββατοκύριακου παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω e-mail στο [email protected]

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του doctoranytime.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. Εντάξει