This question and its answers are only available in Greek

  • General topics
  • Submitted on 06/01/2024

Καλησπέρα. Εχω δυσανεξία στο ξυδι και με δυσκολευει πολυ στην καθημερινότητα μου μιας κ βρίσκεται σε παρα πολλές τροφές. Υπάρχει κάποια θεραπεία?

7 specialists answered

  • Θα σας βοηθούσε περισσότερο σε σχέση με τον προβληματισμό σας ένας αλλεργιολόγος.

    Γκίνη Αφροδίτη

    Dietitian - Nutritionist

    Agia Paraskevi

  • Καλησπερα ! Εχετε κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για να δείτε εαν εχετε αλλεργία στην ισταμίνη ή σε κάποια άλλη χημική ένωση; Δυστυχως απ όσο γνωρίσω δεν υπαρχει κάποια θεραπεία παρά μόνο η αποφυγή των τροφών που περιέχουν ξύδι και η αντικατάσταση του με αλλα υποκατάστατα

    Μαρκάδα Αλ Χασούντ Αλεξάνδρα

    Διαιτολόγος

    Galatsi

  • Καλησπέρα σας. Όχι δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια θεραπεία για τη δυσανεξιά στο ξύδι και το μόνο όπλο που έχουμε είναι η αποφυγή των τροφών που το περιέχουν.

    Κουβάτσος Φίλιππος

    Dietitian - Nutritionist

    Koropi

  • Χαιρετε & χρονια σας πολλα!
    Δυστυχως οχι. Βεβαια βοηθα να γνωριζουμε αν η δυσανεξια είναι απεναντι στο οξικο οξυ η αε καποιο αλλο συστατικο του κρασοξυδου. Πολλες φορες η παντελης αποφυγή για καποιο διαστημα (4-8 εβδομαδες) μπορει να οδηγήσει σε απευαισθητοποιηση. Μετα απο καποιο διαστημα αυστηρου αποκλεισμού μπορειτε να δοκιμάσετε να επανενταξετε το ξυδι στη διατροφη σας. Η επανένταξη θα πρεπει να ξεκινησει με ελαχιστες ποσοτητες.

    Tresinis Anastasios

    Dietitian - Nutritionist

    Edessa

  • Καλή σας μέρα! Δυστυχώς όταν εμφανίζεται μια τέτοια κατάσταση η μόνη λύση είναι να αποφεύγουμε και να μην καταναλώνουμε το συγκεκριμένο τρόφιμο. Αφού όμως δεν είναι αλλεργία, πιθανότατα να μπορείτε να καταναλώσετε μια μικρή ποσότητα ξυδιού. Καλή ευκολία!

    Καραμπόλα Μαρία

    Dietitian - Nutritionist

    Thessaloniki

  • Η καλύτερη λύση και θεραπεία στην δυσανεξία σας στο ξύδι είναι η αποφυγή των τροφών που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ξύδι. Καλό θα είναι να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφών αλλά και τα συστατικά τους ώστε να είστε σίγουροι ότι αυτό που θα καταναλώσετε θα είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε ξύδι.

    Φιλιππόνη Βίντια

    Dietitian - Nutritionist

    Marousi

  • Η δυσανεξία στο ξίδι μπορεί να είναι αρκετά δυσάρεστη, ειδικά αν το ξίδι βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα και υλικά που χρησιμοποιείς καθημερινά. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις αυτήν την κατάσταση:

    1. Αποφυγή: Η καλύτερη θεραπεία είναι η αποφυγή του ξιδιού. Να διαβάζεις προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων και να είσαι ενήμερος για τα προϊόντα που περιέχουν ξίδι.

    2. Συζήτηση με ειδικό: Μπορεί να είναι χρήσιμο να μιλήσεις με διαιτολόγο ή γιατρό για να σου προτείνουν εναλλακτικές λύσεις για τα τρόφιμα που περιέχουν ξίδι.

    3. Δοκιμή εναλλακτικών προϊόντων: Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχο
    ... Read more

    Σιούλης Αλεξανδρος

    Dietitian - Nutritionist

    Thessaloniki

The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice

Ask our specialists

Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.

Submit your question
We’ll email you here when there is an answer
We got your question

We’ll email you when a specialist replies.

We couldn’t submit your question

An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.

Question guidelines
  • Do

    • Provide details about your health concerns

    • Be short and to the point so specialists can give you a clear answer

  • Don’t

    • Refer to people by name

    • Request price for services

    • Post offensive or abusive content

How does it work?

Submit an anonymous question

We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists

How does it work?

Get updates for your question

If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question

How does it work?

Check the answers

Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections